Faktasjekk: Seismisk aktivitetsnettmønster på kartet er IKKE bevis på at La Palma-utbruddet og jordskjelv er et kunstig angrep.

Faktasjekk

  •   
  •  av: Sarah Thompson

 Dele kvitring

Faktasjekk: Seismisk aktivitetsnettmønster på kartet er IKKE bevis på at La Palma-utbruddet og jordskjelv er et kunstig angrep

Indikerer rutenettmønsteret på et seismisk aktivitetskart at La Palma vulkanutbruddet og jordskjelv er et kunstig angrep? Nei, det er ikke sant: Rutenetteffekten som vises på kartet European-Mediterranean Seismological Center (ESMC), som viser den seismiske aktiviteten på øya La Palma er ikke et resultat av et mønster på bakken, men skyldes den globale jordskjelvkartleggingssenter som bare utvider lengde- og breddegradskoordinatene for to desimalgrader. Dette detaljnivået er tilstrekkelig på et globalt kart. Det regionale jordskjelvkartet over La Palma — på Spanias Kanariøyer utenfor den nordvestlige kysten av Afrika — levert av det spanske National Geographic Institute bærer koordinatene til fire desimalgrader og på det kartet er det ikke noe synlig rutemønster i den lokale seismiske aktiviteten i denne skalaen.

Spørsmålet om rutenettmønsteret på ESMC-kartet har blitt fremhevet av mange kanaler. Noen henvendelser er rett og slett nysgjerrige og andre hyper desinformasjon. Et eksempel på sistnevnte er en artikkel publisert av halturnerradioshow.com 22. oktober 2021, med tittelen “BULLETIN: EVIDENCE THAT LAPALMA ERUPTION & EARTHKELS ARE ARTIFICIAL ATTACK!” (arkivert her ) som åpnet:

OPPDATERT 13:53 EDT – SE NEDERST – Vulkanutbruddet som startet på øya LaPalma på Kanariøyene, Atlanterhavet, utenfor den nordvestlige kysten av Afrika ser ut til å få litt hjelp: kunstig hjelp for å gjøre det VERRE! Bevis nedenfor:

Da vulkanen Cumbre Viejo på La Palma begynte å bryte ut 10. september, ble den umiddelbart i fokus for intens oppmerksomhet fordi den øya er det eneste stedet i verden som kan generere en tsunamibølge, som bokstavelig talt er i stand til å ødelegge hele østkysten av Nord Amerika.

Brukere på sosiale medier så kun denne tittelen, beskrivelsen og miniatyrbildet:

Nedenfor er et sammenligningsbilde som viser rutenettmønsteret som vises på EMSC-kartet som er delt i Hal Turner-artikkelen. Dette kartet har lengde- og breddegradskoordinater for to desimalgrader. Kartet fra det spanske Instituto Geográfico Nacional viser seismisk aktivitet plottet med koordinater som beskriver plasseringen ned til fire desimalgrader.

LaPalmaMaps.jpg

(Bildekilde: Lead Stories sammenligningsbilde fra EMSC via halturnerradioshow.com, og Instituto Geográfico Nacional- skjermbilder tatt tirsdag 26. oktober 16:10:51 2021 UTC)

23. oktober 2021 la @bowler_organics ut en tweet som adresserte bekymringer som ligner på de som ble tatt opp i denne Hal Turner-artikkelen. Han skrev:

1. Noen rapporterer at #LaPalma- øya blir manipulert unaturlig for å utløse et #skred som fører til en #Tsunami . Bevisene ligger angivelig innenfor jordskjelvkartet @LastQuake . Jeg har mine tvil

Han fortsatte med å forklare at granulariteten til kartleggingen var avhengig av hvor detaljerte koordinatene var med desimaltegn. Den verifiserte Twitter-kontoen til EMSC svarte ham:https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=eyJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY29va2llX2V4cGlyYXRpb24iOnsiYnVja2V0IjoxMjA5NjAwLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X2hvcml6b25fdHdlZXRfZW1iZWRfOTU1NSI6eyJidWNrZXQiOiJodGUiLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X3NwYWNlX2NhcmQiOnsiYnVja2V0Ijoib2ZmIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH19&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1452002745402208260&lang=no&origin=https%3A%2F%2Fleadstories.com%2Fhoax-alert%2F2021%2F10%2Ffact-check-seismic-activity-grid-pattern-on-map-is-not-evidence-the-lapalma-eruption-and-earthquakes-are-an-artificial-attack.html&sessionId=0e09fb5a223616b728a5c1aea5a54a6054940e00&siteScreenName=leadstoriescom&theme=light&widgetsVersion=9fd78d5%3A1638479056965&width=550px

I den følgende tråden inkluderte EMSC også en 22. oktober 2021, tweet fra den bekreftede kontoen til @USGSVolcanoes som tok for seg spørsmålet om et stort ras ved La Palma kunne utløse en tsunami som ville nå østkysten av USA. Konklusjonen deres er nei. Tweeten inneholder en lenke til en rapport utgitt av US Geological Survey 21. oktober 2021, med tittelen “Volcano Watch – Kanariøyenes ‘mega-tsunami’-hypotese, og hvorfor den ikke bærer vann.”https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-1&features=eyJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY29va2llX2V4cGlyYXRpb24iOnsiYnVja2V0IjoxMjA5NjAwLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X2hvcml6b25fdHdlZXRfZW1iZWRfOTU1NSI6eyJidWNrZXQiOiJodGUiLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X3NwYWNlX2NhcmQiOnsiYnVja2V0Ijoib2ZmIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH19&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1451567467466264582&lang=no&origin=https%3A%2F%2Fleadstories.com%2Fhoax-alert%2F2021%2F10%2Ffact-check-seismic-activity-grid-pattern-on-map-is-not-evidence-the-lapalma-eruption-and-earthquakes-are-an-artificial-attack.html&sessionId=0e09fb5a223616b728a5c1aea5a54a6054940e00&siteScreenName=leadstoriescom&theme=light&widgetsVersion=9fd78d5%3A1638479056965&width=550px

Vil du informere andre om nøyaktigheten til denne historien?

https://leadstories.com/hoax-alert/2021/10/fact-check-seismic-activity-grid-pattern-on-map-is-not-evidence-the-lapalma-eruption-and-earthquakes-are- an-kunstig-attack.htmlKlikk på denne lenken for å kopiere den til utklippstavlen

Se hvem som deler det (det kan til og med være vennene dine…) og legg igjen lenken i kommentarfeltet.:FacebookTwitter


  Sarah Thompson

Sarah Thompson bor med familien og kjæledyrene på en liten gård i Sørøst-Indiana. Hun grunnla en Facebook-side og en blogg kalt “Exploiting the Niche” i 2017 for å hjelpe andre å lære om manipulerende taktikker og unngå svindel på sosiale medier. Siden den gang har hun samarbeidet med journalister i USA, Canada og Australia, og siden desember 2019  jobber hun som Social Media Authenticity Analyst hos Lead Stories.Les mer om eller kontakt Sarah Thompson Forrige artikkelFaktasjekk: Det er ingen slik “aluminiumparasitt” som Franc Zalewski hevder er i covid-vaksiner, og det finnes heller ikke nanoteknologiske “organismer”Neste artikkel Faktasjekk: Bilde av Alec Baldwin som har på seg en t-skjorte av typen “Guns Don’t Kill People” er IKKE ekte – den har blitt endret

Om oss

Internasjonal organisasjon for faktasjekking

Lead Stories er et faktasjekkende nettsted som alltid leter etter de siste falske, villedende eller unøyaktige historiene (eller media) som går rundt på internett.
Har du oppdaget noe? Gi oss beskjed! .

Lead Stories er en:

Følg oss på sosiale medier

Mest leste

De fleste Siste

Del din mening

 Dele kvitringHjemOmIFCN Code of PrincipsHvordan vi jobberSatirepolitikkRetningslinjer for rettelserKontakt

Lead Stories er et faktasjekkende nettsted som alltid leter etter de siste falske, villedende eller unøyaktige historiene (eller media) som går rundt på internett.
Har du oppdaget noe? Gi oss beskjed! .

Lead Stories er en:

Følg oss på sosiale medier

Legg igjen en kommentar