Les mitt blikk på året som kommer…Av Bill Gates | 20. desember 2022.

Jeg vil fortelle deg om slutten av året innlegget jeg nettopp publiserte på Gates Notes. Når 2022 avsluttes, bestemte jeg meg for å skrive et lengre essay enn vanlig der jeg deler mitt syn på dagens globale utfordringer og hva de betyr for fremtiden. Den heter The Year Ahead 2023.
Jeg er sta i mitt syn på at – til tross for COVID, kriger, en global økonomisk nedgang, ekstremvær og andre problemer – kan vi fortsatt redde liv, forbedre utdanning og unngå en klimakatastrofe. I innlegget beskriver jeg bare noen av nyvinningene som gir meg grunn til å tenke det.
For eksempel er det nye bevis på at genterapi kan kurere sigdcellesykdom og til slutt HIV/AIDS.
Det er en strålende ny type AI-drevet ultralydenhet som kan identifisere høyrisikosvangerskap uten dyre maskiner eller spesiell opplæring. Du bare kobler den til en mobiltelefon eller nettbrett og sveiper den over magen til den vordende mammaen.
Det er gjennombrudd som gjør det mulig å dramatisk redusere klimagasser produsert av bygninger – inkludert supereffektive vinduer og en spesiell polymer som flyter i luften innendørs.
En av de verste konsekvensene av de globale tilbakeslagene vi opplever er at de som er mest skadet er de som allerede hadde det verst. Så i blogginnlegget mitt argumenterer jeg for at selv med alt annet som skjer, bør verden fortsette å gjøre mer for å hjelpe de fattigste menneskene. Trangen til land om å trekke seg er sterkere enn noen gang, og jeg håper vi motstår den.
Jeg oppfordrer deg til å lese innlegget og deretter dele dine egne tanker om året som kommer i kommentarfeltet under det.
Ha en fantastisk høytid og et godt 2023. Takk for at du er en Insider!

Regningssignatur

Legg igjen en kommentar