HOLD DERE HJEMME GUTTER! RAINER PRANG 19.04 2023.

Jeg kan ikke si at jeg husker fra de flere tiårene jeg har fulgt med på norsk politikk, at jeg har sett ordførere knyttet til regjeringspartier be sine sentrale politikere/ statsråder om å holde seg hjemme eller borte fra ordførernes kommuner i oppkjøringen til en valgkamp. I år har vi sett det, og det sier sitt om hvor ille det er for partifellene til Jonas Gahr Støre (Ap) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) ute i kommunene.

Økte strøm- og drivstoffpriser, dyrere mat, høyere inflasjon, økte renter, flere og flere konkurser og økte kostnader på alt – inklusive kommunale avgifter og gebyrer- er et faktum, og alt i alt relatert til strømprisene regjeringen ikke vil ta tak i roten til.

EKSTREMT LITE POPULÆRE

Jeg kan heller ikke huske å ha sett at en valganalytiker anbefaler statsråder og statsministre “la være å kaste glans” over lokale ordførere i den situasjonen Arbeiderpartiet og Senterpartiet nå befinner seg i. Arbeiderpartiet har vært nede på 17% og Senterpartiet 5% i meningsmålinger i år.

Ved stortingsvalget i 2021 hadde partiene henholdsvis 26,3 og 13,5 prosent.

Valganalytiker Svein Tore Marthinsen mener misnøyen mot regjeringspartiene som kommer frem i meningsmålingene er så sterk nå, at partilederne Jonas Gahr Støre (Ap) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) – og øvrige nasjonale politikere – bør vurdere å holde seg borte fra den lokale valgkampen.

– Spørsmålet blir i hvilken grad nasjonale politikere fra Senterpartiet og Arbeiderpartiet skal markere seg i den lokale valgkampen. Slik målingene er nå, er det best at de holder seg unna, sier Marthinsen til Altinget.

SNU HVA DA?

Støre-regjeringen har ingen ambisjoner om å gripe inn i den pågående streiken med kutt i avgifter og moms. De vil ikke endre politikken knyttet til EU via EØS, og dermed får vi her i landet for eksempel beholde de håpløse avtalene for strøm.

Det er ikke snakk om å kutte ut eller dempe hysteriet rundt “grønt skifte” med dertil hørende nedbygging av naturen med vindturbiner, og det er heller ikke snakk om å kutte ut galimatias-ideen om å elektrifisere plattformene våre.

– Det bør bli en strategisk vurdering i hvilken grad Støre og Vedum bør forsøke å hjelpe rundt omkring. Håpet deres må være å få snudd mest mulig før valget, slik at de blir mer hjelp enn motsatt. Akkurat nå er de nok til mindre hjelp, sier valganalytiker Svein Tore Marthinsen.

Man kan spørre seg; Hva er det Støre og Vedum skal snu på, hvis ikke det ovennevnte rundt EØS og “grønt skifte” gripes fatt i?

For det er nemlig ingen vei utenom å revurdere EØS-avtalen, dersom vi i det hele tatt skal få snudd skuta før den havarerer totalt.

Den som ikke forstår at hastigheten nå skyter fart på konsesjonsbehandlinger av vindkraft fordi Støre-regjeringen vil bli så grønne og fine, har ikke fulgt godt nok med. Enda flere Fosen-saker står trolig på trappene, men det spiller ingen rolle for stortingspolitikerne med tunellsyn og flokkmentalitet rundt det påstått nødvendige “grønne skiftet”.

– En sittende regjering har aldri før tapt så mange velgere på så kort tid som nåværende regjering, sier valgforsker Martinsen til Altinget og fortsetter:

– Det er nesten ikke til å tro at det er mulig å miste så mange velgere på så kort tid. Jeg har fulgt med på målinger en god stund og aldri sett lignende. De har tapt en halv million velgere netto siden valget i 2021.

Men lærer disse to partilederne på bildet her noe som helst av dette?

Og hvorfor i alle dager sitter det Arbeiderparti- og Senterparti-ordførere i din kommune og holder helt dørgende kjeft rundt det som skjer i lokalsamfunnene deres, der folk mister hus og hjem når regninger ikke kan betales og bedrifter i nærmiljøet går konkurs?

Og for den som tror at Høyre er et alternativ: Glem det!

Høyre har lagt opp til alt dette som rammer oss her i landet nå ved uvettig pengebruk og lefling med EU-pampene i alle år de satt med makten fra 2013 til og med 2021

Legg igjen en kommentar