X-37B Orbital Test Vehicle avslutter det sjette vellykkede oppdraget

US Air Force News

Dybdedekning

Publisert 13. november 2022
Secretary of the Air Force Public Affairs

KENNEDY SPACE CENTER, Florida (AFNS) — X-37B Orbital Test Vehicle-6, eller OTV-6, US Space Forces ubemannede, gjenbrukbare romfly, ble vellykket deorbitert og landet ved NASAs Kennedy Space Center Shuttle Landing Facility 12. november .

OTV-6 var det første oppdraget som introduserte en servicemodul – en ring festet på baksiden av kjøretøyet som utvidet antallet eksperimenter som kan arrangeres under et oppdrag. “Dette oppdraget fremhever romstyrkens fokus på samarbeid i romutforskning og utvidelse av rimelig tilgang til rom for våre partnere, innenfor og utenfor avdelingen for luftforsvaret,” sa Chief of Space Operations Gen. B. Chance Saltzman.

Servicemodulen ble vellykket separert fra OTV-en før landing, noe som er en nødvendig aktivitet på grunn av de aerodynamiske kreftene som X-37B-kjøretøyet opplever ved re-entring. I de kommende ukene vil servicemodulen bli deponert i henhold til beste praksis. Sekretær for luftvåpenet Frank Kendall sa: “Den bevisste måten vi utfører operasjoner i bane – for å inkludere deponering av servicemoduler – taler til USAs forpliktelse til trygg og ansvarlig rompraksis, spesielt når det gjelder spørsmålet om voksende baneavfall truer med å påvirke globale romoperasjoner.”

OTV-6-oppdraget var også vertskap for Naval Research Laboratory’s Photovoltaic Radiofrequency Antenna Module. Dette eksperimentet utnyttet vellykket solstråler utenfor jordens atmosfære og hadde som mål å overføre kraft til bakken i form av radiofrekvent mikrobølgeenergi. I tillegg ble FalconSat-8 fra US Air Force Academy, utviklet i samarbeid med Air Force Research Laboratory, vellykket distribuert i oktober 2021. FalconSat-8 forblir i bane, og gir akademikadetter en unik praktisk erfaring som romoperatører før de begynner i aktiv tjeneste .

Flere NASA-eksperimenter ble utplassert på OTV-6. Materialeksponering og teknologiinnovasjon i rommet, eller METIS-2, inkluderte termiske kontrollbelegg, trykte elektroniske materialer og kandidatmaterialer til strålingsskjerming. METIS-1, som fløy på OTV-5, besto av lignende prøveplater montert på flyfartøyet. NASA-forskere vil utnytte data samlet etter at materialene har tilbrakt 900 pluss dager i bane og sammenligne observerte effekter med bakkesimuleringer, validere og forbedre presisjonen til rommiljømodeller.

Et annet NASA-eksperiment hadde som mål å undersøke effekten av langvarig plasseksponering på frø. Forskere er interessert i frøenes motstand og mottakelighet for rommiljø-unike påkjenninger, særlig stråling. Frøeksperimentet vil informere romavlingsproduksjon for fremtidige interplanetære oppdrag og etablering av permanent bebodde baser i verdensrommet.

“X-37B fortsetter å flytte grensene for eksperimentering, aktivert av et eliteteam fra regjeringen og industri bak kulissene,” sa oberstløytnant Joseph Fritschen, DAF Rapid Capabilities Offices X-37B programdirektør. “Evnen til å utføre eksperimenter i bane og bringe dem trygt hjem for dybdeanalyse på bakken har vist seg verdifull for avdelingen for luftforsvaret og det vitenskapelige samfunnet. Tillegget av tjenestemodulen på OTV-6 tillot oss å være vertskap flere eksperimenter enn noen gang før.”

Det sjette oppdraget gjennomførte eksperimenter i bane i 908 dager.

Legg igjen en kommentar