Gjester Verdens økonomiske forum

Kronprinsparet gjester Davos denne uken, der de deltar på årsmøtet i Verdens økonomiske forum. “Mastering the Fourth Industrial Revolution” er årets hovedtema.

19.01.2016

I den sveitsiske alpebyen samles årlig statsledere, politikere, næringslivstopper og andre for å drøfte utfordringer verden står overfor.

Hovedtemaet for konferansen i år er “Mastering the Fourth Industrial Revolution”, der et sentralt tema er møtet med fremskrittene innen digitalisering og teknologi. Samtidig med denne endringen, opplever verden stadig svingninger i økonomien, samt at mennesker på flukt forflytter seg over store strekninger. Dette gjør at verdens ledere møter andre typer utfordringer enn tidligere.

Verdens økonomiske forum ble stiftet i 1971 og arrangeres for 46 gang.

Siden 2005

H.K.H. Kronprins Haakon deltok på sitt første møte i Davos i 2005 og har siden vært tilbake flere ganger. Kronprinsen sitter i dag i styret i Young Global Leaders (YGL) for ledere under 40 år, der han selv var medlem mellom 2005-2010. H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit sitter i styret i YGL- nettverket for de yngste lederne, nemlig Global Shapers Community.

https://www.weforum.org/

Legg igjen en kommentar