Faktasjekk: Pentagon bekreftet IKKE at koronaviruset ved et uhell kom inn i Chemtrail-forsyningskjeden.

Faktasjekk

  •   
  •  av: Ryan Cooper

 Dele kvitring

Faktasjekk: Pentagon bekreftet IKKE at koronaviruset ved et uhell kom inn i Chemtrail-forsyningskjeden

Bekreftet Pentagon at det nye koronaviruset ved et uhell kom inn i chemtrail-forsyningskjeden? Nei, det er ikke sant: Nettstedet som publiserer påstanden skaper satirisk innhold for luftfartsinteresserte (tror The Aviation Geek Club møter The Onion). Mange visste imidlertid ikke at det var satire og delte innlegget som om det var sant.

Påstanden stammer fra en artikkel (arkivert her ) publisert av Aviation Daily 11. april 2020, under overskriften “Pentagon bekrefter at Coronavirus ved et uhell (sic) kom inn i Chemtrail Supply Chain, Spraying is Suspended.” Det åpnet:

WASHINGTON, DC – Pentagon har gitt en ordre på ubestemt tid til alle militære luftvinger og flyselskaper om umiddelbart å slutte å sprøyte chemtrails til det kan fastslås hvordan Covid-19-viruset fant veien inn i chemtrail-væskeforsyningen.

Ifølge en uoffisiell Pentagon-kilde, som snakker på betingelse av anonymitet, er “Hele chemtrail-programmet på vent til vi kan finne ut hvem som hostet på en gruppe kjemikalier som produseres på en av leverandørens fabrikker.”

Nyheten om denne tilsynelatende bekreftelsen på at chemtrails virkelig er spredt på nettet som et virus. FOX News rapporterte at president Trump vurderer å bruke sprøytefunksjonene til chemtrail-programmet for å vaksinere hele landet fra Covid-19 når vaksinen er klar.

Brukere på sosiale medier så dette da dette ble skrevet:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FBoneyardSafari%2Fposts%2F2887853884623475&width=500

Historien er et fiksjonsverk. Pentagon bekreftet ikke at det nye koronaviruset ved et uhell fant veien inn i kondenseringsstier, ellers kjent som chemtrails, som blir etterlatt på himmelen av fly.

Lead Stories har tidligere avvist forslag om at COVID-19 kan “transporteres” i tog, fly eller biler. I stedet sier leger og forskere at den virale luftveissykdommen antas å overføres gjennom person-til-person-kontakt.

Likevel stammer denne historien fra et nettsted som lager satire med luftfartstema. Her er den merkelig formulerte “Om”-siden som nevner dette (Lead Stories har lagt vekt):

Denne siden ble grunnlagt av veteranpiloter som så to store trender på kollisjonskurs. På den ene siden så grunnleggerne at det vi kalte “nettsteder” faktisk var i ferd med å bli nettapplikasjoner: lokasjoner som var komplekse, distribuerte og bredt i funksjonalitet. På den annen side så de at avansert mobilteknologi førte til at sluttbrukere fikk tilgang til disse applikasjonene på nye og forskjellige enheter i tillegg til, og til og med i stedet for, PC-ene deres.

I dag sliter nettbedrifter med å tilby optimale digitale opplevelser som får folk til å le takket være den stadige økningen i kompleksiteten til apper og kravet om å levere dem til mindre og tregere enheter. Som et resultat overgår sluttbrukernes forventninger til nettopplevelser nå langt realiteten til det som blir levert til dem. Denne siden publiserer satire; hvis du ikke har sans for humor er det uheldig. Vi kaller dette avviket “erfaring med faktasjekking.”

Vårt oppdrag er å hjelpe flygere å nyte opplevelsen av Internett med en intelligent plattform som gir et smil på tvers av alle enheter.

Siden som historien vises på merket ikke historien som satire, og hundrevis av mennesker har delt den på Facebook. Noen skjønte at det var satirisk, men ikke alle som delte det skjønte spøken.

Lead Stories jobber med CoronaVirusFacts/DatosCoronaVirus Alliance, en koalisjon av mer enn 100 faktasjekkere som kjemper mot feilinformasjon relatert til COVID-19-pandemien. Lær mer om alliansen her .


  Ryan Cooper

Ryan Cooper, en stabsskribent og faktasjekker for Lead Stories, er den tidligere programmeringsdirektøren ved CNN International, hvor han var med på å forme nettverkets daglige nyhetssendinger som ble sendt til mer enn 280 millioner husstander rundt om i verden. Han var basert på nettverkets Los Angeles Bureau. Der ledet han teamet som var ansvarlig for et tre-timers nattprogram,  Newsroom LA .

Tidligere jobbet han ved hovedkvarteret i Atlanta, og han tilbrakte fire år på London-byrået. En prisvinnende produsent, Cooper hadde tilsyn med nettverkets Emmy-prisvinnende dekning av opprøret i Egypt i 2011. Han fungerte også som overvåkende produsent under mye av nettverkets direkterapportering om Israel-Hizbollah-konflikten i 2006, som CNN mottok for en Edward R. Murrow-pris.Les mer om eller kontakt Ryan Cooper Forrige artikkelFaktasjekk: Tjenestemenn tar IKKE feil i å pålegge sikkerhetstiltak, og COVID-19 ER EN pandemiNeste artikkel Faktasjekk: COVID-19-stimulussjekker IKKE et forskudd på neste års skatterefusjon

Om oss

Internasjonal organisasjon for faktasjekking

Lead Stories er et faktasjekkende nettsted som alltid leter etter de siste falske, villedende eller unøyaktige historiene (eller media) som går rundt på internett.
Har du oppdaget noe? Gi oss beskjed! .

Lead Stories er en:

Følg oss på sosiale medier

Mest leste

Siste _

Del din mening

 Dele kvitringHjemOmIFCN Code of PrincipsHvordan vi jobberSatirepolitikkRetningslinjer for rettelserKontakt

Lead Stories er et faktasjekkende nettsted som alltid leter etter de siste falske, villedende eller unøyaktige historiene (eller media) som går rundt på internett.
Har du oppdaget noe? Gi oss beskjed! .

Lead Stories er en:

Følg oss på sosiale medier

Legg igjen en kommentar