AMERIKAS “HYBRID WAR” MOT KINA HAR INNGÅTT EN NY FASE

KINA OG ZOMBIER OF THE PAST.

Av Christopher Svart
Global Research
New Eastern Outlook

Klikk for å lese denne artikkelen i nettleseren din .

📷Hybrid krig, blir utført mot Kina av USA og dets strøm av marionett stater fra Storbritannia til Canada til Australia, har inngått en ny fase.

Den første fasen involvert massivt skifte av amerikanske luft- og marinestyrker til Stillehavet og stadige provokasjoner mot Kina i Sør-Kinahavet og Taiwan-stredet.

Den andre fasen var opprettelsen av desinformasjon om Kinas behandling av minoritetsgrupper, spesielt i Tibet og Vest-Kina.

Det har blitt gjennomført denne propagandakampanje av nasjoner som USA, Canada og Australia som har de verste menneskerettighets poster i verden med hensyn til sine urfolk, utsatt for århundrer med kulturell og fysisk folkemord av de regjeringene, og som nekter å beskytte sine minoritetsfolk fra fysiske angrep og diskriminering til tross for sine menneskerettighetslover, sjokkerer samvittigheten til ethvert objektiv observatør.

Men det er ikke fornøyd med det, ble propaganda utvidet til Kinas økonomiske utvikling, dens internasjonal handel, Shanghai Cooperation Organization, sin Silke og Belt Road Initiative, dens utvikling bank, og andre fasiliteter og handelstiltak, der Kina er anklaget for å prøve å styre verden; en anklage gjort av svært nasjon som truer den økonomiske embargo eller verre, kjernefysisk utslettelse, til noen, venn eller fiende, som motstår sitt forsøk på å kontrollere verden.

Den fjerde fasen er den amerikanske forsøk på å svekke den kinesiske økonomien med straffetoll “” i hovedsak en embargo på kinesiske varer. At målet er ikke bedre handelstilbud, men å bringe Kina i kne er det faktum at den negative effekten av disse tariffene på amerikanske forbrukere, bønder og produsenter anses sekundært til hovedmålet.

I fjor flyttet den til en femte fase, kidnapping og ulovlig internering av Meng Wanzhou, Chief Financial Officer av Kinas ledende teknologiselskap Huawei, i synkronitet med en massiv kampanje av USA for å tvinge sine marionetter for å slippe noen kontakt med det selskapet. Meng Wanzhou fremdeles holdt mot sin vilje i Canada på amerikanske bestillinger. Kineserne har blitt trakassert i USA, Australia og Canada.

Den siste fasen i denne hybrid krigføring er opprøret blir provosert av USA, Storbritannia, Canada og resten i Hong Kong, ved hjelp av taktikk laget for å provosere Kina til å undertrykke opprørerne med kraft til å forsterke den anti-kinesisk propaganda, eller trykke på “ demonstranter”inn erklære Hong Kong uavhengig av Kina og deretter bruke makt for å støtte dem.

Mitch McConnell, en viktig amerikansk senator implisitt truet nettopp et slikt scenario i en uttalelse 12. august om at USA advarer Kina om ikke å blokkere protestene, og at hvis de blir undertrykt problemer vil følge. Med andre ord USA hevder at det vil beskytte kjeltringer i sorte skjorter, skjorter av fascister. Denne nye fasen er svært farlig, da den kinesiske regjeringen har gang på gang uttalt, og må håndteres med intelligens og styrken av det kinesiske folket.

Det er nå rikelig bevis på at Storbritannia og USA er den svarte hånd bak hendelsene i Hong Kong. Når Hong Kong Bar foreningen deltar i protestene mot vest hevdet at selv advokater støtter protestene i et forsøk på å bringe rettferdighet til folket. Men lederne av at foreningen er alle enten britiske advokater eller medlemmer av advokatfirmaer med base i London, som Jimmy Chan, leder for den såkalte menneskelige Civil Rights Front, dannet i 2002 med det formål å bryte Honk Kong fra Kina, slik som Kevin Lam, en partner i en annen London-basert advokatfirma, og Steve Kwok og Alvin Yeung, medlemmer av anti-Kina Civic partiet som kommer til å møte med amerikanske tjenestemenn neste uke.

Kwok har kalt for uavhengighet i Hong Kong i andre besøk, har noen sponset av det amerikanske National Security Council og kalt for USA å påkalle sin Hong Kong Policy Act, som blant annet pålegger den amerikanske presidenten til å utstede en ordre suspendere sin behandling av Hong Kong som et eget område i handelsspørsmål. Effekten av dette vil være å skade Kinas totale handelen siden mye av sine inntekter kommer gjennom Hong Kong. Presidenten kan påberope loven dersom den beslutter at Hong Kong “er ikke tilstrekkelig autonom å rettferdiggjøre det å bli behandlet separat fra Kina.”

Sammen med Kwok oppfordring til bruk av denne loven, har senator Ted Cruz innlevert en Bill tittelen Hong Kong Revaluation loven krever presidenten til å rapportere om “hvordan Kina utnytter Hong Kong for å omgå lovene i USA.”

Men det virker anti-kinesisk propaganda kampanjen er ikke å ha den effekten de håpet. The New York Times kjørte et stykke 13. august sier, “Kina fører en desinformasjon krig mot demonstrantene.” Flau av amerikanske konsulære tjenestemenn som blir tatt på fersken møte med protestlederne på et hotell i Hong Kong i forrige uke og blatant uttalelser støtte for demonstrantene fra USA, Canada og Storbritannia, samt forsøk på å behandle Hong Kong som en selvstendig stat, har den amerikanske etterretningstjenesten nå blitt tvunget til å prøve å motvirke Kinas beretninger om fakta ved å erklære noe Kina sier som desinformasjon.

De amerikanske og britiske mål er avslørt i denne uttalelsen fra artikkelen,

“Hong Kong, som Storbritannia returnerte til kinesisk styre i 1997, forblir utenfor Kinas brannmur, og dermed sitter langs en av verdens mest dyptgripende nettskillelinjer. Bevare byens frihet til å leve uten fastlandet kontroller har blitt en av årsakene nå motiverende protestene.”

Denne uttalelsen flyr i ansiktet av Basic Law, uttrykker enighet mellom Storbritannia og Kina da den britiske slutt enige om å forlate Hong Kong. Vi må være klar over hva Basic Law sier. Kunngjort i 4 april 1990, men satt i kraft 1. juli 1997, dato for overlevering av territoriet til Kina, fortalen heter det:

“Hong Kong har vært en del av territoriet til Kina siden antikken; det var okkupert av Storbritannia etter opiumskrigen i 1840. 19. desember 1984, den kinesiske og britiske regjeringer undertegnet Felleserklæringen om Question of Hong Kong, bekrefter at regjeringen i Folkerepublikken Kina vil fortsette å utøve suverenitet over Hong Kong med virkning fra 1. juli 1997 og dermed oppfylle lang høyt felles ønske om det kinesiske folk for utvinning av Hong Kong.

Opprettholde nasjonal enhet og territoriale integritet, opprettholde velstand og stabilitet i Hong Kong, og tar hensyn til sin historie og realiteter, har Folkerepublikken Kina besluttet at ved Kinas gjenopptakelse av utøvelse av suverenitet over Hong Kong, Hong Kong Special Administrative regionen vil bli etablert i samsvar med bestemmelsene i artikkel 31 i Grunnloven av Folkerepublikken Kina, og at under prinsippet om “ett land, to systemer”, det sosialistiske system og retningslinjer vil ikke bli praktisert i Hong Kong. De grunnleggende politikk i Folkerepublikken Kina om Hong Kong har blitt utarbeidet av den kinesiske regjeringen i Sino-britiske felleserklæringen.

I samsvar med Grunnloven av Folkerepublikken Kina, de nasjonale folkekongressen enacts herved Basic Law av Hong Kong Special Administrative Region av Folkerepublikken Kina, forskrivning systemene skal praktiseres i Hong Kong Special Administrative Region, i for å sikre gjennomføringen av de grunnleggende prinsipper i Folkerepublikken Kina om Hong Kong.”

Hong Kong er en del av Kina. Det er viktig faktum fastsatt i Basic Law avtalt med Storbritannia, så vel som Kina. Det er en administrativ region i Kina. Det er ikke en selvstendig stat, og aldri var da Storbritannia beslaglagt det gjennom kraft og okkuperte den.

Så påstanden om at demonstrantene prøver å bevare noe som aldri har eksistert, frihet fra Kinas kontroll, siden Hong Kong er underlagt Kinas kontroll, er falsk. Det faktum at Kina tillatt Hong Kong for å beholde sin kapitalistiske systemet bekrefter dette. Det faktum at Kina kan pålegge sosialismen 50 år etter eller før dersom visse vilkår er oppfylt, bekrefter også dette.

De påskudd for opptøyene, den første er en foreslått utlevering lov mellom fastlandet og Hong Kong som ligner på de som finnes mellom provinsene i Canada og stater i USA, den andre er påstanden om at Kinas insistering på sin suverenitet over territoriet en eller annen måte overstyrer begrenset selvstyre innvilget Hong Kong og truer at autonomi, er uten fundament.

Man kan enkelt dele Canada i stykker basert på slike falske argumenter eller igjen dele opp USA, eller til Storbritannia som London ser sin regel av Irland, Wales og Skottland blir utfordret av nasjonalistiske grupper. Og vi vet veldig godt hva voldelige protester vil bringe i rask undertrykkelse av slike styrker dersom de sentrale myndighetene føler seg truet, spesielt av volden vi ser brukt av de svarte skjorter i Hong Kong. Vi så hva som skjedde i Spania når katalanerne forsøkt å splitte fra Spania. Lederne av bevegelsen er nå i eksil. Vi så hva USA er i stand til mot demonstranter da den skjøt dem ned ved Kent State når elevene demonstrerte fredelig. Disse tingene er ikke glemt. Vi vet hvordan britene vil reagere på fornyet forsøk for et forent Irland.

Kina står overfor angrep på flere fronter samtidig, og det vil kreve visdom, utholdenhet og styrke det kinesiske folk til å forsvare sin revolusjon og kvitte seg med kolonial og imperialistisk dominans, en gang for alle. De som bærer britiske og amerikanske flagg i protestene i Hong Kong, avsløre hvem de er. De er ikke fremtiden for Kina. De er levende utførelsen av en død historie og døde ideer, zombier fra fortiden.

*

Merknad til lesere: vennligst klikk aksje knappene over eller under. Videresend denne artikkelen til e-postlister. Crosspost på bloggen din, internett fora. etc.

Christopher Black er en internasjonal kriminell advokat basert i Toronto. Han er kjent for en rekke høyprofilerte krigsforbrytersaker og nylig publiserte sin roman “ Beneath the Clouds . Han skriver essays på internasjonale lover, politikk og verdens hendelser, spesielt for online magasinet “New Eastern Outlook.” Han er en hyppig bidragsyter til Global Research.

Legg igjen en kommentar