Sjøforsvarets neste laservåpen er i utgangspunktet en strålepistol fra virkeligheten

Og den kan være her så snart som i 2023.

AV KYLE MIZOKAMI8. OKTOBER 2021strålepistolCSA-PRINTSTOCK GETTY IMAGES

  • Den amerikanske marinen har nettopp signert en kontrakt for et nytt bærbart laservåpensystem .
  • Kjent som C-UAS HELWS , vil tjenesten bruke våpenet til å målrette mot droner.
  • Takket være ny teknologi blir lasere mindre, men den unnvikende, håndholdte laserblasteren er ikke virkelighet – ennå.

US Office of Naval Research bestilte nylig et “kompakt, bærbart” laservåpensystem, ifølge en kontraktserklæring fra forsvarsdepartementet som ble sendt inn i august. Med andre ord, det er i utgangspunktet å finansiere en virkelig strålepistol. Sjøforsvaret vil bruke våpenet, kjent som Counter-Unmanned Air Systems High Energy Laser Weapon System (eller C-UAS HELWS for kort), for å skyte ned droner.

✈︎ Ikke gå glipp av våre beste militærnyheter i klassen. Bli med skvadronen vår.

MZA Associates Corporation, basert i Albuquerque, New Mexico, vil “designe, utvikle, levere, integrere, teste og demonstrere” C-UAS HELWS med eksisterende kommersielle komponenter, i henhold til kontrakten på 18,7 millioner dollar, først oppdaget av Forbes. Utviklingen vil finne sted mellom Albuquerque og Dayton, Ohio, og skal være fullført mellom 2023 og 2025.

Selv om det fortsatt er et stykke unna håndholdte strålevåpen som er populært innen science fiction , illustrerer C-UAS HELWS en trend innen laservåpenminiatyrisering, muliggjort av statlig finansiert forskning og utvikling.➡️ PEW! PEW!Hærens nye laser brenner hull gjennom dronerSjøforsvaret begynner virkelig med lasereUS Army Building mest kraftfulle laservåpen noensinneANNONSE – FORTSETT Å LESE NEDENFORhttps://0aeebf01cc9c46e7a68755c10329a1cc.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Det er gode nyheter, fordi lasere er svært effektive mot droner . En fokusert lysstråle kan raskt varme opp en drones eksteriør, indusere strukturell feil og få den til å krasje i bakken. For en drone med faste vinger kan det bety å brenne av en av vingene. En laser kan ned en quadcopter-stil drone ved å smelte en plast- eller metallarm som støtter en av propellene. En laser kan også antenne en drones flytende drivstofftilførsel eller blinde dens optiske sensorer – spesielt de som brukes av en menneskelig kontroller for å lede den til et mål.Dette innholdet er importert fra YouTube. Du kan kanskje finne det samme innholdet i et annet format, eller du kan finne mer informasjon på nettstedet deres.https://www.youtube.com/embed/HVNtz8gLhaY?v=HVNtz8gLhaY&start=25&enablejsapi=1&origin=https://www.popularmechanics.com

Lasere har også andre fordeler. Fordi de beveger seg med lysets hastighet, trenger ikke lasere å “føres” til målet. De er også upåvirket av tyngdekraften, en seriøs vurdering med ballistiske prosjektiler (som kuler eller kanonskall) på lengre avstander. De kan heller ikke gå tom for ammunisjon, selv om generatoren som driver laserne kan gå tom for drivstoff, eller et batteri kan gå tom.

Et av de første laservåpnene som fantes var YAL-1 Airborne Laser Testbed . YAL-1 ble utviklet på midten av 2000-tallet og besto av et fly av typen Boeing 747 med et laservåpen i nesen og tanker med kjemikalier i kroppen. Laseren – en kjemisk oksygenjodlaser (COIL) – falt i megawattklassen og ble designet for å skyte ned ballistiske missiler bare øyeblikk etter oppskyting. Dessverre ble den flygende laseren plaget med tekniske og økonomiske problemer under utviklingen og nådde aldri operativ status.

strålepistol

YAL-1 Airborne Laser var ment å skyte ned ballistiske missiler kort tid etter oppskyting. Problemer med laseren og driftskonseptet førte til at den ble kansellert i 2011.US AIR FORCE

Et nyere (og mye mindre) våpen er AN/SEQ-3 laservåpensystemet (LaWS). LaWS er ​​på størrelse med en fraktcontainer og har en effekt på 30 kilowatt, noe som gjør den nyttig mot droner. AN/SEQ-3 var det første operative amerikanske laservåpenet, som ble utplassert i Midtøsten tilbake i 2014 på den flytende oppstillingsbasen USS Ponce .

Dagens lasere er enda mindre, til det punktet hvor de blir montert på et Stryker- kampkjøretøy. The Directed Energy Maneuver Short-Range Air Defence System ( DE M-SHORAD ) er mindre enn lovene og 60 prosent kraftigere.ANNONSE – FORTSETT Å LESE NEDENFORhttps://0aeebf01cc9c46e7a68755c10329a1cc.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.htmlhttps://0aeebf01cc9c46e7a68755c10329a1cc.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

strålepistol

Den amerikanske hærens nye DE M-SHORAD antidrone-laservåpensystem.DEN AMERIKANSKE HÆREN

Sjøforsvarets nyeste laser lover å bli enda mindre. Forbes spekulerer i at 10-kilowatt-laseren kan være i samme størrelse og vektklasse som en .50-kaliber maskingevær, eller omtrent 100 pund inkludert ammunisjon. Det kan være lite nok til å monteres på et Joint Light Tactical Vehicle (erstatningen for Humvee) eller selve Humvee. Det kan også gå på spesialoperasjonsfartøy – elvebåter, små, bevæpnede båter designet for å patruljere innlands- og kystvannveier og transportere NAVY SEAL-team.Dette innholdet er importert fra {embed-name}. Du kan kanskje finne det samme innholdet i et annet format, eller du kan finne mer informasjon på nettstedet deres.https://riddler.hearstgames.com/dist/polls.iframe.html?adsfree=false&id=07f5b9e8-4b23-4b81-92e4-d262350f37bb_07feb8974f492&type=text&question=What%20else%20do%20you%20want%20to%20know%20about%20handheld%20laser%20weapons%3F&answer1=What%20a%20war%20could%20theoretically%20look%20like%20with%20loads%20of%20laser%20guns.&answer2=How%20the%20military%20actually%20plans%20to%20strategically%20use%20handheld%20laser%20weapons.&brand=Popular%20Mechanics&siteId=a4f9566a-1fd0-484c-b731-150b9bda9ffa&adCategory=technology&section=Military&subSection=Weapons&editor=Kyle%20Mizokami&authors=Kyle%20Mizokami&site=Popular%20Mechanics&stylesheet=https%3A%2F%2Fassets.hearstapps.com%2Fsites%2Fpopularmechanics%2Fassets%2Fcss%2Fpolls.47ffe9f.css&marketingpolls=true

Selv om disse nye laservåpnene ikke er like kraftige som en megawatt-laser montert på en 747, er de mer pålitelige, mer robuste og billigere enn noen gang. Vi vil sannsynligvis ikke se en håndholdt laserblaster med det første, men et gjennombrudd innen energilagringsteknologi kan presse en ekte strålepistol fremover inn i den siste grensen. Aldri si aldri.


🎥 Se denne nå:https://youtu.be/HVNtz8gLhaY

Heavy Metal: The History of the UH-60 Black Hawkby Popular Mechanics USPlaySlå på lydenNåværende tid 0:00/Varighet 3:53Lastet : 16.33%BildeteksterFull skjermKLIKK FOR Å OPPÅ DEMPINGKYLE MIZOKAMIForfatter om forsvars- og sikkerhetsspørsmål, bor i San Francisco.Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukere med å oppgi e-postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io

Legg igjen en kommentar