Parametere for 5G -signalkvalitet

Hva er 5G -signalnivåene og hva bør være de optimale verdiene?

I 5G -modemets webkonfigurator på NR7101, for eksempel, naviger til System Monitor> Mobilinformasjonsside, du kan se gjeldende status for tilkoblingen.

For å bestemme kvaliteten på signalet, vær oppmerksom på følgende felt:

– Signalstyrke

– RSRP

– RSRQ

– SINR

– Tilgangsteknologi

– Celle -ID og fysisk celle -ID

MicrosoftTeams-image__15_.png

Tabellen nedenfor viser de forskjellige verdiene til disse parameterne, som tilsvarer svært dårlig (cellekant), dårlig (mellomcelle), god (god) og veldig god (utmerket) signalkvalitet:

Deretter forklarer vi kort hver parameter som bestemmer kvaliteten på signalet.

Signalstyrke

Signalstyrkeverdien angir nivået på signalet som mottas av modemet. Disse verdiene tilsvarer RSSI (mottatt signalstyrkeindikasjon) avlesninger av forbindelsen. Verdien måles i dBm (dBm). Ytterligere informasjon om RSSI -indikatoren finnes i artikkelen: “Signalkvalitetsindikatorer i mobile modemer”

RSRP

RSRP (referansesignal mottatt effekt) – gjennomsnittlig effekt av de mottatte pilotsignalene (referansesignal) eller nivået på det mottatte signalet fra basestasjonen. RSRP -verdien måles i dBm (dBm). Signalstyrken til modemet kan også bestemmes ved hjelp av SIGNAL STRENGTH -indikatorene på toppanelet på enheten. Maksimumsnivået tilsvarer de tre brennende indikatorene. Hvis ingen indikator lyser, er signalstyrken utilstrekkelig til å koble til nettverket. Med RSRP = -120 dBm og lavere kan tilkoblingen være ustabil eller ikke installert i det hele tatt.

RSRQ

RSRQ (referansesignal mottatt kvalitet) – karakteriserer kvaliteten på de mottatte pilotsignalene. RSRQ -verdien måles i dB (dB).

SINR

SINR (Signal Interference + Noise Ratio) også kalt CINR (Carrier to Interference + Noise Ratio) er forholdet mellom signalnivået og støynivået (eller ganske enkelt signal-til-støy-forholdet). SINR -verdien måles i dB (dB). Det er enkelt: jo høyere verdi, desto bedre er signalkvaliteten. Ved SINR -verdier under 0 vil tilkoblingshastigheten være veldig lav, siden Dette betyr at det er mer støy i det mottatte signalet enn den nyttige delen, og sannsynligheten for å miste en tilkobling eksisterer også.

Tilgangsteknologi

Dette bestemmer hva slags tilkoblingsteknologi enheten bruker for tiden. Det er noen få hovedteknologier som brukes; 3G, LTE, NSA og SA. NSA er en kombinasjon av LTE og 5G og SA er den “rene” 5G.

Med NSA og SA vanligvis står NR foran dette.

  1. “Non-Stand Alone” (NSA) -arkitekturen, der 5G Radio Access Network (AN) og New Radio (NR) -grensesnittet brukes i forbindelse med det eksisterende LTE- og EPC-infrastrukturen Core Network (henholdsvis 4G Radio og 4G Core) , og dermed gjøre NR -teknologien tilgjengelig uten nettverksbytte. I denne konfigurasjonen støttes bare 4G -tjenestene, men de nyter kapasitetene som tilbys av 5G New Radio (lavere latens, osv.). NSA er også kjent som “E-UTRA-NR Dual Connectivity (EN-DC)” eller “Architecture Option 3”.
  2. “Stand-Alone” (SA) -arkitekturen, der NR er koblet til 5G.
  3. Bare i denne konfigurasjonen støttes hele settet med 5G fase 1 -tjenester.

Celle -ID og fysisk celle -ID

Disse står for den fysiske celle -ID -en enheten er koblet til, i noen tilfeller vil du kanskje koble til en bestemt mast som er lengre unna enn den nærmeste for å ha en mindre overfylt mast.

Informasjonen om dette kan vanligvis hentes fra Internett -leverandøren.

Legg igjen en kommentar