Naturlig immunitet bedre enn vaksinasjon mot deltavirusvariant viser ny CDC-studie

22. januar 2022

I følge en fersk forskning presentert av Centers for Disease Control and Prevention (CDC), er naturlig immunitet overlegen vaksinasjon mot Delta-virus.

Naturlig immunitet bedre enn vaksinasjon mot deltavirusvariant viser ny CDC-studie

I henhold til studien var immunitet fra tidligere COVID-19-infeksjon sterkere enn motstand fra COVID-19-vaksinasjoner mot Delta-virus-undertypen.

Forskere undersøkt i helsejournaler fra California og New York fra 30. mai til 20. november 2021. Covid-19-pasienter ble delt inn i fire grupper: uvaksinerte uten tidligere covid-19-diagnose, uvaksinerte med en tidligere covid-19-infeksjon, vaksinert uten tidligere covid-19-infeksjon, og vaksinert med tidligere covid-19-infeksjon.

I følge studien var det langt mindre sannsynlighet for at de som ikke hadde fått en covid-19-vaksine, men som opprinnelig hadde vært plaget av sykdommen, ville teste positivt for covid-19 enn de som hadde fått vaksinen, men ikke hadde blitt smittet av sykdommen. som ble publisert onsdag i CDCs Morbidity and Mortality Weekly Report.

I følge California sykehusinnleggelsesstatistikk var det mindre sannsynlighet for at personer som ikke hadde fått vaksine, men som hadde en tidligere infeksjon, ofte kjent som naturlig immunitet, havnet på sykehuset enn de som hadde blitt vaksinert, men ikke hadde naturlig immunitet.

Legg igjen en kommentar