Vurdering av værmodifikasjon som en vannforvaltningsstrategi

24. november 2001 | Av  Dr. William L. Woodley, Ph. D., CCM, president Woodley Weather Consultants | Kilde

“Woodley Weather Consultants (WWC) har foretatt en vurdering av skysåing for regnforbedring som en vannhåndteringsstrategi for Texas under kontrakt med Texas Water Development Board (TWDB).”

14.12 FORSIKRING

” Det er minst tre typer luftfartsforsikring som må etableres før begynnelsen av værmodifikasjonsoperasjoner. Den ene er kaskoforsikringen som dekker flyet som er utplassert på prosjektet. Den andre er eiendomsdekning som er nødvendig for å dekke radarene og utstyret som brukes på prosjektet. Den tredje er flyansvarsforsikring for drift av fly.

Standard flyansvarspolicyer vil vanligvis ikke dekke eventuelle krav fremsatt som følge av følgetap, det vil si ethvert resultat av skysådingsoperasjoner. Det er viktig å forhandle tilbake til forsikringsdekningen for følgetap. Sistnevnte kan ikke betale krav som oppstår på grunn av værendringsklager, men er ment å dekke forsvarskostnadene dersom slike krav fremmes. Mange mennesker innser ikke at kommersielle generelle ansvarspolitikker ikke dekker driften av værmodifikasjoner. Det er viktig å informere forsikringsagenten om detaljene i programmet slik at han kan hjelpe til med å oppnå den mest omfattende dekningen som er nødvendig for å dekke de tiltenkte operasjonene.”

Link til_ Vurdering av værmodifikasjon som vannforvaltningsstrategi

Link til arkiv _FIRST WAVE 2025 – EN SPESIELL LOGISTISK STRATEGI FOR REGIONALT ENGASJEMENT

Legg igjen en kommentar