Russlands Sarmat ICBM kan korrigere banen selv om truffet av fiendens rakettforsvar, sier designer

4 timer siden

Laster et ballistisk missil Sarmat før oppskyting under testing.  Skjermdump av en video levert av RF Forsvarsdepartementet.  - Sputnik International, 1920, 22.09.2022

© Sputnik / Den russiske føderasjonens forsvarsdepartement/

Gå til mediebanken

Abonnere

Internasjonal
India

Ilya Tsukanov

Alle materialerSkriv til forfatterenRS-28 Sarmat er Russlands neste generasjons, atomkompatible og multipeluavhengige reentry vehicle (MIRV)-utstyrte supertunge interkontinentale ballistiske missil. Det forventes å bli ryggraden i landets strategiske avskrekkende middel i tiårene som kommer etter at leveransene begynner senere i år.Sarmats kontrollsystem er designet for å gjøre det mulig for missilet å fortsette i sin kurs selv om det blir truffet av et anti-missilprosjektil, har Vladimir Degtyar, sjefdesigner ved Makeyev Rocket Design Bureau, rakettsenteret som utviklet RS-28, avslørt.”Sarmats flykontrollsystem ombord har evnen til å korrigere banen ved hjelp av GLONASS, som gjør det mulig å sikre høy målrettingsnøyaktighet, inkludert etter påvirkning av et luftvernmissil,” sa Degtyar i et intervju med Sputnik.

GLONASS er den russiske ekvivalenten til GPS, Galileo og BeiDou satellittbaserte globale navigasjonssystemer.Med sine 18 000 km rekkevidde kan Sarmat nå nesten alle steder på planeten, sa Degtyar.”Den raske akselerasjonen til den nødvendige hastigheten gir en høy sannsynlighet for å beseire fiendens missilforsvarssystem under den aktive fasen av flyvningen,” sa akademikeren. “Sarmats utstyr inkluderer flere dusin forskjellige typer nyttelast, som gjør at den kan utføre oppgavene sine praktisk talt hvor som helst i verden,” la han til.

Russland

Russisk romstasjon for å erstatte ISS vil bli bygget ikke tidligere enn 202826. juli, 15:31 GMT

I tillegg er det umulig for motstanderen å nøyaktig beregne banen til missilets stridshoder, og vanskelig å oppdage dem, ettersom de er utstyrt med spesialutstyr designet for å skjule dem under flukt, både innenfor jordens atmosfære og utenfor den, sa Degtyar .Sjefdesigneren, som har over 50 års erfaring med rakettdesign under beltet, uttrykte tillit til at Sarmat vil “ugyldiggjøre all NATOs utvikling” med sin “uovertruffen flyytelse”, men også “de vitenskapelige og tekniske løsningene som ble brukt i utviklingen av den. og de moderne teknologiene som ble brukt i opprettelsen.»Degtyar, hvis bakgrunn er i design av ubåt-avfyrte ballistiske missiler, forklarte at i løpet av Sarmats foreløpige design og de oppfølgende designdokumentasjonsstadiene, tok rakettforskere prinsippene for marinemissildesign til sin bakkeutskytede analog, hvis vekt og dimensjoner overstiger de av marinemissiler med fem ganger.”Dette tillot oss for det første å gi missilet unike flyytelsesegenskaper og for det andre å redusere utviklingstiden uten å miste påliteligheten til en rekke rakettkomponenter og sammenstillinger,” forklarte sjefdesigneren.Degtyar pekte også på Sarmats overlegenhet over forgjengeren – R-36M2 Voyevoda (NATO-rapporteringsnavnet “SS-18 Satan”).«Etter at tester er fullført og Sarmat er tatt i bruk, vil den erstatte Voevoda-missilsystemet, hvis tilstedeværelse i den bakkebaserte komponenten av Russlands kjernefysiske triade i stor grad angår NATO, og som blokken ikke ved et uhell kaller «Satan». NATO-eksperter har til og med kalt Sarmat ‘Satan-2’ – jeg vil kalle det ‘Satan-kvadrat’», sa akademikeren.

RS-36M2 har vært i tjeneste med de sovjetiske og russiske strategiske atomstyrkene siden slutten av 1980-tallet.

Russland

Putin: Russisk militær vil motta første Sarmat ICBM sent i 202221. juni, 11:01 GMT

Degtyar uttrykte tillit til at når systemet først er utplassert, vil Sarmat bli et pålitelig skjold for Russland i de nåværende vanskelige globale geopolitiske omstendighetene, hovedfaktoren i dets kjernefysiske avskrekking og en grunn til å gjenoppta reelle forhandlinger om å redusere globale atomvåpenarsenaler.”Hele historien om de ‘partnerlige relasjonene’ mellom oss og våre potensielle motstandere på alle områder: politiske, økonomiske og militære, viser alltid at reelle forhandlinger som fører til et reelt, praktisk resultat begynner først når det oppnås likestilling i saken i hånd, eller Russland har fordelen», understreket sjefsingeniøren.Sarmat er oppkalt etter det sarmatiske folket som befolket den eurasiske steppen i antikken.I juni kunngjorde Russlands president Vladimir Putin at Russlands strategiske rakettstyrker ville motta sitt første parti med missilene 

innen utgangen av 2022 , med forsvarssektoren i oppgave å bygge totalt 46 Sarmats. Hvert missil er designet for å bære mellom 10-15 MIRV-er, inkludert atomstridshoder og rakettforsvarsmottiltak, 

samt manøvrerbare Avangard hypersoniske glidekjøretøyvåpen.

Russland

Russlands Sarmat ICBM kan bli utplassert med flere Avangard Hypersonic Glide Vehicles24. april, 17:53 GMT

Den første vellykkede testoppskytningen av missilet ble utført i april.Sarmat er et av et halvt dusin strategiske våpen skapt av Russlands militærindustrielle kompleks i løpet av de siste to tiårene etter USAs beslutning fra 2002 om å gå ut av anti-ballistiske missilavtalen fra 1972 – som satte strenge forbud mot opprettelsen av avanserte missilforsvarssystemer, og dermed begrenset behovet for å stille opp strategiske våpen som kunne gjennombore rakettforsvar.Russlands innsats for å oppgradere sitt atomforsvar er også delvis et svar på Prompt Global Strike – et initiativ klekket ut av Pentagon på midten av 2000-tallet designet for å utslette motstanders strategiske avskrekking gjennom masseoppskyting av konvensjonelle ballistiske missiler og kryssermissiler. Sarmat, Avangard og andre strategiske systemer utviklet og felt av Russland er utformet for å sikre at uansett hvilke missilforsvars- eller halshuggingsevner motstanderen skaper, vil noen atomvåpen fortsatt komme gjennom, og forhåpentligvis kjøle ned fiendens appetitt til å angripe Russland i den første plass.

Legg igjen en kommentar