ECODETECTIVE AMONG THE TREES.

23. juli 2020 | Miljøopplæring, natur, historievandring.

Tilbake i mai 2011, mens jeg gikk langs Middle Road, la jeg merke til to stykker sprukket speil, som lå på sidevandringen. Som puslespillbrikker reflekterte de fragmenter av de nylig bladtrærne. Levende greener mot himmelens lyse blå. Jeg så opp for å se det komplette bildet, hele omfanget av treregnet som strekker seg over meg. Det var så vakkert at jeg tok noen bilder.Fortsatte jeg på turen, snudde jeg hjørnet og havnet på Hemlock Drive. Det var da jeg fant et merkelig formet plaststykke på bakken. Den hadde blitt knust under bilhjulene. Jeg plukket den opp og snudde den i hånden … og så det som så ut til å være et tegneseriefullt ansikt som ser opp mot himmelen i full ærefrykt og undring. Jeg så opp på den klare blå himmelen og så på en rød flyrute fly over hodet, nettopp etter å ha forlatt TF Green flyplass i nærheten.
Jeg begynte å slå opp oftere under turene mine, og to uker senere merket jeg noen oppsiktsvekkende endringer. Mange av trærne i nabolaget vårt ble fullstendig strippet for bladene. Tommerormene til Winter Moth-larven falt fra trærne hengende av fine tråder. Noen trær var mer ødelagte enn andre. Jeg hadde aldri vært vitne til noe lignende før, og gjennom sommermånedene fortsatte jeg å studere trærne og vurdere deres rolle i vårt økosystem i nabolaget.
Jeg ser ekorn jage hverandre gjennom tretoppene på dagtid og høre ugler ringe av og til i løpet av natten. På en bestemt dag i midten av juli tenkte jeg: “Hvis jeg var et ekorn eller en ugle i nabolaget, hvor ville jeg valgt å bo?” Jeg så opp i trær på jakt etter hulrom, som gir hjem for en rekke dyreliv. Hulrom gir utmerket beskyttelse mot tøffe værekstremer, og de kan gi en trygg havn fra større rovdyr. For en ugle kan et skikkelig hulrom gi et kjølig mørkt sted å sove i løpet av dagen. Jeg gikk på leting etter det endelige naturtreet, og som historien Walker som jeg er, søkte jeg ledetråder underveis, så opp og så ned.
Jeg la merke til et uvanlig stykke trebark på fortauet. Den var tynn med en dolk-skarp spiss, pekende fremover, og den hadde et glatt 1-tommers hull nær den andre enden. Jeg følte noe magisk og fortsatte å gå fremover. Et par skritt videre var det et annet uvanlig tynt og nysgjerrig barkstykke som minnet meg om en Dr. Seuss-karakter – en lykkelig ansikt Who fra Whooville, som fikk meg til å tenke på lyden en ugle lager. Hvem-whooo!Så oppd get jeg et stykke av samme type bark … med grønn lav som vokser på den. Jeg så meg rundt for å prøve å finne ut hva slags tre barken hadde falt fra. Rett over gaten oppdaget jeg et stort tre med flekkete bark i forskjellige gråtoner – mørk, middels og blek – med en svak hærgrønn skjær. Det var et sycamore-tre. Jeg lurte med en gang på om denne spesielle typen tre er det som inspirerte kamuflasjemønsteret som ble brukt av den amerikanske hæren for klær og utstyr. Sycamore-trestammens kamuflasjemønster er skapt av avfall av død bark.Jeg gikk bort til bunnen av treet, så ned og så flere biter av tynn bark spredt rundt. Så, jeg så opp, og der i bagasjerommet, omtrent 20 meter over, så jeg en perfekt rund inngang til et mørkt hulrom – et ideelt hjem for en ugle. Sycamore-treet var ett av to som sto som hærvaktsvakt på hver side av innkjørselen til oppkjørselen. De brede bladene og den omfattende kalesjen skapte et beskyttende skjold fra den varme sommersolen. Når jeg stirret på det mørke hullet, kunne jeg tenke meg at en ugle satt inne og undersøkte området rundt.I slutten av august samme sommer, da orkanen Irene nærmet seg østkysten, la jeg merke til at naturen gjorde forberedelser rundt meg. Noen mennesker sier at dyr har en sjette sans for å nærme seg storm. Kanskje gjør trær og sopp det også. Da jeg gikk ut av oppkjørselen, så jeg opp og så på ekornene som høste den grønne frukten av hickorytrærne og droppet dem som bomber, rundt meg. Da jeg skurret ut av veien, la jeg merke til små hauger med “grønne nøtter” som samlet seg rundt kantene på fortauet.Jeg gikk nedover gaten, nærmet meg det elskede Sycamore-treet og så opp på uglehullet. Jeg kunne ikke tro øynene mine. En solbrun farget sopp hadde vokst over hullet for å skape en beskyttende dør. Jeg gikk videre. Langs Middle Road så jeg de runde grønne fruktene av et svart valnøttre liggende på fortauet. Jeg plukket en. Den var perfekt rund og passet vakkert i håndflaten. Da jeg snudde den. Jeg kunne ikke tro øynene mine. Tilsynelatende hadde et ekorn nappet på det før du kastet det ned. Det knebete området hadde tatt form av en orkan … som et snurrende virvelvind-ikon man ville se på et værkanalkart … og likevel, på samme tid … dannet det formen til et ekorn. Kan et ekorn være så smart og kunstnerisk, eller var dette bare en tilfeldighet? Jeg forestilte meg et ekorn som holdt frukten i de små potene,Jeg tok med den utrolige svarte valnøttfrukten hjem, fotograferte den og gjorde en tegning av bildet jeg fant nibbet i frukten.
Orkanen Irene blåste inn et par dager senere og rev ned et gammelt løvtrær foran huset vårt. Etter stormen gikk jeg for å sjekke Sycamore nede i gaten. Selv om det forble standhaftig, hadde det falt en rekke gamle grener til bakken. Her oppe hadde noen dyr tygget bort en del av soppdøren. Jeg plukket opp en av de falne grenene. Barken var dypt arr på steder, og i mellom arrene hadde biter av bark skrellet bort for å avsløre den sterke muskelfibren i treverket under.
Noen av de falne grenene lignet tunge klubber med flotte piggknuter. Noen grener var merkelig vridd. Den ene grenen var sterk, slank, perfekt rett og vakkert arr på en måte som minnet meg om et tryllestav. Jeg hevdet det for meg og tok det med hjem. På et fantasifullt innfall, lokaliserte og kontaktet jeg en stavemaker, med navnet Alferian. Ja, det er virkelig stavemakere i verden.Angående tryllestaven min skrev han at sycamoreen har, ”egenskapene til utholdenhet, beskyttelse, fornyelse og selvhevdelse. Den kan bevæpne magen som bruker grenene sine i en trollstav med kraften fra prosjektilfrø – ideer og intensjoner skutt ut i verden for å treffe sitt preg. Ikke nødvendigvis for å skade, men absolutt for å angripe motstandere og for å forsvare seg selv. Som gamle helter, inspirerer det deg med historier når du drar på din egen heltes reiser. ”
Jeg håper du vil ta hensyn til trærnes magiske neste gang du går utenfor og gjøre en innsats for å kommunisere med dem … virkelig merke og sette pris på dem.Nesten ni år har gått siden orkanen Irene, og jeg er bekymret for sycamore trærne nede i gaten. De har ikke sett bra ut de siste par årene. Da alle de andre trærne hadde bladd ut i vår, forble grenene deres nakne. Etter hvert åpnet bladene seg, men de er sparsomme. Vanligvis kaster sycamoresbarken i begynnelsen av juli. Ikke i år. Noe stemmer ikke med mine gamle venner.
Jeg mottok en e-post for to uker siden fra National Geographic, og den refererte til en artikkel om trær. En National Geographic-reporter skrev om en svært detaljert undersøkelse av verdens trær som viste hvordan de største blant dem forsvinner over hele kloden på grunn av en ødeleggende kombinasjon av tap av habitat, over høsting, avskoging, sykdom og branner. En nedgang i store trær betyr at skoger er mindre i stand til å ta opp og lagre karbondioksidgass fra atmosfæren, noe som fører til en global tilbakemeldingsløp.Lytt til denne historien og mer på august-episoden av Story Walking Radio Hour . Sammenlign og kontrast ledetråder som hjelper til med å identifisere forskjellige trærtyper – nøtter, blader og bark – på bildene nederst på denne siden.OPPGAVER – Velg en å gjøre og deleDet er mange måter å lære – ved å lese en bok eller en artikkel, ved å lytte til en podcast, ved å se på en video og / eller ved å gjøre det . Velg en av følgende detektivoppgaver og del. Du kan gjøre disse alene, med en venn eller et familiemedlem. For å lære mer, prøv mer enn en oppgave.1) Velg fra leseforslagene nedenfor. Skriv ned tre ting du har lært og del. (3 poeng)2) Hvordan hjelper trær med å styre jordas klima? Lytt til podcasten Hva er Geoengineering? Skriv ned tre ting du har lært og del. (3 poeng)3) Se topp fem største trær på jorden- videoen eller Tree Biology- videoen og skriv en tre-setning anmeldelse. Gi den en vurdering (1-5 stjerner). Hva likte du mest med det? (3 poeng)4) Gå ut en tur og se på trærne i nabolaget ditt. Velg en favoritt og få et blad- eller nålprøve for å finne ut hva slags tre det er ved å bruke Arbor Days online identifikasjonssystem . (6 poeng)5) Handle arborday.org for en treplanting og plant det i hagen din eller på skolen din. (10 poeng)ONLINE LESINGANBEFALINGERSick-Amour : Et Joel Tauber-prosjektFordelene med trær – Arbor Day WebsiteUtdrag fra The Dying of the Trees: The Pandemic in America’s Forests , av Charles E. LittleFoto av blader: venstre og topp, sycamore, nederste sentrum, lønn; nederst til høyre, eikFoto: sycamore blader sammenlignet med en voksen hånd.Foto: venstre, pignut hickory, frukt 1-2 “, etterlater pinnately sammensatt i sett med fem spanskformede brosjyrer, med ett brosjyre på spissen; høyre, svart valnøtt, frukt 1-1 / 2 – 2-1 / 2”, etterlater pinnately sammensatt i sett med 9-21 brosjyrer.Foto: venstre, indre bark av svart valnøtt, glatt, fuktig, gul; høyre, indre bark av sycamore, tørr, strukturert, solbrun.Foto: venstre, ytre bark av svart valnøtt, tykk, grov og dypt furet; høyre, ytre barkprøver av sycamore, tynne, glatte og flekkete.Bilder: prøver av sycamore tre, muskuløst utseende fiber, knyttet, vridd, arr, peeling.

Legg igjen en kommentar