Eksperimentering med solar geoengineering vil ikke være tillatt i Mexico

Semarnat og Conacyt vil utføre handlinger i henhold til føre-var-prinsippet for å beskytte lokalsamfunn og miljømiljøer. 

Miljø- og naturressursdepartementet | 13. januar 2023 | Utgivelse

  • Studier viser negative effekter på grunn av frigjøring av disse aerosolene og at de forårsaker meteorologiske ubalanser.
  • Det er et internasjonalt moratorium som fortsatt er i kraft mot utplassering av geoengineering.

For å forby og, der det er hensiktsmessig, stoppe eksperimenteringspraksis med solenergi geoteknikk i landet, regjeringen i Mexico, gjennom interinstitusjonell koordinering mellom departementet for miljø og naturressurser (Semarnat) og National Council of Science and Technology (Conacyt), vil gjennomføre handlinger knyttet til føre-var-prinsippet for å beskytte lokalsamfunn og miljømiljøer. 

FNs (FN) konvensjon om biologisk mangfold, som Mexico er part i, etablerte i 2010 et moratorium som fortsatt er i kraft mot utplassering av geoengineering.

Motstanden mot disse klimatiske manipulasjonene er basert på det faktum at det foreløpig ikke er noen internasjonale avtaler som tar for seg eller overvåker solenergi-geoingeniørvirksomhet, som representerer en økonomisk fordelaktig utvei for en minoritet og risikabelt for den antatte utbedring av klimaendringer. 

Av denne grunn vil Semarnat implementere en strategi som forbyr denne praksisen innenfor det nasjonale territoriet, som vil tjene til å styrke de første referansene over hele verden. I henhold til føre-var-prinsippet og basene som er etablert i Montreal-protokollen, som fremmer beskyttelsen av ozonlaget og kampen mot klimaendringer, vil enhver storstilt praksis med solenergi-geoengineering på dets territorium bli stoppet, noe som antas å være store teknologier skala, men er fortsatt under utvikling.

Conacyt vil koordinere med eksperter gjennomgangen av eksisterende streng vitenskapelig forskning for å avsløre de alvorlige risikoene som solenergi-geoingeniørpraksis representerer for miljøet, mennesker og deres samfunnsmiljøer. 

I tillegg jobbes det med å gjøre relevant informasjon tilgjengelig for allmennheten om emnet geoengineering som har vært fremmet de siste årene av bedrifter, oppskalere investeringene slik at de uten vitenskapelig støtte oppfatter dem som alternative teknologier for å møte virkninger av klimaendringer..

Solar geoengineering praksis søker å motvirke effekten av klimaendringer, gjennom utslipp av gasser til atmosfæren som: svoveldioksid, aluminiumsulfat, blant andre. Denne prosessen fører til at solstrålene reflekteres tilbake til verdensrommet, og unngår dermed temperaturøkningen i et spesifikt geografisk område.

Imidlertid er det nok studier som viser at det ville være negative og ulik påvirkning knyttet til frigjøring av disse aerosolene, som forårsaker meteorologiske ubalanser som vind og styrtregn, samt tørke i tropiske områder; i tillegg til å generere innvirkning på uttynningen av planetens ozonlag.

Nylig i delstaten Baja California Sur, utførte Startup Make Sunsets tekniske eksperimenter av denne typen, og lanserte meteorologiske ballonger med svoveldioksid, uten forvarsel og uten samtykke fra regjeringen i Mexico og de omkringliggende samfunnene. I bloggen til nettstedet Make Sunsets opplyser selskapet at det ikke kjenner til resultatene av eksperimentet, siden ballongene ikke ble overvåket eller gjenfunnet.

Regjeringen i Mexico gjentar sin uunngåelige forpliktelse til beskyttelse og velvære for befolkningen mot praksis som genererer risiko for menneskelig og miljømessig sikkerhet, og arbeider på en koordinert, streng og ansvarlig måte for velferden til befolkningen i Mexico. ?????

Felles pressemelding nr. 3/23

Mexico by, 13. januar 2023.

Legg igjen en kommentar