NRK-korrespondent lenket til materiale med kobling til høyreekstreme

NRK beklager.

SKREV KRONIKK:  USA-korrespondent for NRK, Gro Holm, la i går ut en kronikk på NRK Ytring. I ettertid ble det bemerket at hun hadde lenket til materiale som knyttes til høyreekstremt nettsted.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SKREV KRONIKK: USA-korrespondent for NRK, Gro Holm, la i går ut en kronikk på NRK Ytring. I ettertid ble det bemerket at hun hadde lenket til materiale som knyttes til høyreekstremt nettsted. Foto: Nina Hansen / Dagbladet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjonStina Gregersen Karlsen

Publisert onsdag 30. juli 2014 – 13:10
Sist oppdatert tirsdag 18. oktober 2016 – 00:44

(Dagbladet): NRK-korrespondent Gro Holm la i går ut en kronikk på NRK Ytring, der hun argumenterer for at en jødisk dominans i amerikanske medier fører til at palestinere er underrepresentert i amerikansk pressedekning av krigen i Gaza.

For å underbygge denne påstanden lenket hun blant annet til en oversikt med tittelen «Who Controls Your Mind? 2013», som blant annet er publisert av en bruker i et forum på den høyreekstreme nettsida Stormfront, i tillegg til å være gjengitt på flere høyreekstreme sider.

Holm lenket ikke direkte til en av disse sidene, men til den samme oversikten som ofte er gjengitt i høyreekstreme forum.

– Jeg beklager I kommentarfeltet blir koblingen til det høyreekstreme nettstedet Stormfront påpekt av en bruker, og Gro Holm har selv svart ham med følgende melding:

«Jeg beklager å ha lenket til en side som kan knyttes til Stormfront. Siden inneholdt informasjon som også finnes på en rekke andre nettsteder, men jeg brukte den fordi det var en komprimert oversikt, pluss at det lå korrigerende kommentarer under som jeg mente kunne være nyttige. Jeg ønsker selvsagt ikke å bidra til å videreformidle lenker som inneholder eller peker videre til høyreekstrem propaganda.»

Legg igjen en kommentar