Nei! Denne piloten slapp ikke kollegaen sin mens “De sprayer Chemtrails”…OG DETTE SKRIVER SÅKALTE FAKTASJEKKERE`HELT UTROLIG!

7. OKTOBER 2022 – 14.50av 

Ludovica Di Ridolfi

Utvekslingen ville ikke vært teknisk mulig, mens chemtrails er en langvarig konspirasjonsteori

Det er historier som ikke eksisterer, vi har sett så mange. Når det kommer til chemtrails, blir imidlertid fantasien til konspirasjonsteoretikere ukuelig: den siste falsken om emnet gjelder videoen av en pilot som hevder å sende bilder på AirDrop til en kollega. Flyet som fløy langs rammen og etterlot de vanlige konturene til ethvert fly, utløste raseri på Facebook.

For de som har det travelt:

  • I en video later en flypilot til å sende materiale med AirDrop til en kollega som flyr omtrent 300 meter unna ham
  • Kondenssporet etterlatt av flyet ble indikert på nettet for å insinuere at de to slipper chemtrails i luften mens de underholder hverandre i vitser
  • I virkeligheten er omstendigheten dobbelt usann: det er ikke fysisk mulig at sendingen fant sted, og forbindelsen med chemtrails virker helt usikre

Analyser

“Sjeldne opptak tatt inne i en cockpit viser jævlene som sprayer chemtrails, blant annet og sender meldinger til hverandre”: dette er bildeteksten som følger med en video delt på Facebook. I klippet ser vi en pilot som snakker til kameraet. Hans tale, oversatt ordrett, er denne:

Hei folkens, jeg er her på 35.000 fot (ca. 10.668 meter), han er på 36.000. Jeg skal prøve å sende dem en AirDrop. La oss se hva som skjer.

En påstått tjenestekommunikasjon følger, og deretter rammes telefonen inn som han velger ut bildene han har tenkt å sende til sin kollega. Vi hører så en talemelding der piloten blir takket for meldingene, og linsen snur seg mot kontringene som slippes ut av flyet som flyr over hodet.

På intet tidspunkt er derfor chemtrails nevnt. Den spektakulære forbindelsen oppstår fra denne siste scenen der vi ser de vanlige kondensdannelser som slippes ut av sivile og militære fly, som, som vi allerede hadde sett, ofte plasseres i sentrum for konspirasjonsteorier ettersom de blir anklaget for å frigjøre hvem som vet hvilket stoff som er skadelig. til menneskeheten.

Den usannsynlige sendingen

Men til tross for at det er det mest åpenbare, er det ikke det eneste tullet i den korte videoen. Ved å være oppmerksom, dukker det faktisk opp en ytterligere inkonsekvens: hele scenen er basert på påstått sending av materiale gjennom AirDrop, teknologien skapt av Apple for å utveksle innhold med andre enheter av samme merke i nærheten. Synd at for å gjøre dette må de to samtalepartnerne være på nær avstand, på maks 9 meter. Vi er derfor et godt stykke unna «1,000 fot»-starten som ble annonsert av piloten i begynnelsen av videoen. Og uansett er det en annen detalj som gjør byttet usannsynlig. For å fungere trenger AirDrop Wi-Fi og Bluetooth slått på på begge enhetene. Men fra skuddet gjort på avsenderens skjerm merker vi tydeligflymodussymbolet øverst til høyre på avsenderens telefon: en innstilling som kobler enheten fra Wi-Fi-nettverk, og som derfor ville vært inkompatibel med sentralen.

For definitivt å fjerne enhver tvil om umuligheten av affæren, grep det nevnte selskapet, Singapore Airlines, til slutt inn for å gi den definitive avvisningen. «Piloten vår svarte bare spøkefullt på radiomeldingen fra kapteinen på det andre flyet. Bilder ble utvekslet via e-post på et senere tidspunkt,” sa en talsmann.

Konklusjoner

Videoen der en pilot simulerer å sende materiale til en kollega via AirDrop er falsk: “i fly”-modusen til telefonen hans, og den eksplisitte fornektelsen av det involverte flyselskapet, benekter omstendighetene. Forbindelsen med chemtrails er merkelig og resultatet av en langvarig konspirasjonsteori.

Denne artikkelen bidrar til et  Facebook-prosjekt  for å bekjempe falske nyheter og feilinformasjon på tvers av sosiale medieplattformer. Les  her  for mer informasjon om vårt samarbeid med Facebook.

LES VIDERE OM OPEN

Les også:

Legg igjen en kommentar