Doomsday Seed Vault: Bill Gates, Rockefeller og GMO-gigantene vet noe vi ikke vet.

En ting som Microsoft-grunnlegger Bill Gates ikke kan beskyldes for, er dovenskap. Han programmerte allerede som 14-åring, grunnla Microsoft i en alder av 20 mens han fortsatt var student ved Harvard. I 1995 hadde han blitt oppført av Forbes som verdens rikeste mann fra å ha vært den største aksjonæren i sitt Microsoft, et selskap som hans nådeløse drift bygde inn i et de facto monopol i programvaresystemer for personlige datamaskiner.

I 2006, da folk flest i en slik situasjon kunne tenke seg å trekke seg tilbake til en stille stillehavsøy, bestemte Bill Gates seg for å vie kreftene sine til Bill and Melinda Gates Foundation, verdens største “transparente” private stiftelse som det står, med hele $34,6 milliarder kroner og en juridisk nødvendighet for å bruke 1,5 milliarder dollar i året på veldedige prosjekter rundt om i verden for å opprettholde sin skattefrie veldedige status. En gave fra venn og forretningsforbindelse, megainvestor Warren Buffett i 2006, på aksjer verdt rundt 30 milliarder dollar i Buffets Berkshire Hathaway, satte Gates-stiftelsen inn i ligaen hvor de bruker nesten hele det årlige budsjettet til FN . ‘ Verdens helseorganisasjon .

Så når Bill Gates bestemmer seg gjennom Gates Foundation for å investere rundt 30 millioner dollar av sine hardt opptjente penger i et prosjekt, er det verdt å se på.

Ingen prosjekter er mer interessant for øyeblikket enn et nysgjerrig prosjekt på et av verdens mest avsidesliggende steder, Svalbard. Bill Gates investerer millioner i en frøbank i Barentshavet nær Polhavet, rundt 1100 kilometer fra Nordpolen. Svalbard er et karrig steinstykke som Norge har gjort krav på og avstått i 1925 ved internasjonal traktat (se kart).

På denne gudsforlatte øya investerer Bill Gates titalls av sine millioner sammen med blant andre Rockefeller Foundation , Monsanto Corporation , Syngenta Foundation og Norges regjering i det som kalles ‘dommedagsfrøbanken’. Prosjektet heter offisielt Svalbard Global Seed Vault på den norske øya Spitsbergen, en del av Svalbard-øygruppen.


Doomsday Frøhvelv

Frøbanken bygges inne i et fjell på Spitsbergen nær den lille landsbyen Longyearbyen. Det er nesten klart for “business” i henhold til deres utgivelser. Banken vil ha doble sprengningssikre dører med bevegelsessensorer, to luftsluser, og vegger av stålarmert betong en meter tykke. Den vil inneholde opptil tre millioner forskjellige frøsorter fra hele verden, «slik at avlingsmangfoldet kan bevares for fremtiden», ifølge den norske regjeringen. Frø vil bli spesielt pakket inn for å utelukke fuktighet. Det vil ikke være heltidsansatte, men hvelvets relative utilgjengelighet vil gjøre det lettere å overvåke eventuell menneskelig aktivitet.

Gikk vi glipp av noe her? Pressemeldingen deres sa, “slik at mangfoldet av avlinger kan bevares for fremtiden.” Hvilken fremtid ser frøbankens sponsorer for seg, som vil true den globale tilgjengeligheten av nåværende frø, som nesten alle allerede er godt beskyttet i utpekte frøbanker rundt om i verden?

Hver gang Bill Gates, Rockefeller Foundation , Monsanto og Syngenta går sammen om et felles prosjekt, er det verdt å grave litt dypere bak steinene på Spitsbergen. Når vi gjør det, finner vi noen fascinerende ting.

Det første bemerkelsesverdige punktet er hvem som sponser dommedagsfrøhvelvet . Her sammen med nordmennene er, som nevnt, Bill & Melinda Gates Foundation; den amerikanske agribusiness-giganten DuPont/Pioneer Hi-Bred, en av verdens største eiere av patenterte genmodifiserte (GMO) plantefrø og relaterte landbrukskjemikalier; Syngenta, det sveitsisk-baserte store selskapet for GMO-frø og landbrukskjemikalier gjennom Syngenta Foundation ; Rockefeller Foundation, den private gruppen som skapte “genrevolusjonen med over 100 millioner dollar i startpenger siden 1970-tallet; CGIAR, det globale nettverket opprettet av Rockefeller Foundation for å fremme sitt ideal om genetisk renhet gjennom landbruksendring.

CGIAR og “Prosjektet”

Som jeg sa i boken, Seeds of Destruction, gikk Rockefeller Foundation, John D. Rockefeller IIIs Agriculture Development Council og Ford Foundation i 1960 sammen for å opprette International Rice Research Institute (IRRI) i Los Baños, Filippinene.1 Av I 1971 opprettet Rockefeller Foundations IRRI, sammen med deres Mexico-baserte International Maize and Wheat Improvement Center og to andre Rockefeller og Ford Foundation internasjonale forskningssentre, IITA for tropisk landbruk, Nigeria og IRRI for ris, Filippinene, for å danne en global rådgivende gruppe for internasjonal landbruksforskning (CGIAR).

CGIAR ble formet på en serie private konferanser holdt på Rockefeller Foundations konferansesenter i Bellagio, Italia. Sentrale deltakere på Bellagio-samtalene var Rockefeller Foundations George Harrar, Ford Foundations Forrest Hill, Robert McNamara fra Verdensbanken og Maurice Strong, Rockefeller-familiens internasjonale miljøarrangør, som som Rockefeller Foundation Trustee organiserte FNs jordtoppmøte i Stockholm i 1972. Det var en del av stiftelsens flere tiår lange fokus å vende vitenskapen til eugenikkens tjeneste, en grusom versjon av raserenhet, det som har blitt kalt The Project.

For å sikre maksimal effekt, trakk CGIAR inn FNs mat- og landbruksorganisasjon, FNs utviklingsprogram og Verdensbanken. Gjennom en nøye planlagt utnyttelse av de opprinnelige midlene, var Rockefeller Foundation på begynnelsen av 1970-tallet i en posisjon til å forme den globale landbrukspolitikken. Og formen gjorde det.

Finansiert av generøse stipender fra Rockefeller og Ford Foundation, sørget CGIAR for at ledende landbruksforskere og agronomer fra den tredje verden ble brakt til USA for å “mestre” konseptene for moderne jordbruksproduksjon, for å frakte den tilbake til hjemlandet. I prosessen skapte de et uvurderlig nettverk av innflytelse for amerikansk landbruksvirksomhet i disse landene, spesielt promotering av GMO ‘genrevolusjonen’ i utviklingsland, alt i navnet til vitenskap og effektivt, frimarkedslandbruk.

Genmanipulere et mesterløp?

Nå begynner Svalbard frøbank å bli interessant. Men det blir bedre. “Prosjektet” jeg refererte til er prosjektet til Rockefeller Foundation og mektige økonomiske interesser siden 1920-tallet for å bruke eugenikk, senere omdøpt til genetikk, for å rettferdiggjøre opprettelsen av en genetisk konstruert Master Race. Hitler og nazistene kalte det Ayran Master Race.

Hitlers eugenikk ble i stor grad finansiert av den samme Rockefeller Foundation som i dag bygger et dommedagsfrøhvelv for å bevare prøver av hvert frø på planeten vår. Nå begynner dette å bli virkelig spennende. Den samme Rockefeller Foundation skapte den pseudovitenskapelige disiplinen molekylærbiologi i deres nådeløse streben etter å redusere menneskeliv ned til den ‘definerende gensekvensen’ som, de håpet, deretter kunne modifiseres for å endre menneskelige egenskaper etter eget ønske. Hitlers eugenikkforskere, hvorav mange stille ble brakt til USA etter krigen for å fortsette sin biologiske eugenikkforskning, la mye av grunnlaget for genteknologi av ulike livsformer, mye av det støttet åpent til langt inn i det tredje riket av Rockefeller Stiftelsen sjenerøse tilskudd.2

Den samme Rockefeller Foundation opprettet den såkalte grønne revolusjonen, ut fra en tur til Mexico i 1946 av Nelson Rockefeller og tidligere New Deal Agriculture Secretary og grunnlegger av Pioneer Hi-Bred Seed Company, Henry Wallace.

Den grønne revolusjonen påsto å løse verdens sultproblem i stor grad i Mexico, India og andre utvalgte land der Rockefeller jobbet. Rockefeller Foundations agronom, Norman Borlaug, vant Nobels fredspris for sitt arbeid, neppe noe å skryte av med slike som Henry Kissinger som deler det samme.

I virkeligheten, slik den flere år senere dukket opp, var den grønne revolusjonen et strålende Rockefeller-familieopplegg for å utvikle en globalisert landbruksvirksomhet som de deretter kunne monopolisere akkurat som de hadde gjort i verdens oljeindustri som startet et halvt århundre før. Som Henry Kissinger erklærte på 1970-tallet: ‘Hvis du kontrollerer oljen, kontrollerer du landet; hvis du kontrollerer mat, kontrollerer du befolkningen.’

Agribusiness og Rockefeller Green Revolution gikk hånd i hånd. De var en del av en storslått strategi som inkluderte Rockefeller Foundation-finansiering av forskning for utvikling av genteknologi av planter og dyr noen år senere.

John H. Davis hadde vært assisterende landbrukssekretær under president Dwight Eisenhower på begynnelsen av 1950-tallet. Han forlot Washington i 1955 og gikk til Harvard Graduate School of Business, et uvanlig sted for en landbruksekspert på den tiden. Han hadde en klar strategi. I 1956 skrev Davis en artikkel i Harvard Business Review der han erklærte at “den eneste måten å løse det såkalte gårdsproblemet en gang for alle, og unngå tungvinte regjeringsprogrammer, er å gå fra landbruk til agribusiness.” Han visste nøyaktig hva han hadde i tankene, selv om få andre hadde peiling den gang – en revolusjon i jordbruksproduksjonen som ville konsentrere kontrollen over næringskjeden i bedriftens multinasjonale hender, vekk fra den tradisjonelle familiebonden.3

Et avgjørende aspekt som drev interessen til Rockefeller Foundation og amerikanske landbruksselskaper var det faktum at den grønne revolusjonen var basert på spredning av nye hybridfrø i utviklingsmarkeder. Et viktig aspekt ved hybridfrø var deres mangel på reproduksjonskapasitet. Hybrider hadde en innebygd beskyttelse mot multiplikasjon. I motsetning til vanlige åpne pollinerte arter hvis frø ga avlinger som ligner på foreldrene, var utbyttet av frøet båret av hybridplanter betydelig lavere enn den første generasjonen.

Den synkende avkastningen som er karakteristisk for hybrider, betydde at bønder normalt må kjøpe frø hvert år for å oppnå høye avlinger. Dessuten eliminerte det lavere utbyttet av andre generasjon handelen med frø som ofte ble utført av frøprodusenter uten oppdretters autorisasjon. Det forhindret omfordeling av kommersielle frø fra mellommenn. Hvis det store multinasjonale frøet

selskaper var i stand til å kontrollere foreldrefrølinjene i egen regi, ingen konkurrent eller bonde ville være i stand til å produsere hybriden. Den globale konsentrasjonen av hybridfrøpatenter til en håndfull gigantiske frøselskaper, ledet av DuPonts Pioneer Hi-Bred og Monsantos Dekalb, la grunnlaget for den senere GMO-frørevolusjonen.4

Faktisk gjorde introduksjonen av moderne amerikansk landbruksteknologi, kjemisk gjødsel og kommersielle hybridfrø alle lokale bønder i utviklingsland, spesielt de større mer etablerte, avhengige av utenlandsk, for det meste amerikansk jordbruksvirksomhet og petrokjemiske selskaper. Det var et første skritt i det som skulle bli en tiår lang, nøye planlagt prosess.

Under den grønne revolusjonen gjorde Agribusiness store inngrep i markeder som tidligere hadde begrenset tilgang til amerikanske eksportører. Trenden ble senere kalt “markedsorientert landbruk.” I virkeligheten var det agribusiness-kontrollert landbruk.

Gjennom den grønne revolusjonen jobbet Rockefeller Foundation og senere Ford Foundation hånd i hånd med å forme og støtte de utenrikspolitiske målene til United States Agency for International Development (USAID) og CIA.

En viktig effekt av den grønne revolusjonen var å avfolke landsbygda av bønder som ble tvunget til å flykte inn i slumkvarterer i slumbyer rundt byene i desperat søken etter arbeid. Det var ingen tilfeldighet; det var en del av planen om å skape billige arbeidskraftspooler for kommende amerikanske multinasjonale produsenter, de siste årenes ‘globalisering’.

Da selvreklamen rundt den grønne revolusjonen stilnet, var resultatene ganske annerledes enn det som var blitt lovet. Det hadde oppstått problemer ved vilkårlig bruk av de nye kjemiske sprøytemidlene, ofte med alvorlige helsemessige konsekvenser. Monokulturdyrking av nye hybridfrøvarianter reduserte jordens fruktbarhet og utbytte over tid. De første resultatene var imponerende: doble eller til og med tredoble avlinger for noen avlinger som hvete og senere mais i Mexico. Det bleknet snart.

Den grønne revolusjonen ble vanligvis ledsaget av store vanningsprosjekter som ofte inkluderte Verdensbankens lån for å bygge store nye demninger, og oversvømme tidligere bosatte områder og fruktbart jordbruksland i prosessen. Superhvete ga også større utbytte ved å mette jorda med enorme mengder gjødsel per acre, gjødselen var et produkt av nitrater og petroleum, varer kontrollert av de Rockefeller-dominerte Seven Sisters store oljeselskaper.

Store mengder herbicider og plantevernmidler ble også brukt, noe som skapte ytterligere markeder for olje- og kjemikaliegigantene. Som en analytiker sa det, var den grønne revolusjonen bare en kjemisk revolusjon. På intet tidspunkt kunne utviklingsland betale for de enorme mengdene kjemisk gjødsel og plantevernmidler. De ville få kreditten fra Verdensbanken og spesielle lån fra Chase Bank og andre store New York-banker, støttet av amerikanske statsgarantier.

Brukt i et stort antall utviklingsland, gikk disse lånene stort sett til de store grunneierne. For de mindre bøndene fungerte situasjonen annerledes. Små bondebønder hadde ikke råd til kjemiske og andre moderne innsatsvarer og måtte låne penger.

Opprinnelig prøvde forskjellige statlige programmer å gi noen lån til bønder slik at de kunne kjøpe frø og gjødsel. Bønder som ikke kunne delta i denne typen programmer måtte låne fra privat sektor. På grunn av de ublu rentene for uformelle lån, fikk mange småbønder ikke engang fordelene med de første høyere avkastningene. Etter innhøstingen måtte de selge det meste, om ikke alt, av produktene sine for å betale ned lån og renter. De ble avhengige av pengeutlånere og handelsmenn og mistet ofte landet sitt. Selv med myke lån fra offentlige etater, ga dyrking av livsoppholdsvekster plass til produksjon av kontantvekster.5

Siden flere tiår har de samme interessene, inkludert Rockefeller Foundation som støttet den første grønne revolusjonen, jobbet for å fremme en andre ‘genrevolusjon’ som Rockefeller Foundation-president Gordon Conway kalte det for flere år siden, spredningen av industrielt landbruk og kommersielle råvarer inkludert GMO-patenterte frø .

Gates, Rockefeller og en grønn revolusjon i Afrika

Med den sanne bakgrunnen for 1950-tallets Rockefeller Foundation Green Revolution klar i tankene, blir det spesielt nysgjerrig at den samme Rockefeller Foundation sammen med Gates Foundation som nå investerer millioner av dollar i å bevare hvert frø mot et mulig “dommedagsscenario” også investerer millioner i et prosjekt kalt The Alliance for a Green Revolution in Africa.

AGRA, som den kaller seg selv, er en allianse igjen med den samme Rockefeller Foundation som skapte «Gene Revolution». En titt på AGRA-styret bekrefter dette.

Det inkluderer ingen ringere enn FNs tidligere generalsekretær Kofi Annan som styreleder. I sin aksepttale i et World Economic Forum-arrangement i Cape Town Sør-Afrika i juni 2007, uttalte Kofi Annan: ‘Jeg aksepterer denne utfordringen med takknemlighet til Rockefeller Foundation, Bill & Melinda Gates Foundation og alle andre som støtter vår afrikanske kampanje .’

I tillegg har AGRA-styret en sørafrikaner, Strive Masiyiwa, som er tillitsmann for Rockefeller Foundation. Det inkluderer Sylvia M. Mathews fra Bill & Melinda Gates Foundation; Mamphela Ramphele, tidligere administrerende direktør i Verdensbanken (2000 – 2006); Rajiv J. Shah fra Gates Foundation; Nadya K. Shmavonian fra Rockefeller Foundation; Roy Steiner fra Gates Foundation. I tillegg inkluderer en allianse for AGRA Gary Toenniessen, administrerende direktør for Rockefeller Foundation og Akinwumi Adesina, assisterende direktør, Rockefeller Foundation.

For å fylle ut utvalget inkluderer programmene for AGRA Peter Matlon, administrerende direktør, Rockefeller Foundation; Joseph De Vries, direktør for programmet for Afrikas frøsystemer og assisterende direktør, Rockefeller-stiftelsen; Akinwumi Adesina, assisterende direktør, Rockefeller Foundation. I likhet med den gamle mislykkede grønne revolusjonen i India og Mexico, er den nye Afrika grønne revolusjonen helt klart en høy prioritet av Rockefeller Foundation.

Selv om de til dags dato holder en lav profil, antas Monsanto og de store GMO-landbruksgigantene i hjertet av å bruke Kofi Annans AGRA til å spre sine patenterte GMO-frø over hele Afrika under den villedende etiketten, “bioteknologi”, den nye eufemismen for genetisk konstruerte patenterte frø. Til dags dato er Sør-Afrika det eneste afrikanske landet som tillater lovlig planting av GMO-avlinger. I 2003 godkjente Burkina Faso GMO-forsøk. I 2005 utarbeidet Kofi Annans Ghana et utkast til biosikkerhetslovgivning og sentrale tjenestemenn uttrykte sine intensjoner om å forfølge forskning på GMO-avlinger.

Afrika er det neste målet i USAs regjeringskampanje for å spre GMO over hele verden. Dens rike jordsmonn gjør den til en ideell kandidat. Ikke overraskende mistenker mange afrikanske regjeringer det verste fra GMO-sponsorene ettersom en rekke genteknologi- og biosikkerhetsprosjekter har blitt satt i gang i Afrika, med mål om å introdusere GMO i Afrikas landbrukssystemer. Disse inkluderer sponsing tilbudt av den amerikanske regjeringen for å trene afrikanske forskere i genteknologi i USA, biosikkerhetsprosjekter finansiert av United States Agency for International Development (USAID) og Verdensbanken; GMO-forskning som involverer afrikanske urfolks matvekster.

Rockefeller Foundation har jobbet i årevis for å fremme, stort sett uten å lykkes, prosjekter for å introdusere GMO i feltene i Afrika. De har støttet forskning som støtter anvendeligheten av GMO-bomull i Makhathini-leilighetene i Sør-Afrika.

Monsanto, som har et sterkt fotfeste i Sør-Afrikas frøindustri, både GMO og hybrid, har unnfanget et genialt småbrukerprogram kjent som “Seeds of Hope”-kampanjen, som introduserer en grønn revolusjonspakke til småskala fattige bønder. , selvfølgelig av Monsantos patenterte GMO-frø. 6

Syngenta AG i Sveits, en av de ‘fire ryttere av GMO-apokalypsen’, strømmer millioner av dollar inn i et nytt drivhusanlegg i Nairobi, for å utvikle GMO-insektresistent mais. Syngenta er også en del av CGIAR.7

Gå videre til Svalbard

Nå er det bare filosofisk slurv? Det som fører Gates og Rockefeller-stiftelsene til samtidig å støtte spredning av patenterte og snart kommende Terminator-patenterte frø over hele Afrika, en prosess som, som den har gjort på alle andre steder på jorden, ødelegger plantefrøvariantene som monokultur industrialisert agribusiness introduseres? Samtidig investerer de titalls millioner dollar for å bevare alle kjente frøsorter i et bombesikkert dommedagshvelv nær den avsidesliggende polarsirkelen «slik at avlingsmangfoldet kan bevares for fremtiden» for å gjenta deres offisielle utgivelse?

Det er ingen tilfeldighet at Rockefeller- og Gates-stiftelsene går sammen for å drive en GMO-lignende grønn revolusjon i Afrika samtidig som de i det stille finansierer ‘dommedagsfrøhvelvet’ på Svalbard. GMO-agribusiness-gigantene er opp til ørene i Svalbard-prosjektet.

Hele Svalbard-bedriften og de involverte kaller opp de verste katastrofebildene av Michael Crichton-bestselgeren, Andromeda Strain, en sci-fi-thriller der en dødelig sykdom av utenomjordisk opprinnelse forårsaker rask, dødelig koagulering av blodet som truer hele menneskearten . På Svalbard vil fremtidens verdens sikreste frølager bli voktet av politimennene fra GMO Green Revolution – Rockefeller og Gates Foundations, Syngenta, DuPont og CGIAR.

Svalbardprosjektet skal drives av en organisasjon kalt Global Crop Diversity Trust (GCDT). Hvem er de til å ha en så fantastisk tillit over hele planetens frøvarianter? GCDT ble grunnlagt av FNs mat- og landbruksorganisasjon (FAO) og Bioversity International (tidligere International Plant Genetic Research Institute), en avlegger av CGIAR.

Global Crop Diversity Trust er basert i Roma. Styret ledes av Margaret Catley-Carlson, en kanadier, også i det rådgivende styret til Group Suez Lyonnaise des Eaux, et av verdens største private vannselskaper. Catley-Carlson var også president frem til 1998 for det New York-baserte Population Council, John D. Rockefellers befolkningsreduksjonsorganisasjon , opprettet i 1952 for å fremme Rockefeller-familiens eugenikkprogram under dekke av å fremme «familieplanlegging», prevensjonsutstyr, sterilisering og “befolkningskontroll” i utviklingsland.

Andre GCDT-styremedlemmer inkluderer tidligere Bank of America-direktør, for tiden sjef for Hollywood DreamWorks Animation, Lewis Coleman. Coleman er også ledende styreleder i Northrup Grumman Corporation, en av USAs største militærindustri Pentagon-entreprenører.

Jorio Dauster (Brasil) er også styreleder i Brasil Ecodiesel. Han er tidligere ambassadør for Brasil til EU, og sjefsforhandler for Brasils utenlandsgjeld for Finansdepartementet. Dauster har også fungert som president for det brasilianske kaffeinstituttet og som koordinator for prosjektet for modernisering av Brasils patentsystem, som innebærer legalisering av patenter på frø som er genmodifisert, noe som inntil nylig var forbudt av Brasils lover.

Cary Fowler er trustens administrerende direktør. Fowler var professor og forskningsdirektør ved Institutt for internasjonale miljø- og utviklingsstudier ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Han var også seniorrådgiver for generaldirektøren for Bioversity International. Der representerte han Future Harvest Centers i Consultative Group on International Agricultural Research (CGIAR) i forhandlinger om den internasjonale traktaten om plantegenetiske ressurser. På 1990-tallet ledet han det internasjonale programmet for plantegenetiske ressurser ved FAO. Han utarbeidet og overvåket forhandlinger om FAOs globale handlingsplan for plantegenetiske ressurser, vedtatt av 150 land i 1996.

GCDT styremedlem Dr. Mangala Rai fra India er sekretær for Indias avdeling for landbruksforskning og utdanning (DARE), og generaldirektør for det indiske råd for landbruksforskning (ICAR). Han er også styremedlem i Rockefeller Foundations International Rice Research Institute (IRRI), som promoterte verdens første store GMO-eksperiment, det mye hypede “Golden Rice” som viste seg å være en fiasko. Rai har fungert som styremedlem for CIMMYT (International Maize and Wheat Improvement Center), og medlem av Executive Council for CGIAR.

Global Crop Diversity Trust Donorer eller finansielle engler inkluderer også, med ordene til Humphrey Bogart Casablanca-klassikeren, “alle de vanlige mistenkte.” I tillegg til Rockefeller og Gates Foundations inkluderer giverne GMO-gigantene DuPont-Pioneer Hi-Bred, Syngenta fra Basel Sveits, CGIAR og utenriksdepartementets energisk pro-GMO-byrå for utviklingshjelp, USAID. Det ser faktisk ut til at vi har GMO-revene og populasjonsreduksjonsrevene som vokter menneskehetens hønsehus, den globale frømangfoldbutikken på Svalbard. 8

Hvorfor nå Svalbard?

Vi kan med rette spørre hvorfor Bill Gates og Rockefeller Foundation sammen med de store genteknologiske landbruksgigantene som DuPont og Syngenta, sammen med CGIAR bygger Doomsday Seed Vault i Arktis.

Hvem bruker en slik frøbank i utgangspunktet? Planteforedlere og forskere er de største brukerne av genbanker. Dagens største planteforedlere er Monsanto, DuPont, Syngenta og Dow Chemical, de globale plantepatenterende GMO-gigantene. Siden tidlig i 2007 har Monsanto verdens patentrettigheter sammen med USAs regjering for plantes såkalte ‘Terminator’ eller Genetic Use Restriction Technology (GURT). Terminator er en illevarslende teknologi der et patentert kommersielt frø begår “selvmord” etter én høsting. Kontroll fra private frøselskaper er total. Slik kontroll og makt over næringskjeden har aldri før i menneskehetens historie eksistert.

Denne smarte genetisk konstruerte terminator-egenskapen tvinger bønder til å returnere hvert år til Monsanto eller andre GMO-frøleverandører for å få nye frø til ris, soyabønner, mais, hvete, uansett hvilke store avlinger de trenger for å brødfø befolkningen. Hvis det blir introdusert bredt rundt om i verden, kan det i løpet av kanskje et tiår eller så gjøre verdens flertall av matprodusenter til nye føydale livegne i trelldom til tre eller fire gigantiske frøselskaper som Monsanto eller DuPont eller Dow Chemical.

Det kan selvfølgelig også åpne for at de private selskapene, kanskje etter ordre fra vertsregjeringen, Washington, nekter frø til et eller annet utviklingsland hvis politikk tilfeldigvis gikk mot Washingtons. De som sier «det kan ikke skje her» bør se nærmere på aktuelle globale hendelser. Bare eksistensen av den konsentrasjonen av makt i tre eller fire private USA-baserte agribusiness-giganter er grunnlag for å forby alle GMO-avlinger på lovlig vis, selv om deres innhøstingsgevinster er reelle, noe de tydeligvis ikke er.

Disse private selskapene, Monsanto, DuPont, Dow Chemical har neppe en ubesudlet rekord når det gjelder forvaltning av menneskeliv. De utviklet og spredte innovasjoner som dioksin, PCB, Agent Orange. De dekket over i flere tiår klare bevis på kreftfremkallende og andre alvorlige helsekonsekvenser av bruk av giftige kjemikalier. De har begravet seriøse vitenskapelige rapporter om at verdens mest utbredte ugressmiddel, glyfosat, den essensielle ingrediensen i Monsantos Roundup-ugressmiddel som er knyttet til kjøp av de fleste genmanipulerte frøene fra Monsanto, er giftig når det siver ut i drikkevannet.9 Danmark forbød glyfosat i 2003. den bekreftet at den har forurenset landets grunnvann.10

Mangfoldet som er lagret i frøgenbanker er råstoffet for planteforedling og for mye biologisk grunnforskning. Det deles ut flere hundre tusen prøver årlig til slike formål. FNs FAO lister opp rundt 1400 frøbanker rundt om i verden, den største holdes av USAs regjering. Andre store banker holdes av Kina, Russland, Japan, India, Sør-Korea, Tyskland og Canada i synkende størrelsesrekkefølge. I tillegg driver CGIAR en kjede av frøbanker i utvalgte sentre rundt om i verden.

CGIAR, opprettet i 1972 av Rockefeller Foundation og Ford Foundation for å spre deres Green Revolution agribusiness-modell, kontrollerer de fleste private frøbankene fra Filippinene til Syria til Kenya. I alle disse nåværende frøbankene har mer enn seks og en halv million frøsorter, hvorav nesten to millioner er ‘distinkte’. Svalbards dommedagshvelv vil ha kapasitet til å huse fire og en halv million forskjellige frø.

GMO som et våpen for biokrigføring?

Nå kommer vi til kjernen av faren og potensialet for misbruk som ligger i Svalbardprosjektet til Bill Gates og Rockefeller-stiftelsen. Kan utviklingen av patenterte frø for de fleste av verdens viktigste næringsavlinger som ris, mais, hvete og fôrkorn som soyabønner til slutt brukes i en fryktelig form for biologisk krigføring?

Det eksplisitte målet med eugenikk-lobbyen finansiert av velstående elitefamilier som Rockefeller, Carnegie, Harriman og andre siden 1920-tallet, har legemliggjort det de kalte ‘negativ eugenikk’, systematisk avliving av uønskede blodlinjer. Margaret Sanger, en rask eugeniker, grunnleggeren av Planned Parenthood International og en intim av Rockefeller-familien, opprettet noe kalt The Negro Project i 1939, med base i Harlem, som som hun betrodde seg til i et brev til en venn, handlet om det faktum at, som hun sa det, ‘vi ønsker å utrydde negerbefolkningen.’ 11

Et lite bioteknologiselskap i California, Epicyte, kunngjorde i 2001 utviklingen av genetisk konstruert mais som inneholdt et sæddrepende middel som gjorde sæden til menn som spiste den steril. På den tiden hadde Epicyte en joint venture-avtale om å spre teknologien sin med DuPont og Syngenta, to av sponsorene til Svalbard Doomsday Seed Vault. Epicyte ble siden kjøpt opp av et bioteknologiselskap i North Carolina. Forbløffende å høre var at Epicyte hadde utviklet sin sæddrepende GMO-mais med forskningsmidler fra US Department of Agriculture, det samme USDA som, til tross for verdensomspennende motstand, fortsatte å finansiere utviklingen av Terminator-teknologi, som nå eies av Monsanto.

På 1990-tallet lanserte FNs Verdens helseorganisasjon en kampanje for å vaksinere millioner av kvinner i Nicaragua, Mexico og Filippinene mellom 15 og 45 år, angivelig mot Tentanus, en sykdom som skyldes ting som å tråkke på en rusten spiker. Vaksinen ble ikke gitt til menn eller gutter, til tross for at de antagelig er like utsatt for å tråkke på rustne negler som kvinner.

På grunn av den merkelige anomalien ble Comite Pro Vida de Mexico, en romersk-katolsk lekmannsorganisasjon, mistenksom og fikk testet vaksineprøver. Testene avslørte at stivkrampevaksinen som ble spredt av WHO kun til kvinner i fertil alder inneholdt humant koriongonadotropin eller hCG, et naturlig hormon som i kombinasjon med en stivkrampetoksoidbærer stimulerte antistoffer som gjør en kvinne ute av stand til å opprettholde en graviditet. Ingen av kvinnene vaksinerte ble fortalt.

Det kom senere ut at Rockefeller Foundation sammen med Rockefellers befolkningsråd, Verdensbanken (hjemmet til CGIAR) og USAs National Institutes of Health hadde vært involvert i et 20 år langt prosjekt startet i 1972 for å utvikle skjult abortvaksine med stivkrampebærer for WHO. I tillegg donerte Norges regjering, vert for Svalbard Doomsday Seed Vault, 41 millioner dollar for å utvikle den spesielle abortive tetanusvaksinen. 12

Er det en tilfeldighet at de samme organisasjonene, fra Norge til Rockefeller Foundation til Verdensbanken, også er involvert i Svalbard-frøbankprosjektet? I følge prof. Francis Boyle som utarbeidet Biological Weapons Anti-Terrorism Act fra 1989 vedtatt av den amerikanske kongressen, er Pentagon ‘nå rustet til å kjempe og vinne biologisk krigføring’ som en del av to Bushs nasjonale strategidirektiver som ble vedtatt, bemerker han. ‘uten offentlig kunnskap og gjennomgang’ i 2002. Boyle legger til at bare i 2001-2004 brukte den amerikanske føderale regjeringen 14,5 milliarder dollar til sivilt arbeid knyttet til biokrigføring, en svimlende sum.

Rutgers University-biolog Richard Ebright anslår at over 300 vitenskapelige institusjoner og rundt 12 000 individer i USA i dag har tilgang til patogener som er egnet for biokrigføring. Alene er det 497 amerikanske statlige NIH-stipender for forskning på smittsomme sykdommer med biokrigføringspotensial. Selvfølgelig blir dette rettferdiggjort under rubrikken å forsvare seg mot mulige terrorangrep som så mye er i dag.

Mange av de amerikanske statlige dollarene som brukes på biokrigføringsforskning involverer genteknologi. MIT biologiprofessor Jonathan King sier at de “voksende bioterrorprogrammene representerer en betydelig voksende fare for vår egen befolkning.” King legger til, “mens slike programmer alltid kalles defensive, med biologiske våpen , overlapper defensive og offensive programmer nesten fullstendig.” 1. 3

Tiden vil vise om, Gud forby, Svalbard Doomsday Seed Bank of Bill Gates og Rockefeller Foundation er en del av en annen endelig løsning, som involverer utryddelsen av den sene, store planeten Jorden.

Legg igjen en kommentar