NH-futurister legger merke til: Væreksperimenter krever nå offentlige innspill i USA.

KANSKJE DET BEGYNNER Å SKJE NOE POSITIVT? NORGE LIGGER ET HAV ETTER OG SPØRSMÅLET ER OM DENNE GENERASJONEN VIL OPPLEVE DETTE!

Av MIKE DUNBARInnbyggertallPublisert: 07.06.2021 18:14:23

Det høres ut som handlingen i en science fiction-film – statlige byråer som forsøker å endre været. Likevel er HB 128, et lovforslag som krever offentlig varsel før et statlig byrå forsøker å endre været, alt annet enn fiksjon; faktisk ble det nettopp signert i loven av guvernør Chris Sununu.Hva står i regningen?

HB 128 endrer en eksisterende lov – RSA 12-F:1 – som omhandler reglene for å endre været. (Ja, det er allerede en lov som eksplisitt tillater værmodifikasjonseksperimenter av staten.) Den eksisterende loven sier at enhver avdeling eller etat i staten kan, med godkjenning fra guvernøren og eksekutivrådet, gjennomføre værmodifikasjonseksperimenter og samarbeide med føderale myndigheter. byråer og andre organisasjoner for å gjøre det. Den nye loven legger til et krav om at publikum skal informeres om værmodifikasjonsprosjekter minst to måneder før presentasjonen for guvernøren og eksekutivrådet. Nærmere bestemt må meldinger kjøres i minst fire New Hampshire-aviser. Gruppen som utfører eksperimentene må avsløre kjemikaliene og teknologiene de planla å bruke for å endre været.Værmodifikasjoner og New Hampshire

New Hampshires værmodifikasjonslov går tilbake til 1953. Det var rundt den tiden forskere undersøkte muligheten for å endre været med eksperimenter som Project Cirrus, et samarbeid mellom GE og det amerikanske militæret for å forsøke å modifisere orkaner. I New Hampshire var det særlig interesse for muligheten for å “så” skyer for å forårsake nedbør under tørkeforhold. Noen tilhengere i 1953 mente at en ny lov kunne tiltrekke forskere til New Hampshire – dette ligner for eksempel tankene bak New Hampshires nylige lov om flygende biler (HB 1182). Likevel, ifølge årets regningssponsor, rep. Judy Aron (R-South Acworth), sier New Hampshire-byråer at de ikke har noen oversikt over å ha brukt værmodifikasjonsloven, og de har heller ikke planer om å gjøre det i fremtiden.

I fjor introduserte representanten Aron faktisk et lovforslag for å fjerne værmodifikasjonsspråket fra New Hampshire-loven helt. Imidlertid ble det bestemt at å fjerne den ville gjøre New Hampshire-loven taus om emnet værmodifikasjoner, noe som kan føre til fremtidige eksperimenter uten godkjenning fra guvernøren og eksekutivrådet.

Nasjonalt og rundt om i verden har det nylig vært forslag til værmodifikasjoner for å zappe skyer med en elektrisk ladning ved å bruke droner for å forårsake nedbør, og til og med en kontroversiell Harvard-studie kalt Stratospheric Controlled Perturbation Experiment i håp om å bekjempe klimaendringer med geoengineering. Det er neppe en strek å forestille seg at denne typen forskning en dag kan komme til Granittstaten.Viktig for åpenhet eller unødvendig lovgivning?

Tilhengere av HB 128 hevder at det vil holde publikum informert hvis et byrå noen gang planlegger å prøve å endre været. De føler også at å legge til et varslingskrav er bedre enn å slette loven helt siden den holder en godkjenningsprosess på plass.

Kanskje siden lovforslaget omhandlet en vedtekt som faktisk aldri har blitt brukt, var det liten motstand og HB 128 ble godkjent enstemmig i både hus- og senatkomiteene. Likevel vil noen kanskje hevde at HB 128 bare la mer språk til en allerede unødvendig lov. Andre foretrekker kanskje at værmodifikasjoner blir forbudt direkte i New Hampshire.Bli involvert

Dette lovforslaget er allerede signert i loven av guvernør Sununu, men du kan kontakte deg folkevalgte for å fortelle dem hva du synes om det ved å besøke nettstedet vårt: citizenscount.org/elected-officials .

Citizens Count er en ideell organisasjon som betjener New Hampshire-samfunnet ved å gi objektiv informasjon om saker, folkevalgte, lovforslag, valg og kandidater. Disse artiklene blir delt av partnere i The Granite State News Collaborative. For mer informasjon, besøk collaborativenh.org.

Legg igjen en kommentar