10 Tegn På At Krigen I Ukraina Er En Del Av Den Store Tilbakestillingen

14. Mars 2022

Velkommen til den andre fasen av den store tilbakestillingen: krig.

Mens pandemien akklimatiserte verden til nedstengninger, normaliserte aksepten av eksperimentelle medisiner, utløste den største  overføringen  av rikdom til selskaper ved å desimere SMBer og justerte muskelminnet til arbeidsstyrkens operasjoner som forberedelse til en kybernetisk fremtid, var det nødvendig med en ekstra vektor for å akselerere økonomisk kollaps før nasjoner kan ” bygge seg bedre tilbake .”

10 tegn på krigen i Ukraina er en del av den store tilbakestillingen

Nedenfor presenterer jeg flere måter den nåværende konflikten mellom Russland og Ukraina er den neste katalysatoren for World Economic Forums  Great Reset-agenda , tilrettelagt av et sammenkoblet nett av globale interessenter og et diffust nettverk av offentlig-private partnerskap.

Må leses: Veldig detaljert forklaring av den store tilbakestillingen og den nye verdensordenen .

1. Krigen mellom Russland og Ukraina forårsaker allerede enestående  forstyrrelser  i globale forsyningskjeder, forverrer drivstoffmangel og induserer kroniske nivåer av inflasjon.

Ettersom geopolitiske spenninger forvandles til en langvarig konflikt mellom NATO og Kina-Russland-aksen, kan en ny sammentrekning sette økonomien i  stagflasjon .

I årene fremover vil kombinasjonen av lav vekst og løpende inflasjon tvinge en global økonomisk underklasse inn i mikroarbeidskontrakter og lavlønnsjobber i en fremvoksende gig-økonomi.

En ny lavkonjunktur vil forverre global ressurstørst, begrense mulighetene for selvforsyning og øke avhengigheten av statlige subsidier betydelig.

Med forminskelsen av en betydelig del av verdens arbeidsstyrke som truer i horisonten, kan dette godt være et forspill til innføringen av en universell grunninntekt, som fører til en svært lagdelt nyføydal orden.

Derfor ser det ut til at World Economic Forums illevarslende  spådom  om at vi ‘ikke vil eie noe og være lykkelige’ innen 2030, utfolder seg med forferdelig hurtighet.

2. Krigens økonomiske nedfall vil føre til en dramatisk nedbemanning av den globale  arbeidsstyrken . 

Arkitektene til Great Reset har forutsett denne trenden i en årrekke og vil utnytte denne økonomiske turbulensen ved å drive frem rollen til  forstyrrende  teknologier for å møte globale utfordringer og fundamentalt endre tradisjonelle forretningsmønstre for å holde tritt med raske endringer i teknologi.

I likhet med pandemien, vil katastrofeberedskap i konfliktens tidsalder i stor grad hvile på viljen til å omfavne spesifikke teknologiske innovasjoner i den offentlige og private sfære slik at fremtidige generasjoner kan dekke arbeidskravene til den store tilbakestillingen.

Et  tilbakevendende tema i  Klaus Schwabs Shaping the Future of the Fourth Industrial Revolution  er at banebrytende teknologiske og vitenskapelige innovasjoner ikke lenger vil bli henvist til den fysiske verden rundt oss, men bli utvidelser av oss selv.

Han understreker forrangen til fremvoksende teknologier i en neste generasjons arbeidsstyrke og fremhever at det haster med å gå videre med planer om å digitalisere flere aspekter av den globale arbeidsstyrken gjennom skalerbare teknologibaserte løsninger.

De som står i spissen for Great Reset søker å håndtere geopolitisk risiko ved å skape nye markeder som dreier seg om digitale innovasjoner, e-strategier, telepresence-arbeid, kunstig intelligens, robotikk, nanoteknologi, tingenes internett og kroppens internett.

Den rasende hastigheten som AI-teknologier brukes i, antyder at optimaliseringen av slike teknologier i utgangspunktet vil påvirke tradisjonelle industrier og yrker som tilbyr et sikkerhetsnett for hundrevis av millioner av arbeidere, som jordbruk, detaljhandel, catering, produksjon og kurerindustrien. .

Automatisering i form av roboter, smart programvare og maskinlæring vil imidlertid ikke være begrenset til jobber som er rutinemessige, repeterende og forutsigbare.

AI-systemer er på grensen til grossistautomatisering av ulike funksjonærjobber   , spesielt på områder som involverer informasjonsbehandling og mønstergjenkjenning som regnskap, HR og mellomlederstillinger .

Selv om det ikke er lett å forutse fremtidige sysselsettingstrender, er det trygt å si at den kombinerte trusselen om pandemier og kriger betyr at arbeidsstyrken er på randen av en enestående omstilling med teknologi som omformer logistikken, og potensielt truer hundrevis av millioner av blå- og hvitsnippjobber , som resulterte i den største og raskeste forskyvningen av jobber i historien og varslet om et arbeidsmarkedsskifte som tidligere var utenkelig.

Selv om det lenge har vært forventet at økt bruk av teknologi i privat sektor vil resultere i massive tap av jobber, vil pandemiske nedstengninger og kommende forstyrrelser forårsaket av en krig fremskynde denne prosessen, og mange selskaper vil ikke sitte igjen med noe annet alternativ enn å si opp ansatte og erstatte dem med kreative teknologiske løsninger bare for å overleve virksomheten deres.

Med andre ord, mange av jobbene som vil gå tapt i årene som kommer, var allerede på vei mot oppsigelse og vil neppe bli gjenopprettet når støvet har lagt seg.

3. Krigen har betydelig  redusert  Europas avhengighet av den russiske energisektoren og forsterket sentraliteten til FNs bærekraftsmål og « netto null »-utslipp som ligger i hjertet av den store tilbakestillingen.

ikke mål for bærekraftig utvikling

Politikere som marsjerer i lås med den store tilbakestillingen har utnyttet de tøffe sanksjonene mot Russland ved å fremskynde skiftet mot “grønn” energi og gjenta viktigheten av avkarbonisering som en del av “kampen mot klimaendringer “.

Det vil imidlertid være svært kortsiktig å anta at Great Reset til syvende og sist er rettet mot en rettferdig fordeling av “grønt” hydrogen og karbonnøytralt syntetisk drivstoff som erstatter bensin og diesel.

Mens FNs bærekraftsmål er avgjørende for post-pandemisk gjenoppretting, enda viktigere, er de grunnleggende for ombyggingen av aksjonærkapitalismen som nå omtales av Davos-elitene som ” interessentkapitalisme “.

I økonomiske termer refererer dette til et system der regjeringer ikke lenger er de endelige dommerne for statlig politikk, ettersom ikke-valgte private selskaper blir de facto tillitsmenn for samfunnet, og tar på seg det direkte ansvaret for å møte verdens sosiale, økonomiske og miljømessige utfordringer gjennom makroøkonomisk samarbeid. og en multi-stakeholder modell for global styring.

Under en slik økonomisk konstruksjon kan eiendelskonglomerater omdirigere strømmen av global kapital ved å samordne investeringer med FNs SDG og konfigurere dem som miljø-, sosial- og bedriftsstyringskompatibel ( ESG ) slik at nye internasjonale markeder kan bygges på katastrofen og elendighet til potensielt hundrevis av millioner mennesker som nøler fra den økonomiske kollapsen forårsaket av krig.

Derfor gir krigen en enorm drivkraft for myndighetene som presser tilbakestillingen til aktivt å forfølge energiuavhengighet, forme markeder mot “grønn og inkluderende vekst” og til slutt flytte befolkningen mot et cap-and-trade-system, ellers kjent som en karbonkredittøkonomi .

Dette vil sentralisere makten i hendene på interessentkapitalister under den velvillige dekke av å gjenoppfinne kapitalismen gjennom rettferdige og grønnere midler, ved å bruke villedende slagord som ” Bygg tilbake bedre ” uten å ofre kapitalismens evige vekstimperativitet.

4.  Matmangel  skapt av krigen vil gi en stor velsignelse for den syntetiske biologiindustrien ettersom konvergensen av digitale teknologier med materialvitenskap og biologi vil radikalt transformere landbrukssektoren og oppmuntre til bruk av plantebaserte og laboratoriedyrkede alternativer på en global skala. 

Russland og Ukraina er begge verdens brødkurver, og kritisk mangel på korn, gjødsel, vegetabilske oljer og essensielle matvarer vil katapulere bioteknologiens betydning for matsikkerhet og bærekraft og gi opphav til flere imiterte kjøtt-oppstarter som ligner på ” Impossible Foods “. ble medfinansiert av Billy Boy .

Man kan derfor forvente at mer myndighetsregulering vil innlede en dramatisk overhaling av industriell matproduksjon og dyrking, til slutt til fordel for agribusiness og bioteknologiske investorer, siden matsystemer vil bli redesignet gjennom nye teknologier for å dyrke “bærekraftige” proteiner og  CRISPR  -genredigerte patenterte avlinger.

5. Russlands ekskludering fra  SWIFT  (The Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) varsler en økonomisk tilbakestilling som vil generere akkurat den typen tilbakeslag som er nødvendig for å samle store deler av den globale befolkningen inn i et teknokratisk kontrollnett.

Som flere økonomer har ment, vil bevæpning av SWIFT, CHIPS (The Clearing House Interbank Payments System) og den amerikanske dollaren mot Russland bare anspore geopolitiske rivaler som Kina til å fremskynde prosessen med de-dollarisering.

Den viktigste velgjøreren av økonomiske sanksjoner mot Russland ser ut til å være Kina som kan omforme det eurasiske markedet ved å oppmuntre medlemslandene i Shanghai Cooperation Organization (SCO) og BRICS til å  omgå  SWIFT-økosystemet og gjøre opp grenseoverskridende internasjonale betalinger i den digitale yuanen.

Mens etterspørselen etter kryptovalutaer vil se en massiv økning, vil dette sannsynligvis oppmuntre mange regjeringer til i økende grad å regulere sektoren gjennom offentlige blokkjeder og håndheve et multilateralt forbud mot desentraliserte kryptovalutaer.

Skiftet til krypto kan være generalprøven for til slutt å fremskynde planer for programmerbare penger overvåket av en føderal regulator, noe som fører til større tilvekst av makt i hendene på et mektig globalt teknokrati og dermed forsegle vår slaveri til finansinstitusjoner.

Jeg tror at denne krigen vil bringe valutaer til paritet, og derfor varsler et nytt Bretton Woods-øyeblikk som lover å transformere driften av internasjonal bankvirksomhet og makroøkonomisk samarbeid gjennom fremtidig bruk av sentralbankers digitale valutaer.

6. Denne krigen markerer et stort vendepunkt i den globalistiske ambisjonen om en ny internasjonal regelbasert orden forankret i Eurasia.

Som ‘geopolitikkens far’ Halford Mackinder mente for over et århundre siden, har fremveksten av enhver global hegemon i de siste 500 årene vært mulig på grunn av dominans over  Eurasia . På samme måte har deres tilbakegang vært assosiert med å miste kontrollen over den sentrale landmassen.

Denne årsakssammenhengen mellom geografi og makt har ikke gått ubemerket hen av det globale nettverket av interessenter som representerer WEF, hvorav mange har forutsett overgangen til en multipolar æra og vende tilbake til stormaktskonkurranse midt i USAs vikende politiske og økonomiske innflytelse og et presserende behov for det teknokrater kaller  smart globalisering .

Mens Amerika desperat prøver å klamre seg til sin supermaktsstatus, truer Kinas økonomiske oppgang og Russlands regionale ambisjoner med å snu de strategiske aksiale punktene i Eurasia (Vest-Europa og Asia-Stillehavsområdet).

Regionen der Amerika tidligere hadde ubestridt hegemoni, er ikke lenger ugjennomtrengelig for sprekker, og vi kan være vitne til et vaktskifte som dramatisk endrer beregningen av global styrkeprojeksjon.

Selv om Kinas ambisiøse belte- og veiinitiativ (BRI) har potensial til å forene verdensøya (Asia, Afrika og Europa) og forårsake et tektonisk skifte i stedet for global makt, vil den nylige invasjonen av Ukraina ha vidtrekkende  konsekvenser  for Kina-Europa jernbanefrakt.

Den ukrainske presidenten Zelensky hevdet at Ukraina kunne fungere som BRIs inngangsport til Europa. Derfor kan vi ikke ignorere Kinas enorme eierandel i de nylige spenningene rundt Ukraina, og vi kan heller ikke ignorere NATOs underliggende ambisjon om å kontrollere Kinas fremgang i regionen ved å begrense salget av ukrainske eiendeler til Kina og gjøre alt i sin kapasitet for å hindre The Modern Silk Road. .

Ettersom sanksjoner presser Russland mot å konsolidere bilaterale bånd med Kina og fullstendig integrering med BRI, kan en pan-eurasisk handelsblokk være omstillingen som fremtvinger en delt styring av den globale allmenningen og en tilbakestilling til amerikansk eksepsjonalismes tidsalder.

7. Med økende spekulasjoner over krigens langsiktige innvirkning på bilaterale handelsstrømmer mellom Kina og Europa, vil Russland-Ukraina-konflikten katapultere Israel –  en ledende talsmann for den store tilbakestillingen –  til enda større internasjonal fremtreden. 

israel stor tilbakestilling big tech

Israel er et svært attraktivt BRI  – marked  for Kina, og KKP er svært klar over Israels betydning som en strategisk utpost som forbinder Det indiske hav og Middelhavet gjennom Suezbukta.

Videre har den kinesiske regjeringen i mange år anerkjent Israels forrang som et globalt teknologiknutepunkt og utnyttet Israels innovasjonsevner for å bidra til å møte sine egne strategiske utfordringer.

Derfor vil Naftali Bennets mekling mellom Moskva og Kiev sannsynligvis ta hensyn til den instrumentelle rollen til Belt and Road Initiative (BRI) i å utvide både Kina og Israels regionale og globale strategiske fotavtrykk.

Israels status som blant fremtidens ledende teknologiknutepunkter og inngangsporten som forbinder Europa og Midtøsten er uløselig knyttet til nettet av fysisk infrastruktur, som veier, jernbaner, havner og energirørledninger som Kina har bygget det siste tiåret.

Allerede et kraftsenter innen bilteknologi, robotikk og cybersikkerhet, streber Israel etter å være den sentrale nasjonen i det tusenårige kongeriket, og landets tekniske startups er spådd å spille en nøkkelrolle i den  fjerde industrielle revolusjonen .

Å styrke dets utviklende forhold til Kina midt i Russland-Ukraina-krisen kan bidra til å drive Israel til et regionalt hegemon par excellence med en stor andel sentralisert økonomisk og teknologisk makt som  samler  seg i Jerusalem.

Når Israel går i gang med å diversifisere sine eksportmarkeder og investeringer bort fra USA, reiser det et viktig spørsmål.

Er Israel i de formative stadiene med å outsource sine sikkerhetsinteresser bort fra USA og sikre sine innsatser på Kina-Russland-aksen?

8.  Det er nå allment kjent at  digitale ID  -er er en sentral planke i World Economic Forums Great Reset-agenda og skal strømlinjeformes på tvers av bransjer, forsyningskjeder og markeder som en måte å fremme FNs 2030 SDG og levere individualiserte og integrerte tjenester i fremtidens smarte byer.

id2020

Mange har satset på hvordan en slik plattform kan brukes til å innlede et globalt system med teknokratisk befolkningskontroll og etterlevelse ved å inkorporere menneskeheten i en ny bedriftsverdikjede der innbyggerne utvinnes som datavarer for ESG-investorer og  humankapitalobligasjonsmarkeder  og tildeles en sosial og klimascore basert på hvor godt de står opp mot FNs bærekraftsmål.

Denne sømløse verifiseringen av mennesker og tilkoblede enheter i smarte miljøer kan bare finne sted når biometri, helsejournaler, økonomi, utdanningsutskrifter, forbrukervaner, karbonavtrykk og hele summen av menneskelige erfaringer er lagret i en interoperabel database for å fastslå vår samsvar med FNs bærekraftsmål, og tvinger dermed frem en monumental endring av vår sosiale kontrakt.

Vaksinepass ble opprinnelig utpekt av offentlig-private partnerskap som et inngangspunkt for digitale ID-er. Nå som en slik logikk har gått sin gang, hvordan kan de nåværende geopolitiske spenningene bidra til å skalere hva som er nøkkelnoden i et nytt digitalt økosystem?

Ukraina har tradisjonelt blitt kalt Europas brødkurv, og sammen med Russland er begge nasjoner store globale leverandører av basiskorn. Derfor har krigen alle egenskapene til en svart svane for råvarer og inflasjon.

Med en økonomi som er på randen av kollaps på grunn av en global forsyningskrise, tror jeg de resulterende økonomiske rystelsene vil utløse kriser i krigstid over hele verden, og publikum vil bli bedt om å forberede seg på rasjonering.

Når dette har funnet sted, kan den multilaterale bruken av digitale ID-er som grensesnitt med sentralbankens digitale valutaer bli utpekt som løsningen for å effektivt administrere og distribuere husholdningsrasjoner under en enestående unntakstilstand og unntak.

Bank of England har allerede åpnet muligheten for  programmerbare  kontanter som bare kan brukes på nødvendigheter eller varer som en arbeidsgiver eller regjering anser som fornuftige.

Når utsteder får kontroll over hvordan det brukes av mottakeren, vil det bli nesten umulig å fungere tilstrekkelig uten en digital ID, som vil være nødvendig for å motta matpakker og skaffe et grunnleggende livsopphold. Tenk UBI ( Universal Basic Income ).

Hvis matinflasjonen fortsetter i en oppadgående bane uten tegn til å avta, kan regjeringer innføre priskontroll i form av rasjonering og rasjoneringsoppføringer kan logges på  blokkjedebok  på Digital ID for å spore vårt karbonfotavtrykk og forbruksvaner under en nasjonal nødsituasjon.

9. Europa er direkte i skuddlinjen når en hybridkrig mellom NATO og Kina-Russland-aksen er i gang.

Det ville være upassende å ignorere den klare og nåværende faren som utgjøres av et  cyberangrep  på banker og kritisk infrastruktur eller til og med en tentativ og taktisk kjernefysisk utveksling med interkontinentale ballistiske missiler (ICBM).

Advarsel! World Economic Forum gjennomførte en finansiell cyberangrepsimulering som førte til en stor tilbakestilling av den globale økonomien .

Jeg kan ikke se hvordan noen stridende part ikke vil bli begrenset av doktrinen om gjensidig sikret ødeleggelse, så et termonukleært nedfall er usannsynlig.

Imidlertid kan bruken av fjerntilgangsteknologier for å slette systemminne fra SWIFT-bankapparatet eller Cross-Border Interbank Payment System potensielt gjøre mye av den internasjonale økonomien ute av drift og få dollaren til å snurre.

Hvis en hendelse av slike katastrofale proporsjoner skulle inntreffe, vil det utvilsomt føre til økende krav til overhaling av cybersikkerhet.

Nedfallet fra en slik hendelse kan meget vel etablere en ny global sikkerhetsprotokoll som innebærer at innbyggere må ha en digital ID som et nødvendig nasjonalt sikkerhetstiltak.

Man kan forestille seg hvordan tilgang til internett eller offentlige tjenester i kjølvannet av et landsdekkende nettangrep kan kreve at innbyggerne bruker en digital ID for å autentisere at deres online aktiviteter og transaksjoner er fra en legitim og ikke-ondsinnet kilde.

Det er få tilfeldigheter i politikken.

10. De økonomiske implikasjonene av denne krigen vil være så katastrofale at regjeringer og offentlig sektor vil kreve en betydelig tilførsel av privat kapital for å møte finansieringsmangelen.

Dette vil effektivt gjøre det tradisjonelle maktskillet mellom sentralbankinstitusjoner og regjeringer foreldet, ettersom førstnevnte vil være posisjonert til å påvirke finanspolitikken til nasjonalstater uforholdsmessig, hvis suverenitet vil bli uthulet av sentralbankenes engasjement av regjeringer og hedgefond.

Derfor blir nasjonalstatsmodellen gradvis oppgradert av et globalt  teknokrati , bestående av et uvalgt konsortium av industriledere, sentralbankoligarker og private finansinstitusjoner, hvorav de fleste hovedsakelig er ikke-statlige bedriftsaktører som forsøker å restrukturere  global styring  og verve seg i den globale beslutningsprosessen.

Derfor vil fremtiden for internasjonale relasjoner og den sosiale, økonomiske og politiske transformasjonen som verden for tiden gjennomgår i lys av pandemien og Russland-Ukraina-konflikten ikke avgjøres gjennom multilateralisme og folkevalgte representanter for suverene stater.

Snarere vil det avgjøres gjennom et nettverk av partnerskap med flere interessenter som er motivert av hensiktsmessighetspolitikk og som ikke står til ansvar overfor noen velgere eller står i forhold til noen stat, og for hvem begreper som suverenitet og internasjonal lov er meningsløse.

Referanse: WinterOak.org.uk

Legg igjen en kommentar