En e-post fra mitt yngre jeg….tja HVA skal man si???

I 2008 ville jeg ha en haug med naturvitenskapelige lærebøker. Ikke mye har endret seg siden den gang.Av 

Bill Gates| 4. april 2023

Nylig fortalte jeg en venn om Weather for Dummies . Dette var ikke uvanlig – det er faktisk en av de første bøkene jeg anbefaler til alle som ønsker å forstå været og hvordan det påvirkes av klimaendringer.

Etter den samtalen begynte jeg å lure på når jeg fikk mitt eget eksemplar av Weather for Dummies . Jeg søkte gjennom gamle e-poster og ble overrasket over å høre at det var mer enn 14 år siden!

Høsten 2008 hadde jeg gått over fra å være heltid i Microsoft til heltid i Gates Foundation . Etter tiår med manisk fokusering på programvare, hadde jeg endelig tid til å få en bedre forankring i fysikk, kjemi, biologi og andre vitenskaper, noe som ville hjelpe meg i mitt arbeid med helse, utdanning og klimaendringer. Jeg var også bare nysgjerrig på alle disse fagene for deres egen skyld. Så jeg så meg rundt etter de beste bøkene og leste så mange av dem jeg kunne finne. Weather for Dummies var en av 25 titler jeg valgte.

Det tok litt tid, men jeg kom meg til slutt gjennom alle bøkene. Selv om det var mange gode, her er tre i tillegg til Weather for Dummies som jeg spesielt anbefaler:

The Atmosphere , av Frederick K. Lutgens og Edward Tarbuck. Denne ble først utgitt i 1979 og er nå i sin 14. utgave. (Redina Herman ble med som tredje forfatter en gang etter at jeg fikk mitt eksemplar.) Selv om den er ment som en lærebok for et kurs på høyskolenivå, er den ganske tilgjengelig for alle som er motiverte for å lære om hvordan jordens klima fungerer. Den dekker nedbør, lufttrykk, stormer, luftforurensning og mye mer, og bruker fargerike illustrasjoner for å forklare komplekse emner. (Tilgjengelig for leie eller kjøp fra utgiveren, Pearson .)

Physical Geology , av James S. Monroe, Reed Wicander og Richard Hazlett. I likhet med Atmosfæren er Fysisk geologi en høyskolelærebok som også kan ståalene. En del av gleden ved å lese den er at du kommer inn på emner du sannsynligvis lærte om på barneskolen – som platetektonikk og vulkaner – men i mye mer dybde, noe som gjør dem enda mer interessante. Det er noen nyttige bånd til klimaendringer, for eksempel et kapittel om isbreer (som trekker seg dramatisk tilbake ettersom jorden varmes opp), og noen morsomme sider, som en side om geologien til de britiske kronjuvelene . (Tilgjengelig brukt på Amazon .)

Planet Earth , av John Renton. Jeg setter pris på denne boken av to grunner: fordi den er fascinerende i seg selv, og fordi den introduserte meg for John Renton som lærer. Etter å ha lest Planet Earth , så jeg serien hans med videoforelesninger, Nature of Earth: An Introduction to Geology , om The Great Courses. Renton var professor ved University of West Virginia og var bare så flink til å gjøre geologi interessant. Gjennom forfatterskapet hjelper han deg å se den fysiske verden rundt deg på en annen måte. (Du kan finne Planet Earth på Amazon og se Nature of Earth på The Great Courses eller Wondrium .)

Jeg er glad jeg gjorde disse dypdykkene. Selv om jeg ikke er en vitenskapsmann, trekker jeg på et grunnleggende grep om vitenskaper hele tiden. Å vite noe om været og geologi hjelper meg med Breakthrough Energy sitt arbeid med klimaendringer. Å kunne litt kjemi og biologi hjelper meg med stiftelsens arbeid med nye medisiner og vaksiner.

Det er alltid mer å lære. Nylig har jeg fått mye av å lese et mangfoldig sett med bøker og forfattere, inkludert Under a White Sky av Elizabeth Kolbert, On Immunityav Eula Biss, The Gene av Siddhartha Mukherjee og Eradication av Nancy Stepan. Vaclav Smils bøker er alltid fenomenale. Og jeg leste nylig Mukherjees nyeste bok, The Song of the Cell , som handler om hvordan det å forstå celler er nøkkelen til å forbedre menneskers helse.

Men i disse dager leser jeg ikke bare om vitenskap. Jeg sørger for å se på mange andre typer bøker også, inkludert romaner, historier og biografier. For et par måneder siden lot jeg meg selv tulle ved å lese et mordmysterium! Jeg tviler på at mitt yngre jeg vil godta det, men det er morsomt og lærerikt å forgrene seg.LES DETTE NESTE

5 av mine favorittbøker gjennom tidene

Jeg bestemte meg for å prøve noe annet for min liste over feriebøker i år.

5 flotte bøker for sommeren

Jeg elsket dem alle og håper du finner noe du liker også.

5 bøker jeg elsket å lese i år

I det siste har jeg funnet meg selv tiltrukket av den typen bøker jeg ville ha likt som barn.DiskusjonTakk for at du er en del av Gates Notes Insider-fellesskapet.Ser du ikke kommentaren din? Du kan lese retningslinjene våre for moderering av kommentarer 

her og lære om Gates Notes-merkene våre 

her .Legg til en kommentar

Legg igjen en kommentar