Dystopian: Kina Introduserer “AI-Aktor” Som Automatisk Kan Belaste Borgere For En Forbrytelse

28. Desember 2021

Mens i Vesten for det meste tale og bevegelse av mennesker kontrolleres gjennom automatiserte «AI»-sensur- og overvåkingssystemer, ser det ut til at arbeidet i Kina er godt i gang med å lage en maskin som kan fungere som en AI-drevet påtalemyndighet.

dystopisk Kina introduserer 'ai aktor' som automatisk kan anklage borgere for en forbrytelse

Produktet, som allerede har blitt testet av den travle påtalemyndigheten i Shanghai Pudong, er i stand til å oppnå 97 prosent nøyaktighet i siktelsen av personer som er mistenkt for åtte kriminelle handlinger, har forskere som utvikler det påstått.

I følge South China Morning Post involverer sakene som “AI-aktor” angivelig er svært kompetent til å håndtere forbrytelser som kredittkortsvindel, farlig kjøring, gambling, forsettlig skade, hindre tjenestemenn, tyveri, men også noe som kalles “plukkekrangel og provoserer problemer.”

Den siste anses som spesielt «problematisk» siden dens definisjon, eller mangel på sådan, kan dekke ulike former for politisk dissens.

Og nå er planen å introdusere en maskin som vil bli gitt beslutningsmyndighet, for eksempel om det skal reises tiltale, og hvilken dom man skal søke om fra sak til sak.

Det, sa professor Shi Yong, som leder det kinesiske vitenskapsakademiets laboratorium for big data og kunnskapshåndtering som står bak prosjektet, er en markant forskjell mellom dette og andre «AI»-verktøy som allerede har vært i bruk i Kina i årevis.

En av dem er System 206, hvis oppgaver er begrenset til å vurdere bevis, faren en mistenkt utgjør for offentligheten, og forholdene de kan bli pågrepet under.

Men teknologien bak den nye kunstige aktor ser ut til å være på samme tid langt mer ambisiøs og avansert. Det som har blitt avslørt er at det kan kjøres på en stasjonær PC, behandle 1000 egenskaper hentet fra saksbeskrivelsen innlevert av mennesker, og basert på den presse en anklage.

Det er uklart om databasen med 17 000 tilfeller som strekker seg over fem år brukt til å trene algoritmene er nok til å vurdere prosjektet som ekte AI – og om det samme resultatet kan oppnås med regelbaserte algoritmer.

Uansett, ikke alle menneskelige påtalemyndigheter er begeistret for å få noe av arbeidsmengden erstattet på denne måten – selv om nettopp dette har blitt gitt som motivet for å utvikle teknologien.

«Nøyaktigheten på 97 prosent kan være høy fra et teknologisk synspunkt, men det vil alltid være en sjanse for feil. Hvem skal ta ansvar når det skjer? Aktor, maskinen eller designeren av algoritmen?», bemerket en Guangzhou-basert aktor, som uttalte seg på betingelse av anonymitet.

Av Didi Rankovic , gjesteskribentRep. Gohmert: Fauci Må “Holdes Ansvarlig” For Å Slippe Massedøden Løs I VerdenForrige InnleggRapport: CIA Torturerte 311 Danske Foreldreløse I To Tiår, Brudd På Nürnberg-KodenNeste Innlegg

Relaterte Artikler

by under pyramidene

FORBUDT HISTORIEPYRAMIDERUKATEGORISERT

Eksperter Hevder At Det Er En Tapt, Underjordisk “By” Under Pyramidene I Giza

HAF9. Juli 2021

dr.  lee merritt intervju

UKATEGORISERT

Ukens Viktige Intervjuer: Dr. Lee Merritt Og JR Nyquist

HAF28. Juni 2021

kanadiske helsemyndigheter innrømmer at bare de som er vaksinert for influensa får influensa i år

UKATEGORISERT

Kanadiske Helsemyndigheter Innrømmer At Bare De Som Er Vaksinert For Influensa, Får Influensa I År

HAF22. Juni 2021

hvorfor trykker horder av velstående mennesker på fluktknappen og drar til montana?

UKATEGORISERT

Hvorfor Trykker Horder Av Velstående Mennesker På Fluktknappen Og Drar Til Montana?

HAF16. Juni 2021

Legg igjen en kommentar