Tidligere NRK-journalist om Støre: «Ekstremt bevisstløs i gjerningsøyeblikket eller en fordømt, inkompetent lystløgner?»

Statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Terje Pedersen / NTB

Helge Lurås

Ansvarlig redaktør

Publisert 23. oktober 2022 | 04:53

Det er på Facebook Rainer Prang kommer med kraftsalven. Han er tidligere journalist og vaktsjef i NRK.

Det er Støres uttalelser fra 2018 om Acer – EUs tredje energipakke – Prang griper fatt i.

I posten skrev Støre at «Det har vært påstått at Norge med dette setter eierskapet til energiressursene våre på spill, overdrar suverenitet til å styre dem til EU og at energiprisene vil stige. Jeg vil på det sterkeste si: Arbeiderpartiet ville aldri på vilkår gått med på en avtale som hadde slike konsekvenser.»

Artikkelen fortsetter.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frainer.prang.75%2Fposts%2Fpfbid02xYjUVxFLKi11akCCSsmLhku995sE894hQsVHiak6yzPFu6u39LkW7C8jm7z2rpt7l&show_text=true&width=500

– I dag sitter vi med fasistsvaret, og vi vet at rubbel og bit av det Jonas Gahr Støre påstod ikke stemte den gangen i mars 2018, stemmer, slår Prang fast i sin kommentar og skriver at de som advarte, inkludert nåværende finansminister Trygve Slagsvold Vedum, fikk rett.

Han måtte i september i år sendte en forespørsel til EU om å få bruke mer penger til strømstøtte til norske bedrifter som trues av nettopp høye strømpriser med konkurs, fordi det er EU som bestemmer over slikt, skriver Prang og fortsetter:

Så spør vi oss:

– Er mannen lystløgner?

– Hadde ikke han heller tilstrekkelig innsikt i hva energipakkene gikk ut på og/ eller ble ført bak lyset?

Men det er ikke bare Støre og Ap som fortjener kritikk.

– Hvordan pokker kan mannen unngå å bli revet i filler av norsk presse? spør Prang-

Og hva med LO?

– Hvordan pokker kan folk i LO tilsynelatende sitte rolig å se på at Jonas Gahr Støre lyver seg gjennom hverdagene og hjelper lystløgneren av en statsminister med å bære henholdsvis «Putin har skylda-fanen» og «Drit i Norge – leve Europa-fanen»? avslutter han.

Innlegget til Prang er delt over 400 ganger og har fått en mengde reaksjoner og kommentarer.

– Takk Rainer. Du er en redelig journalist. Du graver fram alt som MSM ikke vil at vi skal vite/huske. Støre har jeg gitt opp. Hvordan kunne denne mannen bli statsminister? skriver en kvinne.

– Hele det politiske Norge har skyld i denne saken. I og for seg har også vi velgere skyld. Og pressen. Vi lot dem nemlig holde på med surret sitt, uten at foten ble satt ned. Inkompetansen er stor blant norske politikere. Men enda mer alvorlig er deres ønske om å bidra til det globale «grønne skiftet», som jo er både en umulighet og en illusjon. Prisen for dette fjolleriet betaler vi, i form av sterkt økende priser og kraftig senket levestandard! skriver en annen.

https://inyheter.no/2022/09/23/tidligere-nrk-journalist-omtaler-pressen-som-logrende-motbydelige-pudler/embed/#?secret=BL7LuZwDLv#?secret=b0gMhiflfo

Legg igjen en kommentar