Morgellon sykdom!

Få en dypere forståelse av denne sykdommen

Ved første øyekast, Morgellons sykdom (forkortet “MD” og uttalt med en hard “g”) virker som noe ut av en science fiction film. En tankegang om denne tilstanden er at det er en forvirrende hudsykdom som rammer ca. 20 000 mennesker årlig. Pasienter rapporterer en krypende følelse under huden eller på hudens overflate, utslett og sår som har fargede, trådformede filamenter som kommer fra dem.

Andre merkelige partikler kan også oppstå fra huden, og de kan se ut som frø, sand, krystalliserte flekker eller andre uforklarlige merker.

Dessverre har årsaken til sykdommen forvirret den medisinske verden i mange år og utløst debatter om de underliggende faktorene som er involvert i sykdomsprosessen. Noen eksperter mener at Morgellons er knyttet til psykisk lidelse, hvor pasienter med MD opplever en type villfarelse som kalles “delusional parasitosis”, eller en persons tro på at han eller hun har blitt angrepet av en parasittisk organisme som edderkopper, midd, ormer eller noe ellers.

Men symptomene på Morgellons sykdom er ikke begrenset til huden, og noen pasienter som har blitt diagnostisert med det, har ingen historie med psykiatriske sykdommer. I motsetning til dette, tror noen leger at MD har en fysisk årsak, men det er flere uoverensstemmelser om hva spesifikk etiologi kan være. I tillegg til hudlidelser, opplever mange pasienter et bredt sett med symptomer, inkludert svekkende tretthet, muskel- og leddsmerter, kognitive problemer, søvnløshet og mer – noe som tyder på at det kan være mer til historien.

I løpet av de siste årene har noen viktige studier blitt utført, noe som til slutt kan skinne lys på denne kompliserte medisinske tilstanden. Her undersøker vi noen av tegnene, symptomene og dagens forskning om dette emnet.

Hvis du besøker denne siden fordi du eller din kjære har blitt diagnostisert med Morgellons sykdom, vennligst vis at det er håp i horisonten for et samfunn av misforstått pasienter.

En ytterligere titt på Morgellons sykdom

Som nevnt ovenfor er et kjennetegn av MD atvaren av flerfargede fibre som ekstruderer fra sår på en persons kropp. Ifølge Mayo Clinic er sammensetningen av disse filamenter ukjent. Noen eksperter mener at filamentene består av bomullspartikler fra klær eller bandasjer som holder seg til åpne sår eller er selvpåført av pasienten.

Men en 2013-histologisk studie i klinisk, kosmetisk og undersøkelsesdermatologi gir et annet synspunkt på strukturen av disse fibrene. Forskere analyserte en serie blå og røde filamenter tatt fra calluses av fire kvinner som hadde blitt diagnostisert med MD; ingen av kvinnene hadde en historie med psykose eller vrangforestillinger. Studien indikerer de mystiske filamenter som inneholder keratin, kollagen og andre proteiner som finnes i kroppen, ikke bomull eller andre syntetiske materialer som tidligere rapportert.

Videre støtter nyere studier ideen om at Morgellons sykdom er mer enn en hudforstyrrelse med en sterk psykisk sykdomskomponent. Faktisk tyder fremvoksende bevis på at MD er en multisystemisk sykdom som betyr at den påvirker flere systemer eller organer i kroppen, og det kan være en underliggende infeksjon som utløser disse symptomene.

I 2016 rapporterte en artikkel i International Journal of General Medicine at ” Borrelia spirochetes har gjentatte ganger blitt detektert i MD hud- og vevsprøver.” Den primære typen Borrelia som forskere har møtt gjennom flere studier kalles Borrelia Burgdorferi (Bb) -a spiralformet, bakteriell infeksjon overført gjennom bitt av en infisert tick . Dette er de samme bakteriene som er kjent for å forårsake Lyme sykdom. Faktisk deler både Morgellons og Lyme-pasientene mange av de samme symptomene, men bare en liten delmengde av dem som kontrakt med kryssbåren infeksjon kan utvikle MD.

For tiden er forskerne ikke sikre på hvorfor noen mennesker utvikler Morgellons fenomenet, og andre ikke. Men artikkelen viser genetisk bakgrunn , hormonelle påvirkninger, immunstatus, og tilstedeværelsen av flere infeksjoner som potensielle faktorer. Mens ny informasjon er oppmuntrende til de som lider av MD, er det verdt å nevne at mange medisinske eksperter fortsatt ikke aksepterer at denne sykdommen skyldes en smittsom komponent. Årsaken til sykdommen er fortsatt kontroversiell. Men det er ett poeng, nesten alle kan være enige om at mer forskning er nødvendig for å forstå denne livsendrende, komplekse sykdommen.

Tegn og symptomer

Personer som har blitt diagnostisert med Morgellons sykdom, kan utvise et stort antall symptomer. Nonprofit-gruppen, Charles E. Holman Morgellons Disease Foundation, eksisterer for å øke bevissthet og forskningsfond for sykdommen og gir en omfattende liste over tegn og symptomer. De inkluderer:

 • En sterk kløefornemmelse
 • Følelsen av at noe kryper under eller på huden
 • Slow-healing sår som spontant vises (Personen har ikke opplevd skade eller traumer i huden.)
 • Fargede tråder eller filamenter som kommer fra huden
 • Andre partikler på eller i huden som ser ut som frø eller granulater
 • Forsviktende tretthet
 • Endringer i gastrointestinal funksjon
 • Hjerneteppe
 • Kognitive forstyrrelser som minnetap og problemer med å konsentrere seg
 • Muskel- og ledsmerter
 • Sov problemer
 • Psykiatriske diagnoser som depresjon, angst, panikklidelse, bipolar lidelse, obsessiv-kompulsive lidelser, vrangforestillinger og mer

Behandlingsalternativer

Det er ingen tilnærming til å behandle MD, og ​​som pasient må du kanskje sette sammen et team av leger for å dekke dine behov. Medlemmene av behandlingsteamet kan inkludere en dermatolog, en psykiater, en ekspert på å behandle tannbårne infeksjoner og en allmennlege. Hvis du opplever en reduksjon i styrke eller redusert evne til å delta i dine daglige aktiviteter, kan du også dra nytte av fysisk og ergoterapi.

I tillegg til ditt medisinsteam, bør du vurdere å bli med en støttegruppe (enten online eller i person). Det er enormt verdifullt å vite at du ikke er alene når det gjelder å møte medisinske utfordringer, og du kan samle litt verdifull informasjon og ressurser fra gruppemedlemmer som har gått denne helseturen lenger enn deg.

Et ord fra

Hver gang du mottar en ny diagnose, spesielt en så komplisert som Morgellons sykdom, kan den gi deg en heftig følelsesmessig og fysisk slag. Men prøv ditt beste for å forbli håpløst. Heldigvis er det en økende interesse for å behandle og administrere MD. Vær imidlertid oppmerksom på at det kan kreve litt tid og krefter for å finne de rette helsepersonellene for din unike situasjon. Selv om det kan kreve utholdenhet, er det viktig å huske at med riktig medisinsk inngrep kan du oppleve forbedringer i symptomene dine.

> Kilder:

> Humane hudparasitter og delusjonsparasitose. Bohart Museum of Entomology nettsted. http://delusion.ucdavis.edu/delusional.html

> Middelveen MJ, Mayne PJ, Kahn DG, Stricker, RB. Karakterisering og utvikling av dermal filamenter fra pasienter med Morgellons sykdom. Klinisk, kosmetisk og undersøkende dermatologi. 2013; 6: 1-21. doi: 10.2147 / CCID.S39017

> Middelveen MJ, Stricker RB. Morgellons sykdom: en filamentøs borrelial dermatitt. International Journal of General Medicine. 2016; 9: 349-354. Doi: 10.2147 / IJGM.S116608

CDC: Morgellons sykdom kan være psykiatrisk lidelse

Posted on 

Jan. 26, 2012 – Omfattende studie av mennesker som lider av Morgellons sykdom – inkludert analyse av deres mystiske «hudfibre» – finner ingen underliggende årsak til sykdommen.

Morgellons symptomer er så skumle som navnet tilsier . Pasienter rapporterer sakte til-helbredende sår som ofte føler at bugs kryper under huden deres. De skraper ofte seg rå. Og de rapporterer også at mystiske fargede fibre, granulater, ormer, egg, fuzzballs eller andre ting kommer ut av huden.

CDC-studien ble lansert i 2008 på forespørsel fra California Sen. Dianne Feinstein fordi av et utslett av Morgellons rapporter i den tilstanden.

Funnene utelukker ikke muligheten for at Morgellons er en nylig anerkjent sykdom, notat CDC-forsker Michele L. Pearson, MD og kolleger i online journal PLOS En.

Men etter å ha utført detaljerte undersøkelser av pasienter, som kjører blod- og urinprøver, analyserer hudbiopsier og «fiber» partikler, gjennomfører psykologiske undersøkelser, og ser etter sykdomsklynger, kunne forskerne ikke finne noen vanlig årsak av sykdom blant Morgellons-pasienter.

Foreslår de at pasientens symptomer og historier ligner på pasientene med en psykiatrisk tilstand som kalles vrangforestillingsinfeksjon – den vrangforestale troen på at en er infested med parasitter.

mer bredt, Funnene antyder at Morgellons sykdom kan skyldes nedadgående sinn / kroppsspiral kjent som somatisering eller somatoform lidelse. Under disse forholdene forverres fysiske symptomer underliggende angst eller stemningsforstyrrelser, som deretter forverrer de fysiske symptomene.

Legg igjen en kommentar