Den Filippinske kystvakten anklager Kina for å blende mannskapet med laser av “militærklasse”.

av CHAD DE GUZMAN
Time

Filippinene har anklaget Kina for «en åpenbar ignorering» og «klart brudd» på suverenitet, og hevdet at et kinesisk kystvaktskip forrige uke rettet et «laserlys av militær kvalitet» mot et filippinsk kystvaktskip i det sterkt omstridte Sør-Kinahavet. , midlertidig blendende det filippinske mannskapet om bord.

En  uttalelse utgitt mandag av den filippinske kystvakten sa at det kinesiske fartøyet “belyste det grønne laserlyset to ganger” og “også foretok farlige manøvrer” for å blokkere en filippinsk flåte fra å levere forsyninger til et annet skip grunnet ved Second Thomas Shoal, også kjent som Ayungin Shoal , en omstridt atoll 120 mil utenfor vestkysten av den filippinske øya Palawan.

Det kinesiske utenriksdepartementets talsperson Wang Wenbin  sa på en daglig orientering  senere på mandag at det filippinske skipet hadde overtrådt kinesisk farvann, og at uten å nevne laseren, svarte China Coast Guard «på en profesjonell og behersket måte». Han la til: “Vi håper den filippinske siden vil respektere Kinas territoriale suverenitet og maritime rettigheter og interesser i Sør-Kinahavet og unngå å ta noen handlinger som kan forverre tvister og komplisere situasjonen.”

Tirsdag kunngjorde utenriksdepartementet i Filippinene   at de hadde sendt inn en diplomatisk protest til Kinas Manila-ambassade over hendelsen. Talsperson Ma. Teresita Daza la til at den kinesiske kystvaktens handlinger var spesielt “urovekkende og skuffende” fordi Filippinernes president Ferdinand Marcos Jr. nettopp hadde  besøkt Beijing i januar for å prøve å forbedre de bilaterale relasjonene .

Episoden er det siste tegnet på økende spenninger i regionen. Bare dager tidligere gjenopplivet Filippinene sine militære bånd med USA. De to landene ble enige om å  utvide USAs tilstedeværelse  i den sørøstasiatiske skjærgården betydelig, ettersom amerikanske tjenestemenn blir  stadig mer bekymret for Kinas trussel  mot nærliggende Taiwan og ettersom Filippinene fortsatt er bekymret for territorielle inngrep fra sin største nabo.

Les hele artikkelen på Time .

Se også :https://youtu.be/RwIK4T4LAFU

Forstå tidene vi for tiden lever gjennom

Hvordan finne ut om du er en Jesu Kristi disippel eller ikke

Synagogue of Satan: Hvorfor det er på tide å forlate Corporate Christian Church

Har alle forlatt deg fordi du ikke skammer deg over å snakke sannheten? Hold kursen!

Når verden er imot deg – Guds kraft til å gripe inn for de som gjør motstand

En avgudsdyrkende nasjon feirer “frihet” selv om de er slaver av den farmasøytiske kulten

Hva skjer når en hellig og rettferdig Gud blir sint? Leksjoner fra historie og profeten Jeremia

Den viktigste sannheten om den kommende “nye verdensorden” Det er nesten ingen som diskuterer

Insider avslører frimureriet som verdens eldste hemmelige religion og de Luciferske planene for den nye verdensordenen

Identifisere de luciferiske globalistene som implementerer den nye verdensordenen – Hvem er “jødene”?

Faktasjekk: “Kristendommen” og den kristne religionen finnes IKKE i Bibelen – Personen Jesus Kristus er

Guds segl og merke er langt viktigere enn “dyrets merke” – er du forberedt på hva som kommer?

De sataniske røttene til moderne medisin – Dyrets merke?

Medisin: avgudsdyrkelse i det tjueførste århundre – 7 år gammel artikkel mer relevant i dag enn den dagen den ble skrevet

Legg igjen en kommentar