Biden Gives the Go-Ahead on Researching Ways to Reflect the Sun’s RaysBiden gir klarsignal for å forske på måter å reflektere solens stråler på.

En femårig studie skal finne ut om solar geoengineering kan være en mektig alliert i kampen mot klimaendringer.

BY AV DARREN ORFDARREN ORFPUBLISERT: 9. NOVEMBER 2022PUBLISHED: NOV 9, 2022

teppe av skyer i nederste halvdel av bildet, med solen i øverste høyre hjørne

Kypros // Getty Images

  • Den mest lovende måten å kompensere for klimaendringens effekter kan være å injisere svoveldioksid (SO2) aerosoler direkte inn i jordas stratosfære.
  • Men selv nåværende tankfly måtte modifiseres for å nå de nødvendige høydene for å spy ut disse aerosolene.
  • Forrige måned kunngjorde Det hvite hus en femårig studie for å vurdere hvordan vi kan endre atmosfæren og avkjøle planeten.

Det finnes ingen “one size fits all”-løsning på klimaendringer. Mens avkarbonisering fortsatt er det viktigste verktøyet i vår verktøykasse for avbøtende tiltak, vil menneskeheten trenge all den hjelpen den kan få for å kompensere for de mest ødeleggende effektene av vår raskt oppvarmende verden. Et av disse verktøyene kan være en idé kalt solar geoengineering (og nei, vi snakker ikke om Dyson-sfærer ). I stedet har denne typen geoengineering som mål å gjøre jordens atmosfære til en mer effektiv solreflektor – og nå ønsker Det hvite hus å se nærmere.

🌎 Vitenskap forklarer verden rundt oss. Vi hjelper deg å forstå det hele – bli med i Pop Mech Pro.

Sist måned kunngjorde Det hvite hus kontor for vitenskap og teknologipolitikk en femårig studie for vitenskapelig å vurdere “solenergi og andre raske klimaintervensjoner i sammenheng med klimarisikoer og -farer på kort sikt.” Med andre ord, kan vi på en eller annen måte endre atmosfæren vår slik at den avkjøler planeten og oppveier klimaendringenes livstruende bivirkninger?

En teknikk like gammel som tiden

Et par ideer har blitt fløt på hvordan mennesker kan endre himmelen over dem. Den ene, kalt ” marin sky lysere ” ville spraye havsaltkrystaller inn i de lavtliggende skyene som dekker havene. En annen idé krever uttynning av cirrusskyer slik at varme lettere kan unnslippe jordoverflaten. Men den mest lovende (og også den mest kontroversielle) planen er å injisere svoveldioksid (SO2) aerosoler direkte inn i jordens stratosfære .

MER FRA POPULÆRE MEKANIKERE
Hvordan fotballer lages

Play Video

Denne spesielle kjølestrategien har eksistert i omtrent 4,6 milliarder år. Gjennom jordens geologiske historie har vulkaner som spyr ut svoveldioksid (SO2) midlertidig avkjølt planeten mens den spredende gassen sprer lys, gjør himmelen hvit og, i forlengelse, gjør den reflekterende. For eksempel, 1991 Mount Pinatubo-utbruddet på Filippinene kjølte jordoverflaten midlertidig ned 1 grad Fahrenheit mens den økte fotosyntesen på grunn av økt diffust lys (AKA ting plantene lengter etter), som igjen trakk mer karbon fra atmosfæren.

Legg igjen en kommentar