Hvorfor 5G-celletårn er farligere – få fakta!

Mange lesere av denne nettsiden spør oss hva det er med 5G-celletårn som gjør dem farligere enn 2G-, 3G- eller 4G-celletårn. De vet at alle avgir den kreftfremkallende radiofrekvensstrålingen (RF). Men de hører at 5G skal være så mye farligere, og de vil vite de faktiske fakta. Er det sant, og i så fall hva med dette er vitenskapelig bevist? Vi skal gå gjennom alt dette!

5G-celletårn er farligere enn tidligere celletårngenerasjoner fordi de utsetter oss for et bredere utvalg av RF-strålingsfrekvenser. Ikke bare sender de ut de høyere 5G millimeterbølgefrekvensene (mellom 24 GHz til 300 GHz), men de sender også ut mange av de lavere 2G, 3G og 4G frekvensene (mellom 1 GHz til 6 GHz). Også de mindre millimeterbølgene til 5G har vist seg å forårsake skade på huden, øynene, immunsystemet og vår bakterielle antibiotikaresistens. Visse 5G-frekvenser, for eksempel den vanlige 60 GHz-frekvensen, er kjent for å absorbere oksygen , og antas å forstyrre oksygenabsorpsjonen i lungene våre. 

I resten av denne artikkelen vil vi ikke bare komme inn på detaljene om hvorfor 5G er mer skadelig, men vi vil også snakke om hvordan du kan beskytte deg mot disse farene. Vi vil snakke mer om hva 5G-stråling er, og gi deg et eksempel på hvordan det amerikanske militæret bruker det som et folkekontrollvåpen. Vi vil også snakke om (og lenke til) de mange fagfellevurderte vitenskapelige studiene og brevene fra leger og forskere som forklarer 5G-farer fra et vitenskapelig perspektiv. (Relaterte artikler: ” 5G helserisiko avslørt – en kort titt på vitenskapen! ” & ” Er WiFi trygt? – Få fakta! “)

(Før vi går inn på resten av denne artikkelen vil jeg bare nevne én ting. Mange som kommer til denne siden er også interessert i beredskap. Hvis du er interessert i dette emnet, bør du kanskje sjekke ut  EmergencyPrepGuy.com . har veldig god informasjon om alle typer beredskap.)

Innholdsfortegnelse:

Les bare delene av denne artikkelen du er interessert i. Bare klikk på en av innholdsfortegnelsene nedenfor for å komme direkte til den delen av denne artikkelen.

5G er det verste av begge verdener

Med RF-stråling er hvor nær kilden er til våre fysiske kropper viktigere enn effektnivået (eller watt) til strålingen. RF-stråling forsvinner med avstanden. En laveffektseksponering rett ved siden av noen er farligere enn en kraftigere eksponering langt unna. Jo lengre eksponeringstiden er, desto farligere er den.

https://e04692824bd74b79f1113957d125192a.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html?upapi=true

AD

5G vil være det verste av begge verdener. Fordi 5G-frekvenser er utsatt for flere hindringer og forstyrrelser, forventer de å trenge et 5G minicelletårn hvert 2. til 8. hus. Så vi vil ha flere 5G-strålingskilder rundt oss, og nærmere oss. Og de vil være kraftigere, kontinuerlige utslipp.

Det er bokstavelig talt hundrevis av fagfellevurderte vitenskapelige studier fra hele verden som har knyttet denne “ikke-ioniserende” formen for elektromagnetisk stråling til ting som kreft, DNA-skader (spesielt hos spedbarn og fostre) og infertilitet. Og Kevin Mottus fra US Brain Tumor Association sier at innenfor radiofrekvensdelen av det elektromagnetiske spekteret, jo høyere frekvensen er, desto farligere er strålingener.

Mini 5G-celletårn i hjemmet ditt

Mange mennesker innser ikke at de allerede har et minicelletårn som sender ut høye nivåer av RF-stråling i hjemmene og på kontorene deres akkurat nå. Vi kaller dem WiFi-rutere. (Hvis du har en trådløs 5G-ruter som sender ut 60 GHz-frekvensen, har du et 5G mini-mobiltårn i hjemmet ditt.)

Akkurat som et mobiltårn sender en WiFi-ruter ut med full kraft 24 timer i døgnet 7 dager i uken, eller så lenge du har den slått på. Dens sortiment inkluderer hele hjemmet og utover det. Dens stråling er nøyaktig den samme RF-strålingen som et mobiltårn sender ut, eller som mikrobølgeovnen din bruker til å lage mat.

For eksempel er WiFi-ruteren min en Netgear 5 GHz-ruter som sender ut både på 5 GHz- og 2,4 GHz-frekvensene. En mikrobølgeovn bruker 2,45 GHz frekvens for å lage mat. De nye 5G WiFi-ruterne som er tilgjengelige nå bruker 60 GHz, 5 GHz og 2,4 GHz-frekvensene. Det er mye RF-stråling vi utsetter oss selv og våre familier for.

Det er mulig å beskytte deg mot RF-strålingen som sendes ut av minicelletårnet i hjemmet ditt vi kaller din WiFi-ruter. Den desidert beste måten å beskytte deg selv på er å koble hjemmet ditt med Ethernet-kabler (helst “low emf Ethernet-kabler”). Da kan du slå av WiFi helt slik at ruteren din ikke sender ut noen RF-stråling.

Men hvis du må ha en WiFi-ruter, her er to måter å beskytte mot strålingen på. Den første er å bruke teknologi for å nøytralisere de skadelige effektene av strålingen. Og den andre er å legge WiFi-ruteren i en boks (kalt en rutervakt) for å redusere mengden RF-stråling den sender ut. La oss snakke kort om disse to metodene, og så vil vi snakke mer om 5G.

https://e04692824bd74b79f1113957d125192a.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html?upapi=true

AD

Nøytraliserer strålingen

Aulterra EMF anheng

Tro det eller ei, det er en vitenskapelig måte å endre RF-strålingen i hjemmet til en mer naturlig og mindre skadelig form. Det er et selskap som heter Aulterra utenfor Nord-Idaho (sjekk dem ut her på: Aulterra.com ) som har produsert en måte å gjøre dette på som har mye fantastisk vitenskap bak seg.

Jeg går over all vitenskapen i artikkelen min med tittelen ” Aulterra EMF Neutralizer Products Review “, men jeg vil gå over litt av det her for deg. Kim Dandurand utviklet denne teknologien i 1996 da han var engasjert i et større miljøopprydningsprosjekt der denne teknologien ble brukt til å nøytralisere kjemisk og radioaktivt avfall fra deponier. Her under er en video hvor jeg også snakker om alt dette kort:

Deretter finansierte han en haug med studier for å se om de samme paramagnetiske mineralene ville nøytralisere RF-stråling. Det han lærte var at de gjør 2 ting. Først reduserer de intensiteten av strålingen. Og for det andre nøytraliserer de effekten av elektromagnetisk stråling som gjør den ufarlig for menneskelig DNA.

https://e04692824bd74b79f1113957d125192a.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html?upapi=true

AD

I utgangspunktet, slik jeg forstår det, danner de paramagnetiske mineralene i Aulterra-produktene et magnetfelt som endrer de menneskeskapte bølgene som sendes ut av WiFi-enheter til en mer naturlig form. Dette reduserer skaden de forårsaker med omtrent 95 %.

Produktene Aulterra produserer reduserer intensiteten og den skadelige effekten av RF-stråling. Nedenfor er en video av en mann som tar en blodprøve på to forskjellige måter som en sammenligning. Den første ble gjort etter at han snakket i mobiltelefonen. Og så ble den andre testen utført etter at han snakket i mobiltelefon med Aulterra Neutralizer på mobiltelefonen.

WiFi-ruterdeksel

WIFI Router Guard

På bildet til venstre over kan du se noe som kalles en Wifi Router Guard . Ved å sette WiFi-ruteren din i en av disse vil den blokkere mellom 90 % og 95 % av RF-strålingen de sender ut. Og den fantastiske delen er at du fortsatt vil kunne bruke WiFi. I mitt tilfelle virker ikke WiFi tregt noe sted i hjemmet vårt med 3 soverom.

I videoen nedenfor måler jeg mengden RF-stråling som sendes ut av min 5 GHz Netgear WiFi-ruter. Så plasserer jeg den i en Wifi Router Guard og tester den på nytt slik at du kan se hvor mye RF-stråling den blokkerer. Det er en kort video, men absolutt verdt å se.

https://e04692824bd74b79f1113957d125192a.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html?upapi=true

AD

Hvis du ikke har evnen eller ressursene til å koble internett gjennom huset ditt, eller hvis du av en eller annen grunn må ha WiFi, er en WiFi Router Guard en veldig effektiv løsning. For mer informasjon om WiFi Router Guard, klikk på denne lenken Wifi Router Guard .  Også for mer informasjon om andre RF-strålingsfarerinne i hjemmet ditt, vennligst se artikkelen min ” De 7 verste strålingsfarene i hjemmet ditt”.

Hva er 5G?

Selvkjørende bil

“5G Hype” har pågått nå i noen år. Imidlertid er 2019 og 2020 årene da mobiloperatører begynner prosessen med å rulle det hele ut. Verizon, AT&T og Sprint har alle startet installasjonen av nettverkene sine, selv om utbredt tilgjengelighet fortsatt er flere år unna. 5G begynner å få fotfeste ettersom 5G-celletårn begynner å bli installert i et dusin byer over hele USA.

5G er en teknologi som bruker mesteparten av mikrobølgedelen av det elektromagnetiske spekteret. I det området er radiobølgene kortere i lengde, reiser kortere avstander, blir blokkert mye lettere, men kan bære mye mer data. Det er denne mer datadelen som har tiltrukket teknologiindustrien til 5G. Mer data betyr flere muligheter.

https://e04692824bd74b79f1113957d125192a.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html?upapi=true

AD

På samme måte som nedlastingshastigheten økte betraktelig da vi byttet fra 3G til 4G mobilnettverk. 5G lover å dramatisk øke nedlastingshastigheten. I stedet for å bruke timer på å laste ned en film, kan det skje på bare et minutt eller to. Og dette åpner muligheten for ting som selvkjørende biler, hologrammer og tilkobling av alle elektroniske enheterenheten til nettverket.

5G del av elektromagnetisk spektrum

Elektromagnetisk spektrum

I diagrammet nedenfor ser du det som kalles det “elektromagnetiske spekteret”. Både “Radiobølger” og “Mikrobølger”-delen av diagrammet nedenfor er en del av det som kalles radiofrekvensdelen (RF) av det elektromagnetiske spekteret. Så mikrobølger er bare en høyere frekvens radiobølge. Og husk at innenfor RF-strålingsdelen av det elektromagnetiske spekteret, jo høyere frekvens desto farligere er bølgene for levende organismer. (Dette er ikke tilfelle i de infrarøde og synlige lysdelene av spekteret.)

I bildet ovenfor viser det at “Radiobølger”-delen av spekteret er bredere enn “Mikrobølger”-delen. Dette er faktisk ikke en nøyaktig skildring. Radiobølger går fra rundt 3 KHz (0,000003 GHz) til omtrent 1 GHz, mens mikrobølger går fra rundt 1 GHz helt opp til 300 GHz.

“Radiobølger”-delen av diagrammet ovenfor inkluderer ting som ekkolodd og AM- og FM-radio. Mikrobølger-delen av diagrammet inkluderer amerikanske militære våpen for publikumskontroll, mikrobølgeovner, flyplassskannere og 1G, 2G, 3G, 4G og 5G mobilnettverk. 1G, 2G, 3G, 4G bruker mellom 1 GHz og 6 GHz, mens 5G forventes å bruke fra rundt 24 GHz allehelt opp til 300 GHz.

https://e04692824bd74b79f1113957d125192a.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html?upapi=true

AD

5Gs “ikke-ioniserende” stråling

smart-hjem

Når du leser artikler på internett om 5G-helserisiko, avhenger det virkelig av hvem som har skrevet artikkelen og hvilken mening de gir. Det er egentlig litt trist. Det vanligste temaet du hører fra et hvilket som helst teknologi- eller regjeringsnettsted er at siden radiofrekvens (RF) stråling er en “ikke-ioniserende” form for elektromagnetisk stråling, er det ingen måte det kan være skadelig for oss.

For eksempel er det en aktuell artikkel på nettstedet HowToGeek.com som er et godt eksempel på hva jeg snakker om. Det ville nesten vært morsomt, hvis det ikke var så trist. I denne artikkelen uttaler forfatteren: ” Det er lett å finne påstander på nettet om at den høyere frekvensen av 5G alene utgjør en risiko. RadiationHealthRisks.com observerer at “1G, 2G, 3G og 4G bruker en frekvens på mellom 1 og 5 gigahertz.

5G bruker mellom 24 og 90 gigahertz frekvens,” og hevder deretter at “Innenfor RF-strålingsdelen av det elektromagnetiske spekteret, jo høyere frekvensen er, desto farligere er det for levende organismer.” Men å påstå at den høyere frekvensen er farligere er nettopp det – en påstand, og det er lite reell vitenskap som står bak det. 5G forblir ikke-ioniserende i naturen. ” (Som du kan se i denne uttalelsen siterer de til og med oss ​​her på RadiationHealthRisks.com).

Det er helt utrolig for meg hvordan forfattere som dette presenterer seg selv som eksperter. I den siterte artikkelen ovenfor sier de “Det høres bekymringsfullt ut, men la oss ta en titt på den faktiske vitenskapen” og så bruker forfatteren bare ett eksempel på en vitenskapelig studie, og forvrider hva de faktisk fant. I et annet sitat fra denne artikkelen står det “og det er lite ekte vitenskap som kan stå bak det”. De kommer med denne uttalelsen og ignorerer hundrevis og hundrevis av svært lett å finne fagfellevurderte studier av objektive forskere som viser massive helseproblemer som følge av “ikke-ioniserende” RF-stråling . De utgir seg for å være autoriteten, men de gir ikke korrekt informasjon.

Jeg viser linker til mange av disse studiene på siden for vitenskapelige studier på denne nettsiden. Jeg hadde en lenke til siden for vitenskapelige studier på denne nettsiden i den samme artikkelen HowToGeek.com hentet sitatet deres fra. Men de gadd tilsynelatende ikke å gå dit. De har enten en agenda og prøver med vilje å villede, eller så var de rett og slett ikke veldig grundige i sin forskning for artikkelen sin. Hvis du er interessert i dette emnet, anbefaler jeg deg å gå til siden for vitenskapelige studier på denne nettsiden og forskeut dette emnet for deg selv!

https://e04692824bd74b79f1113957d125192a.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html?upapi=true

AD

I en artikkel kalt ” The 5G Health Hazard That Isn’t ” fra New York Times-nettstedet, sier de “i ingen liten grad kan den blomstrende angsten over de påståtte helserisikoene ved 5G-teknologi spores til en enkelt vitenskapsmann og en enkelt diagram.” I denne artikkelen hevder de at et diagram fra en Dr Curry er ansvarlig for å skremme folk om 5G-frekvenser. De siterer flere “eksperter” som sier at Currys diagram var “feil” uten å gi bevis for det samme.

Og de siterer til og med denne artikkelen av meg du leser akkurat nå som bevis på hvordan Dr Currys “feil” kartfunn sprer seg. Problemet er at jeg aldri har hørt om Dr Curry eller sett diagrammet hans. Det er bokstavelig talt hundrevis av forskere fra hele verden og mange uavhengige studier som diskuterer skaden av 5G-frekvensene. Igjen lenker jeg til mange av disse på siden for vitenskapelige studier på denne nettsiden.

Igjen vil du finne at artikler som disse canada.ca , ec.europa.eu og cancer.org som alltid vil hevde at 5G er trygt. Og folk tror på dem fordi de er statlige og mainstream medisinske veldedighetssider (cancer.org eies av American Cancer Society). Men det kan hevdes at regjeringer, teknologiindustrien, store farmasøytiske og mainstream medisinske veldedige organisasjoner har en skjevhet eller en hund i kampen. Det overlater jeg til leseren å bedømme.

Men hver uavhengig finansiert studie som jeg har vært i stand til å finne, sier alltid at 5G-frekvenser er veldig farlige. Det koker ned til hvem du vil stole på eller tro. Jeg stoler på de som mest sannsynlig ikke har noen grunn til å ha en skjevhet, de uavhengig finansierte forskerne. Og her er en artikkel som gjør akkurat dette poenget. Det kalles ” Helserisiko fra radiofrekvent stråling, inkludert 5G, bør vurderes av eksperter uten interessekonflikter “.

US Militarys 5G “Active Denial System”

Aktivt fornektelsesvåpen

Denne lenken er en artikkel om det amerikanske militærets mikrobølgekontrollvåpen kalt ” Active Denial System “ . Det sprer folkemengder ved å varme opp huden deres. Den bruker 95 GHz 5G-frekvensen for å gjøre dette. Denne frekvensen er godt under 300 GHz-frekvensen enkelte 5G-enheter kan bruke. Og alle disse RF-strålingsfrekvensene er “ikke-ioniserende”. Effektnivået til dette systemet er mye høyere,men den bruker en frekvens innenfor 5G-området.

Celletårnstråling målt

I videoen nedenfor står jeg ved siden av et kontorbygg som nettopp har bygget et stort mobiltårn rett ved siden av. Fra kontorbygget måler jeg hvor mye RF-stråling celletårnet regner ned over kontorbygget. Jeg kan bare ikke tro at de bygger disse tingene så nær folk.

https://e04692824bd74b79f1113957d125192a.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html?upapi=true

AD

Dette bestemte mobiltårnet er i en by som ikke hadde 5G installert og fungerte på tidspunktet for videoopptaket ovenfor. Imidlertid vil celletårn som dette i fremtiden sende ut 3G og 4G RF-stråling som jeg viser i videoen, samt 5G-frekvenser. Pluss som jeg nevnte tidligere i denne artikkelen, må de installere minicelletårn på lysstolper og bygninger hvert 2. til 8. hus for at 5G-signalet skal være pålitelig. Minicelletårnene vil også sende ut 4G og muligens noen 3G-signaler også,avhengig av område og situasjon.

Hvor farlig er 5G-stråling?

Frontallapp hjernesvulst

5G-stråling er en høyfrekvent form for mikrobølgestråling. En mikrobølgeovn tilbereder maten din med 2,45 GHz-frekvensen. 5G-frekvensene forventes å variere fra ca. 24 GHz opp til ca. 300 GHz. Som nevnt tidligere sier Kevin Mottus fra US Brain Tumor Association at innenfor radiofrekvensdelen av det elektromagnetiske spekteret, som inkluderer 5G-mikrobølgeområdet, jo høyere frekvensen er, desto farligere er strålingen for levende organismer.

https://e04692824bd74b79f1113957d125192a.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html?upapi=true

AD

I videoen nedenfor er en ekspert på mikrobølgestråling og dens helseeffekter kalt Dr. Barrie Trower. Dr. Trower brukte hele sin karriere på å studere og lære om de biologiske effektene av mikrobølgestråling. Han er en britisk fysiker og begynte sin karriere med denne strålingen i British Royal Navy og i British Secret Service. Der lærte han om hvordan det kunne brukes som et våpen og hvilke helseeffekter det hadde i disse scenariene. Senere ble han professor og brukte livet på å undervise og studere mikrobølgestråling. Barrie kommer inn i kjøttet av mikrobølgehelseeffekter som starter ved ca. 6 minutter i videoen.

I videoen nedenfor blir Dr. Barrie Trower intervjuet av en mann ved navn Sir Julian Rose. I denne videoen går Dr. Trower i dybden på hva som gjør 5G mye farligere enn tidligere generasjoner av mobilnettverk. Denne videoen er litt lang, men er full av god informasjon og veldig verdt å se!

https://e04692824bd74b79f1113957d125192a.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html?upapi=true

AD

Hvis du ikke allerede har gjort det, vennligst se de to ovennevnte videoene og del denne artikkelen på sosiale medier-nettsteder. Det er viktig at vi utdanner oss med faktiske fakta og sprer ordet.På forhånd takk for at du gjorde begge deler!

5G-brev fra 250 forskere og leger

Her er en lenke til en artikkel på EhTrust.org med tittelen ” Brev fra forskere om helserisikoen ved 5G ” som inkluderer lenker til brev fra over 180 forskere og leger fra hele verden som ber om stans i utrullingen av 5G-mobilnettverk . Basert på de fagfellevurderte vitenskapelige studiene de har vært involvert i både for 3G og 4G RF-stråling, samt de siste årene deres 5G fagfellevurderte vitenskapelige studier, forutsier de katastrofale helserisikoer som følge av 5G-mobiltårn og trådløse nettverk.

I denne artikkelen starter de med en kort video av en 36 år gammel mann som utviklet nakkekreft som følge av tjue års mobiltelefonbruk. I denne videoen vitner mannen for å forsøke å stoppe utplasseringen av 5G-celler i California. Jeg anbefaler på det sterkeste at du går til den artikkelen og ser den videoen. Men det viktigste å gjøre er å lese de mange brevene fra de 180 forskerne og legene og høre hva de har å si.

Nedenfor er en artikkel skrevet av en venn av meg jeg med tittelen “Artikkel inkludert andre vitenskapelige studier”. Jeg inkluderer det her fordi det er fra perspektivet til noen som både var begeistret for 5G-teknologi og begynte å gjøre sin egen forskning på farene ved RF-stråling. Hun siterer noen ganske gode studier i denne artikkelen oghar god informasjon.

Artikkel inkludert andre vitenskapelige studier

“I Tyskland studerte forskere 1000 innbyggere som bodde i nærheten av to mobiltelefontårn i omtrent 10 år. Ifølge studien, i løpet av de siste fem årene av observasjonene, oppdaget forskere at naboer som bodde innenfor 400 meter fra celletårnene ble diagnostisert med kreft i en hastighet som var tre ganger høyere enn de som bodde mye lenger unna.

En annen skremmende studie i 1994, i god tid før 3G, 4G og 5G, knytter betydelige helseproblemer til mennesker som bor i en bygård i London med en mobiltelefonmast på taket. I denne studien hadde kreftfrekvensen til de som bodde i øverste etasje i leilighetsbygningen – skapet til tårnet, en kreftrate på 10 ganger gjennomsnittet i England.

Hvis det ikke er nok til å overbevise deg om at det er en betydelig sammenheng mellom mobiltelefontårn og helseproblemer, tenk på en fersk studie i Italia. I mars 2018 publiserte forskerne ved det verdenskjente Ramazzini-instituttet de sjokkerende resultatene av en storstilt studie av laboratoriedyr eksponert for celletårnstråling gjennom en levetid.

“Ramazzini-studien utsatte 2448 Sprague-Dawley-rotter fra prenatalt liv til deres naturlige død for “miljømessig” celletårnstråling i 19 timer per dag. RI-eksponeringer etterlignet basestasjonsutslipp som de fra mobiltårnantenner, og eksponeringsnivåene var langt lavere enn de som ble brukt i NTP-studiene av mobiltelefonstråling.» – ehtrust.com

NTP viser til National Toxicology Program-studien som nylig koblet mobiltelefonstråling til hjertekreft hos hannrotter. Ramazzini-studien er den første som fullfører en studie av denne skalaen, over en betydelig tidsperiode. Sammen gir studiene et sterkt argument for flere retningslinjer og standarder for å beskytte folkehelsen. Helseeksperter fra hele verden vurderer betydningen av funnene og oppfordrer Verdens helseorganisasjon til å handle.

“Denne studien vekker bekymring for at det å bo nær et mobiltårn vil utgjøre en trussel mot menneskers helse. Myndighetene må iverksette tiltak for å redusere eksponeringen fra utslipp fra mobiltårn. Mobiltårn bør ikke være i nærheten av skoler, sykehus eller folks hjem. Folkehelsebyråer må utdanne publikum om hvordan de kan redusere eksponeringen fra alle kilder til trådløs radiofrekvensstråling – det være seg fra mobiltårn eller mobiltelefoner eller Wi-Fi på skoler,” sa Dr. David Carpenter, tidligere dekan ved School of Public Helse og University of Albany.

“Dette er spesielt presserende fordi gjeldende planer om å plassere små 5G-celletårn omtrent hver 300. meter i hver gate over hele landet. Disse 5G “småcelle”-antennene vil resultere i kontinuerlig eksponering for alle som bor i nærheten og alle som går nedover gaten. Den økte eksponeringen vil øke risikoen for kreft og andre sykdommer som elektro-hypersensitivitet,” sa Dr. Carpenter.

Risikoen er veldig reell. Som Dr. Carpenter indikerte, er folkehelsen i fare med planer om at flere og flere mindre tårn skal reise seg på hvert gatehjørne rundt om i verden.

I følge eksperter, leger og forskere har stråling makt til å endre kroppene våre på cellenivå. Disse endringene, som støttes i flere studier, skaper et perfekt miljø for kreft og andre plager å ta over i kroppen vår.

Andre studier kobler mobiltelefon- og mobiltårnstråling til hukommelsestap, hodepine, endringer i syn og humør, søvnforstyrrelser og leukemi. Utrullingen av 5G og infrastrukturen for å støtte den vil bare øke risikoen for å lide av store helseproblemer underveis. Se også ” Er 5G trygt eller farlig? Her er fakta .”

5G: Hva sier studiene?

Mens selskaper forbereder seg på å gjøre 5G til en realitet, kan leger og forskere tro at teknologien vil være et «massivt folkehelseeksperiment».

Ifølge Dr. Joel Moskowitz, en folkehelseprofessor ved University of California, er økningen i minicelletårn på tvers av byer bare en del av bekymringen. Dr. Moskowitz sier at de lavere frekvens millimeterbølgene som brukes i 5G kan forårsake store problemer med hud, øyne og nervesystem.

“Utplasseringen av 5G, eller femte generasjons mobilteknologi, utgjør et massivt eksperiment på helsen til alle arter … Fordi MMW-er er svakere enn mikrobølger, absorberes de hovedsakelig av huden, noe som betyr at distribusjonen deres er ganske fokusert der. Siden huden inneholder kapillærer og nerveender, kan MMW-bioeffekter overføres gjennom molekylære mekanismer av huden eller gjennom nervesystemet, sier Dr. Moskowitz.

Dr. Moskowitz mener også at MMV kan gjøre noen patogener motstandsdyktige mot antibiotika.

Dr. Moskowitz er ikke alene om sin bekymring for 5G. Dr. Yael Stein fra Jerusalems hebraiske universitet skrev nylig et brev til Federal Communications Commission der han beskrev hans store bekymringer om 5G, MMV og hvordan det kan påvirke menneskelig hud.

Dr. Stein hevder at menneskehuden har evnen til å absorbere mer enn 90 % av mikrobølgestrålingen og vil forårsake store problemer fra topp til tå – spesielt for sårbare som barn, eldre og gravide kvinner.

MMV antas også å forårsake fysisk smerte. En nylig artikkel i Eluxe Magazine tar en dypere titt på problemet. I følge artikkelen kan MMV-er få smertereseptorer til å blusse opp i menneskekroppen, og forårsake stor skade på øynene våre, cellevekst og kompromittere immunforsvaret vårt.

Faktisk bruker den amerikanske regjeringen for tiden MMV-energi som et ikke-dødelig våpen. Dette våpenet er direkte og mer intenst enn MMV-ene fra et 5G-nettverk, men det er likt og bekymringsfullt. Ifølge det amerikanske forsvarsdepartementet skaper det aktive fornektelsessystemet en fokusert MMV-stråle som er i stand til å trenge gjennom huden, noe som kan skape en brennende eller stikkende følelse.

Noen eksperter hevder til og med at 5G også vil ha en ødeleggende innvirkning på miljøet vårt. En 2010 knyttet skade av ospblad til MMV-eksponering. Noen forskere fant også at MMV kan forårsake celleskade i hveteplanter, påvirke dyrelivet og påvirke atmosfæren vår.

Bare tiden vil vise hvordan 5G-nettverket vil påvirke helsen vår og miljøet. Vi vet at eksisterende mobiltårn er farlige, og med planer om å bygge tusenvis, om ikke millioner til, kan det bli veldig interessant. Det er imidlertid klart at MMV-er ikke er trygge for allmennheten – spesielt med tanke på at vi vil bli eksponert overalt hvor vi går, selv hjemme.

Måter å redusere eksponering for 5G

5G forventes å være klar til bruk innen 2020, så du har god tid til å forberede deg og legge planer for å redusere eksponeringen for MMV-er og andre mobiltårn. Fordi 5G-tårn vil være overalt, vil det være vanskelig å unngå all eksponering, så du må ta vare på immunforsvaret ditt og ta sunne valg.

Å styrke immunforsvaret med naturlig frukt og grønnsaker er en fin måte å holde cellene friske og holde sykdommer i sjakk. I tillegg til å velge sunn mat, kan du ta flere forholdsregler rundt hjemmet ditt.

Noen eksperter mener at den beste måten å hindre celletårnstråling fra å trenge inn i hjemmet ditt, er å lage et svært ledende kabinett rundt hjemmet ditt. Så hva betyr dette? Det betyr først å måle strålingsnivåene med HF35C meter. Denne måleren vil gi deg ulike nivåer i hele hjemmet ditt og bestemme hvilke områder du må fokusere på først. Akkurat nå er det forskjellige vindusbelegg, maling som vil hindre stråling fra å trenge inn i hjemmet ditt.

Mange leger foreslår å holde avstand fra de aktuelle mobiltårnene. Dette kan være veldig vanskelig å gjøre siden disse 5G-tårnene vil være på hvert hjørne i hver bygning. Med mindre du aldri forlater huset, ser jeg ikke på dette som en realistisk forventning.

Jeg håper det kommer en app eller et kart som viser alle mobiltelefontårnene i hvert nabolag, i alle byer over hele verden. Dette vil absolutt gjøre det lettere å vite hvor de nye 5G-tårnene er plassert og hvordan du kan unngå dem når det er nødvendig. Denne informasjonen vil være nyttig for de som er eksepsjonelt sårbare for celletårnstråling som barn, spedbarn, eldre og gravide kvinner.

Reduser stråling i hjemmet ditt

Selv om du ikke kan kontrollere hvor mobiltårnene går, kan du kontrollere hvordan og når du bruker din egen mobiltelefon. Ved å begrense tiden din på telefonen og bruke strålingsblokkerende deksler og skjermende hodesett, kan du redusere eksponeringen for mobiltelefonstråling betraktelig. Hver liten bit hjelper. Se også artikkelen vår med tittelen ” Hvorfor er 5 GHz WiFi-rutere farligere? 

Hvis du har et kontor – sørg for at du slår av Wi-Fi-ruteren når du ikke bruker den. Og hold mobiltelefonen ute av rommet ditt om natten. Ulike studier kobler mobiltelefonstråling til forstyrrende søvnmønstre. Når du ikke sover godt, kan det kaste av seg hele dagen. Ved å la mobiltelefonen være ute av rommet ditt om natten, trenger du aldri å telle sauer igjen.

Ta en nærmere titt på måleren utenfor huset ditt. Mange kraftselskaper går over til smarte målere. Disse målerne tar gjetting ut av hvor mye energi du bruker. Smarte målere overfører data trådløst hele dagen, og gir kraftselskapene sanntidsinformasjon om energiforbruket ditt. Smarte målere tar plassen til målerlesere. Smarte målere overfører imidlertid skadelige nivåer av stråling. Hvis du kan, skaff deg en smart målervakt for å beskytte deg og familien din mot skadelig stråling. Du kan kjøpe en smartmålervakt for ruteren og mobiltelefonen for under 100 dollar.

Ved å redusere risikoen for stråling kan du forbedre sjansene dine for å holde deg frisk og leve et langt og lykkelig liv.

Hvis du har barn, vær oppmerksom på Wi-Fi-situasjonen på skolen og i klasserommene deres. Noen studier kobler ADD, ADHD, minneproblemer og atferdsproblemer med Wi-Fi-rutere og nærliggende mobiltårn. Mobiltelefontårn er en stor bedrift for skoledistrikter. Mange distrikter over hele landet selger eller leier land til mobiltelefontårn. Hvis dette skjer i nabolaget ditt, si ifra. Det kommer bare til å bli mer utbredt med utrullingen av 5G.

Hvorfor pusher selskaper 5G?

5G er fremtidens bølge. Denne avanserte båndbredden lar deg laste ned filmer i løpet av sekunder og forventes å støtte minst 100 milliarder enheter. Det er en hel masse enheter én båndbredde. Generelt vil 5G være opptil 100 ganger raskere enn 4G. Det er raskt!

5G står for 5. generasjons mobilteknologi. Dette er den siste utviklingen i mobilverdenen. Store mobiltelefonselskaper og andre teknologigiganter gjør fremskritt akkurat nå for å være klare til å lansere 5G-kompatible enheter innen 2020.

Jeg kommer ikke over teknisk, men generelt sett vil 5G gjøre teknologien raskere, smartere og skape en mer tilkoblet verden. Ifølge Tech Radar vil 5G ha en gjennomsnittlig nedlastingshastighet på rundt 1GBps (1 gigabyte per sekund).

Med raskere tilkobling vil dette nettverket være i stand til å støtte tingenes internett, dine personlige enheter og ulike nettverk uten forsinkelse. Pluss, med 5G vil tilkoblingene også være mer pålitelige. Ingen flere tapte anrop eller forsinkelser når du prøver å surfe på internett.

“Det handler om å utnytte radiospekteret bedre og gjøre det mulig for langt flere enheter å få tilgang til mobilt internett samtidig” – BBC.

5G blir utpekt som den gyldne billetten til mobiltilkobling. Mer fart, mindre venting og flere mennesker og ting koblet sammen enn noen gang før. Men som jeg nevnte tidligere, vil fremskritt innen teknologi uten tvil ha en innvirkning på helsen vår – virkninger vi kanskje ikke engang innser at skjer før det er for sent.

 Hvordan vil 5G fungere?

5G er supermotorveien for hastighet, informasjon og tilkoblinger. For å skape denne utrolige hastigheten og påliteligheten bruker 5G millimeterbølgen. Denne millimeterbølgen opererer mellom 30GHZ og 300 GHz. Ifølge BBC, “De høyere frekvensbåndene har mye kapasitet, men deres kortere bølgelengder betyr at rekkevidden deres er lavere.” Dette betyr at 5G-signalet lett blokkeres av bygninger, biler, fly, planter og andre gjenstander.

Fordi signalet vil møte så mange hindringer, vil et helt nett av små mini-celletårn måtte gå opp i hver by, på hver blokk i hvert nabolag rundt om i verden. Ingen ord ennå om nøyaktig hvor mange tårn eller små master som må installeres for å støtte dette nettverket. Det kan lett legge opp til milliarder av tårn.

En fersk artikkel i Storbritannia estimerte at minst 400 000 ekstra telefonmaster ville være nødvendig for å bringe landlige Storbritannia til å være 5G-kompatibel. Det er bare den landlige delen av Storbritannia. Det er anslått at det kan være tusenvis av ekstra små master i hver eneste by rundt om i verden.

Ifølge eksperter vil 5G-mastene være omtrent fire fot høye – ikke på langt nær samme høyde som nødvendig med 4G- og 3G-nettverk. Disse tårnene vil være rundt hvert hjørne og vil gjøre kommunikasjon med huset, bilen og familien til en lek. Men å være så koblet – med så mange signaler rundt kan forårsake store helseproblemer. Jeg skal ta opp dette senere i denne artikkelen.

Så hvem bestemmer hvor disse tårnene skal gå? Det er et stort spørsmål og en lokal regjering over hele landet og verden tar opp akkurat nå. Internett- og mobiltelefonleverandører har imidlertid lobbyister som jobber med statlige lovgivere for å begrense hvor mye si lokale myndigheter har om hvor og når 5G-nettverkets mobiltårn skal plasseres. Mens jeg skriver denne artikkelen, har 13 stater lover på bok for å begrense lokale myndigheter fra å ha noe å si i 5G-prosessen.

Forskjellen mellom 3G, 4G og 5G

For å forstå hvorfor 5G-celletårn er farligere enn andre mobiltårn, må vi se nærmere på hvordan hvert nettverk fungerer. Som jeg nevnte tidligere, er 5G den femte generasjonen av mobilteknologi og trenger kortere bølger for å fungere med høy hastighet. Kortere bølger betyr at det er et større behov for flere mobiltårn fordi disse spesifikke bølgene har mange hindringer.

La oss starte med 3G. 3G står for 3. generasjon av mobilteknologi. Dette fremskrittet innen teknologi ble avduket i 2003. 3G opererer ved hjelp av mobilteknologi, da signalene sendes fra tårn til tårn. Så til neste mobiltelefontårn og så videre. Dette fortsetter til du svarer på telefonen, finner svaret på Google og ser ferdig YouTube.

Mobiltelefonselskaper plasserer mobiltårnene strategisk på forskjellige steder og forskjellige høyder for å gi deg best mulig signal. 3G ble mest brukt til å ringe, sende tekstmeldinger og begrense internettbruk.

Med 3G kan signalet reise lenger, men det må være et annet tårn rundt for å fange opp signalet og du beveger deg. Hvis det ikke er et annet tårn, opplever du et midlertidig avbrudd i tjenesten. Med 3G trenger du færre tårn enn 5G for å fungere. Færre tårn betyr mindre eksponering for potensielt skadelig celletårnstråling.

3G omtales også som mobilt bredbånd. Dette begrepet ble en fengende måte å selge telefoner og nettbrett på på midten av 2000-tallet. Mobilt bredbånd betyr i utgangspunktet at det er nok mobiltårn til å holde signalet tilkoblet mens du beveger deg rundt i byen eller reiser rundt i verden!

Datahastighetene for 3G er mye langsommere enn 4G og absolutt mye langsommere enn 5G.

La oss se nærmere på 4G. 4G er det de fleste av oss bruker i dag. Det er grunnen til at du kan Facetime med din beste venn i Europa eller laste ned en hel film på nettbrettet ditt. Noen tekniske eksperter beskriver 4G som å fjerne fartshumper i mobilsignalet, “som lar trafikken bevege seg mye raskere.”

4G bruker mobiltårn, akkurat som med 3G – men hastigheten som data og informasjon kan reise med er mye forskjellig. 4G bruker mer båndbredde enn 3G, noe som betyr at tårnene må være kraftigere. Jo kraftigere mobiltelefontårnene er, jo større potensiale for stråling kan sendes ut i miljøet vårt.

Selv om 4G er kraftigere enn 3G-nettverket, er det ikke på langt nær så kraftig som 5G. 5G er superhesten, en ny bølge av teknologi designet for å koble alt via internett. Det er en game changer. Dette store skiftet kan også bety store helsemessige konsekvenser.

Fremtiden for 5G

Fremtiden er her og selskaper bygger infrastrukturen som trengs for å skape en full verdensomspennende utrulling av 5G innen 2020. AT&T leder an i denne store innsatsen for å gjøre byer 5G-kompatible. I juli kunngjorde teknologigiganten planer om å ha 5G-infrastrukturen på plass og klar til bruk i 12 byer innen utgangen av dette året. Verizon og T-Mobile planlegger også begrensede utrullinger av 5G i løpet av det neste året eller så.

Det er fortsatt mye arbeid å gjøre på 5G-fronten. I mai kunngjorde Verizon at Los Angeles vil være en av de første byene i Amerika som går over til 5G. Dette er på ingen måte en liten prestasjon. Ifølge en artikkel i Tech Crunch sa Lowell McAdam, administrerende direktør for Verizon, at selskapet kjøpte 36 millioner miles med fiber slik at de kan støtte hundrevis av megahertz båndbredde som trengs for å levere “hele suiten av 5G.” McAdam sa at Verizon har lagt til 1000 ekstra mobilnettsteder i LA for å gjøre 5G-opplevelsen mulig.

Verizon har også planer om å bringe Boston og andre større byer inn i 5G-æraen så snart som mulig. AT&T kunngjorde at de jobber med 5G-funksjoner i Atlanta, Dallas og Waco, TX. Sprint sier at den bringer 5G til NYC, Phoenix og Kansas City.

Akkurat nå kjører AT&T 5G-prøver i Waco, TX og Dallas. Sør-Korea avduket sitt 5G-system under vinter-OL i år.

Sør-Korea, Sverige, Tyrkia, Japan og Kina jobber også hardt for å skape en sømløs overgang til 5G. Noen industriinnsidere kaller 5G-nettverkene en teknologisk revolusjon. Informasjonen, dataene og innsikten som er muliggjort av 5G vil endre hvordan folk samhandler med hverandre og hvordan virksomheter opererer. I følge en artikkel jeg nylig leste, har 5G kraften til å øke inntektene på tvers av en rekke bransjer – til en verdi av 12 billioner dollar. Ja, billioner dollar.

“I motsetning til forgjengerne, er 5G imidlertid et teknologisk paradigmeskifte, i likhet med skiftet fra skrivemaskin til datamaskin. Og det er ikke bare et nettverk. 5G vil bli det underliggende stoffet til et helt økosystem av fullt tilkoblede intelligente sensorer og enheter, i stand til å revidere økonomisk og forretningsmessig politikk, og ytterligere viske ut geografiske og kulturelle grenser. Den vil være i stand til å levere på alle trinn på økosystemets stige og vil gi sømløs, kontinuerlig tilkobling for forretningsapplikasjoner, sier Technology Review.

“Alle bransjer vil føle effekten av overgangen til 5G. Spesielt forventes bilindustrien, helsevesenet og tingenes internett (IoT) å bringe til dramatiske transformasjoner i våre daglige liv.» – Technology Review.

De fleste selskaper i USA håper å ha 5G-infrastrukturen på plass innen 2020. Hvert land har sin egen tidslinje for en 5G-utrulling.

Trenger jeg en ny telefon/nettbrett?

Ja, du må mest sannsynlig kjøpe en ny telefon for å dra nytte av hastigheten og påliteligheten som loves av 5G. Men hvis du liker telefonen din og ikke vil bruke de ekstra pengene, vil din nåværende 4G-telefon fortsette å fungere helt fint – foreløpig.

Som jeg nevnte tidligere, tilbyr 5G mer båndbredde – noe som betyr at den kan støtte mer data. Dette nettverket er også mer pålitelig. Noen mobiltelefon- og teknologiselskaper tilbyr allerede 5G-kompatible telefoner og nettbrett som får mest mulig ut av den nye teknologien.

Telefonen din er bare en del av 5G-ligningen. Du må kanskje betale mer for 5G-tjenesten. Det er uklart hva de nye planene vil koste, men det er sannsynlig at alle de store operatørene vil være konkurransedyktige for å hindre kundene i å hoppe av skipet. Generelt får du det du betaler for. Bedre service vil bety at du må betale minst mer enn du er vant til i dag. På tide å starte 5G-fondet ditt!

5G og deg

Det er ingen tvil om at 5G vil endre vårt fysiske og virtuelle landskap. Det er imidlertid klart at denne teknologien også har store helseproblemer. Fremtidens bølge kan også bety en bølge av nye kreftformer, sykdommer og funksjonshemninger.

Mer forskning og studier må fullføres før hele 5G-utrullingen er fullført. De potensielle helsekonsekvensene knyttet til 5G-infrastrukturen er for store til å ignorere. Hvis du kan, hold kontakten med myndighetene og ta til orde for lokal kontroll over hvor 5G-minimobiltårnene er plassert. Vi må nærme oss denne nye teknologien med respekt og forsiktighet.»

For mer informasjon om farene ved stråling fra mobiltelefontårn, sjekk ut bloggen min, Er stråling fra mobiltelefontårn skadelig?

Legg igjen en kommentar