Marius Reikerås. Åpent brev til Jonas Gahr Støre.

Vedr: Segregeringspass vil aldri kunne bli juridisk holdbart, så på tide å avslutte debatten. Jeg vet at du er en svært travel mann, ikke minst i disse tider med Taliban på besøk i Norge og du selv i New York i forbindelse med at Norge, pt, har formannskapet i Sikkerhetsrådet. Må jo si at det er storsinnet av deg å invitere Talibans Anas Haqqani, broren til Sirajuddin Haqqani, han som du vet drepte Dagbladets journalist i 2008 i Kabul, Karsten Thomassen. Får håpe du får hvilt deg litt i 100- millionerboligen på Manhattan, som den norske stat har stilt til disposisjon for FN-ambassadør, Mona Juul og hennes ektemann, din partikollega, Terje Rød Larsen. Men tilbake til tema: Stadig flere land innser at ideen om vaksinepass- eller segregeringspass som det i realiteten er- var og er én utrolig dårlig ide. Jeg vet at du og regjeringen bryr dere absolutt null-0-om at Norge er dømt 16 ganger for brudd på EMK Artikkel 8 i Den Europeiske Menneskerettsdomstolen siden september 2018.Det er klart at det er bortkastet tid å bry seg om Norges systematiske menneskerettsbrudd når Taliban- en av verdens største terrororganisasjoner- kan møte dere i stedet. Beklager at jeg hopper litt frem og tilbake, men jeg har mye på hjertet: Tanken om segregeringspass i Norge har ingen juridisk plass og debatten må avsluttes.

For å minne deg om litt juss, selv om det ikke betyr noe så lenge det dreier seg om Norge: Det heter i Europarådet sin resolusjon 2361 fra 27 januar 2021:”7.3.1 ensure that citizens are informed that the vaccination is not mandatory and that no one is under political, social or other pressure to be vaccinated if they do not wish to do so;7.3.2 ensure that no one is discriminated against for not having been vaccinated, due to possible health risks or not wanting to be vaccinated;” Så er det noen som hevder at en slik resolusjon ikke betyr noe juridisk, men det er ikke riktig. For da Norge ble dømt i storkammeret i Den Europeiske Menneskerettsdomstolen i september 2019, så viste nettopp storkammeret til at resolusjoner vedtatt av Europarådet er “RELEVANT INTERNATIONAL LAW MATERIALS” , se dommens premiss 134 flg. Og i dommens premiss 139 henviste man nettopp til Europarådet sin Resolusjon 2232 (“Striking a balance between the best interest of the child and the need to keep families together”) fra 28 juni 2018, som nettopp var rettet mot Norge.Så på tide å gå videre og innse at segregeringspass ikke har juridisk støtte.

Uansett: Lykke til med både Taliban og ledelsen av Sikkerhetsrådet. Håper at dine venner, Mona Juul og Terje Rød Larsen nyter sin tilstedeværelse i sin fasjonable residens betalt av det norske folket. Og kanskje din gode venninne, Hillary, stikker innom også? Såpass bør hun yte etter alle de hundrevis av millionene som den norske stat har kastet etter henne, hennes mann og den etter hvert så berømmelige Clinton Foundation. Og jeg er sikker på at om Jeffrey Epstein, en av grunnleggerne bak Clinton Foundation, hadde levd så ville han også avlagt et besøk. Om ikke annet for å si hei til sin gode kamerat, Terje Rød Larsen. Kanskje ville han ha tatt med seg Bill Gates, slik han gjorde da Torbjørn Jagland regjerte som Generalsekretær i Strasbourg? Et god anledning ville det ha vært for å legge inn en søknad om å få tildelt Nobels Fredspris. Men, kanskje den går til Taliban nå som de er i Norge på folkets regning.?

Ærbødigst,Marius Reikerås

Legg igjen en kommentar