Risikoen for Storbritannias befolkning av sink-kadmiumsulfiddispersjon fra Forsvarsdepartementet under den “kalde krigen” GRATIS

  1. PJ Elliott 1 ,
  2. CJC Phillips 2 ,
  3. B Clayton 3 ,
  4. PJ Lachmann 2
  5. Korrespondanse til: Dr PJ Lachmann, Academy of Medical Sciences, 10 Carlton House Terrace, London SW1Y 5AH, UK; pjl1000@cam.ac.uk

Abstrakt

Mål: Å estimere eksponeringer for kadmium (Cd) mottatt av Storbritannias befolkning som et resultat av spredningen av sink Cd-sulfid (ZnCdS) av Forsvarsdepartementet mellom 1953 og 1964, som en simulator av biologiske krigføringsmidler.

Metoder: En retrospektiv risikovurderingsstudie ble utført på Storbritannias befolkning i perioden 1953–64. Dette bestemte land- og luftspredning av ZnCdS over det meste av Storbritannia, inhalasjonseksponering av Storbritannias befolkning, jordforurensning og risiko for personell som betjener utstyr som spredte ZnCdS.

Resultater: Omtrent 4600 kg ZnCdS ble spredt fra fly og skip, til tider da de rådende vindene ville tillate store områder av landet å bli dekket. Kadmium frigjort fra 44 langdistanseforsøk som data er tilgjengelige for, og ekstrapolert til totalt 76 forsøk for å tillate forsøk med ufullstendig informasjon, er omtrent 1,2 % av den estimerte totale frigjøringen av Cd til atmosfæren i samme periode. «Worst case»-estimater er 10 μg Cd inhalert over 8 år, tilsvarende Cd inhalert i et urbant miljø på 12–100 dager, eller fra røyking av 100 sigaretter. Ytterligere 250 kg ZnCdS ble spredt fra de landbaserte områdene, men betydelig jordforurensning skjedde bare i begrensede områder, som var og har vært ubebodd.

Konklusjon: Eksponering for Cd fra spredning av ZnCdS under den “kalde krigen” burde ikke ha ført til uheldige helseeffekter i Storbritannias befolkning.

http://dx.doi.org/10.1136/oem.59.1.13

Statistikk fra Altmetric.com

Legg igjen en kommentar