Status for muligheter for kunstig nedbør

DOI: 

10.1029/TR033i006p00866

Abstrakt

Skysåing med tørris eller sølvjodid er designet for å øke iskrystallinnholdet i skyer som inneholder underkjølte flytende vanndråper, og derved tillate vekst av nedbørselementer (snøfnugg eller regndråper) ved diffusjon fra vanndråper til de induserte iskrystallene. Usikkerhet med hensyn til behov for ytterligere iskrystaller i skyer med betydelig vanninnhold gjør det vanskelig å anslå den potensielle verdien av skysåing for å produsere økt nedbør. Tester så langt har vist at det ofte er mulig å produsere små mengder nedbør fra bunnen av skyer som regnet når bakken ved noen anledninger. Ytterligere forskning, både i feltet og i laboratoriet, vil være nødvendig for å bestemme kvantitativt betydningen av skyfrø for å øke nasjonens vannressurser.

Legg igjen en kommentar