CIA har trent ukrainske paramilitære til å drepe russere

22. januar 2022

Det har vært rapporter om CIA-paramilitære som forsøker å drepe russere ved å bruke det ukrainske forsvaret. Det forkledde forsøket kommer i form av en spesiell treningsoperasjon for å lære ukrainerne hvordan de skal drepe russere .

CIA har trent ukrainske paramilitære til å drepe russere

Yahoo News rapporterte torsdag, med henvisning til fem tidligere etterretnings- og nasjonale sikkerhetstjenestemenn, at CIA har overvåket et hemmelig treningsprogram for ukrainske spesialoperasjonsstyrker og etterretningsoperatører siden 2015.

En tidligere CIA-tjenestemann sa at USA «trener opp et opprør» i Ukraina og at programmet lærer ukrainerne hvordan de «dreper russere», mens andre tjenestemenn bagatelliserte treningen og sa at den ikke var ment for støtende formål.

cia paramilitære dreper russere 1

Treningen ble startet av Obama-administrasjonen og har blitt holdt på en ikke avslørt base i det sørlige USA. Treningen ble deretter utvidet av president Trump, og ytterligere utvidet av president Biden. Programmet inkluderer opplæring i kamuflasjeteknikker, skytevåpen, landnavigasjon og andre områder, sa tidligere tjenestemenn til Yahoo.

Legg igjen en kommentar