Geoengineering Se Global Alert News, 25. desember 2021, #333

25. desember 2021     21 kommentarer

Dele

Dane Wigington
GeoengineeringWatch.org

Når 2021 nærmer seg slutten, fortsetter global kontrollkriminalitet, klimaintervensjonsoperasjoner, biosfæreimplosjon og samfunnssammenbrudd å akselerere eksponentielt. Klimamodifikasjonsoperasjoner er fortsatt et primært våpen i maktstrukturen og det militærindustrielle komplekset som tjener dem. Stadig mer radikale vær- og temperaturekstremer herjer infrastruktur, økosystemer, matproduksjon og dermed allerede slitende samfunn over hele verden. Ettersom den store oppklaringen tar fart, er de aller fleste mediekilder (bedrift og alternativ) fokusert på alt annet enn den bredere horisonten. Biosfære-implosjon har vært, er og vil alltid være den viktigste faktoren som gir næring til eskalerende galskap, kaos og kollaps på alle fronter.

Alle trengs i  den kritiske kampen for å vekke befolkningen  til det som kommer,  vi må få hver dag til å telle . Del  troverdige data  fra en troverdig kilde, gjør stemmen din hørt. Bevisstgjøringsarbeid kan utføres fra din egen hjemmedatamaskin.
DW

NOAA “avgang fra normal høy temperatur” kartet nedenfor er mer enn sjokkerende. Hver mørkere fargenyanse representerer en temperaturavvik på 3-4 grader eller mer mot varmt eller kaldt (avhengig av tilsvarende nyanse). Dette NOAA-kartet avslører tydelig de utrolig ekstreme konsekvensene av pågående klimaintervensjonsoperasjoner. De vestlige og nordlige regionene i USA blir utsatt for direkte strømmer av atmosfærisk fuktighet fra Stillehavet. Denne fuktigheten blir deretter kontinuerlig sådd av klimatekniske kjemiske iskjerneoperasjoner. Resultatet er et ekstremt kaldt tett luftlag som synker til jordens overflate, ofte sammen med medfølgende frosne former for nedbør. I sør og øst, rekordvarme temperaturer er utbredt under ionosfærevarmeinduserte kupler med høyt trykk som værprodusentene bruker til å lede vind- og fuktstrømmer på øvre nivå. Velkommen til en verden av værkrigføring.

Må se, THE DIMMING,  vår mest omfattende klimatekniske dokumentar:

21 svar på Geoengineering Watch Global Alert News, 25. desember 2021, #333

 1.  Lance sier:27. desember 2021 kl. 13:29Våknet klokka 4 for å sjekke snønivået her i South Lake Tahoe. Rundt 15 tommer falt i natt og det snødde fortsatt tett. Rundt 07.15 gikk ut for å måke snø av trappetrinnene og gangveien. Omtrent 6 tommer til hadde falt og det snødde fortsatt tett. Klokken er nå 13:10 og det snør lett. Himmelen har også lysnet opp. Basert på det jeg ser, er den normale snøbrøyteaktiviteten som følger med disse vinterstormene ikke normal denne gangen. Hvorfor er jeg ikke sikker på, men veiene holdes ikke så åpne som de normalt ville vært på en arbeidsdag. Men hei, vi lever alle i en “ny normal” nå, så kanskje dette er grunnen?          Svare
 2.  Lance sier:27. desember 2021 kl. 12.37Våknet til ytterligere 18 tommer snø klokken 4 i morges i South Lake Tahoe. Ytterligere 10 tommer har falt opp til dette innlegget. Skal gå over til lette snøbyger etter klokken 16, men det gjenstår å se. Hovedveier inn/ut av Lake Tahoe-regionen er alle stengt på dette tidspunktet. Mange mennesker uten strøm i Truckee-området nord for Lake Tahoe, 1000-tallet ifølge rapporter.      Svare
 3.  chris sier:27. desember 2021 kl. 01.31Nok en flott video, hvor lenge kan de fortsette å manipulere været til noe vondt skjer når de ikke lenger kan fortsette galskapenSvare
 4.  Lance sier:26. desember 2021 kl. 20.09Basert på de oppdaterte datamodellene av været i løpet av de neste to ukene kan Sierra’-fjellene og Lake Tahoe-regionen få nesten 200 tommer til med snø! Dette er på toppen av det som allerede har falt. Temperaturene skal forbli ganske kalde hele tiden, noe som betyr at det vil være liten eller ingen snøsmelting. La merke til at noen aerosoloperasjoner pågår over Stillehavet utenfor vestkysten. Mer giftig dritt gikk vår vei, og det er ingenting vi kan gjøre for å stoppe dette fordi det gjøres vilkårlig, akkurat som mange andre vitenskapelige og teknologiske ting som skjer i en akselerert hastighet av “endring”! Det er ikke bra uansett hva noen sier eller mener!     Svare
 5.  Lance sier:26. desember 2021 kl. 16.31Siste væroppdatering for South Lake Tahoe. Nå snør det ustanselig med vindkast på 25 til 30 mph. La opp for litt tidligere. Ryddet noen stier med snøskuffe, og fikk deretter ut snøfreseren. Ryddet fire av naboens oppkjørsler pluss min egen oppkjørsel. Tok ca 2 timer. Fortsatt nær 20 F, men ikke så vind som tidligere. Varselet tilsier 1 til 2 fot mer snø over natten. Skal stoppe rundt kl 10 i morgen. Snøfreser og dumper kom gjennom og ryddet ett kjørefelt, men det var det. Svært få kjøretøy ute og går i vårt område. Strømbrudd skjer i andre områder langs I-80 og Hwy 50. Strømmen vår har imidlertid holdt seg på i vårt område. Håper det forblir slik.    Svare
 6.  Dennie sier:26. desember 2021 kl. 11:40Fra http://www.govtech.com kommer mobile førerkort, for en “forbedret myndighetsopplevelse …”   COVID-19-pandemien har gitt fart til alt digitalt og eksternt. For eksempel førte det i helsevesenet til den raske innføringen av telehelse, som hadde kjempet i årevis for å få bred aksept.I reguleringen av motorvogner akselererte pandemien det som har vært en gradvis overgang til å betjene kunder eksternt. “Utviklingen av mobile førerkort og anerkjennelsen av å kunne utføre transaksjoner uten å bytte et fysisk dokument passer absolutt inn i det,” sa Ian Grossman, visepresident for medlemstjenester og offentlige anliggender for  American Association of Motor Vehicle Administrators (AAMVA) . “Å kunne gi kunder mulighet til å ha en legitimasjon som de kan bruke i en transaksjon der de ikke sender frem og tilbake et fysisk dokument, har blitt ytterligere fremskyndet av pandemien.”Arizona lanserte sin mobile førerkort-app (mDL) i mars 2021. Eric Jorgensen, direktør for Arizonas transportdepartement, leder statens begynnende mDL-initiativ. Han vil imidlertid presisere at staten har sikte på noe mye større.”Jeg hater faktisk begrepet ‘mDL’ fordi det ikke anerkjenner kraften i det vi gjør her,” sa han. Arizona kaller appen sin AZ Mobile ID. “Hele konseptet er at vi tilbyr en måte å eksternautentisere en person på, for å gi en pålitelig digital identitet som ikke eksisterer i dag. Når vi har gitt det, åpner vi dører for forbedrede offentlige tjenester. Regjeringen kan også spille en nøkkelrolle i å legge til rette for handel, gi en bedre innbyggeropplevelse og sørge for sikkerheten til den innbyggeren – det går langt utover hva et førerkort handler om.»En hvitbok fra 2020 av et industrikonsortium kalt Secure Technology Alliance fremhever noen av grunnene til at stater er fascinert av mobil-ID-er, beskrevet som en “ny måte å kryptografisk bekrefte identitet på.””Personen som har mDL kontrollerer hvilken informasjon som deles og med hvem,” bemerket rapporten. “I tillegg støtter mDL-er mer effektive og sikre transaksjoner. For personlige transaksjoner kan elektronisk autentisering gi mDL-verifikatoren tillit til den presenterte ID-en uten å kreve spesialkunnskap om de hundrevis av kortdesign og sikkerhetsfunksjoner som gjelder for førerkortene (og deres varianter) som er utstedt av 56 stater og territorier. mDL kan også etter hvert brukes til å øke sikkerheten for nettkjøp og interaksjoner.”https://www.govtech.com/products/mobile-drivers-licenses-pave-the-way-for-unified-digital-idsVi er bare ikke helt klare på hvem som får den “forbedrede regjeringserfaringen”, kontrolløren eller den kontrollerte – du bestemmerSvare
 7.  Lance sier:26. desember 2021 kl. 07.56Vinterstormoppdatering for South Lake Tahoe og rett rundt bobilen vår. Vinden blåser opp til 40 mph! Det skaper whiteout-forhold og snødrift på omtrent 5 til 6 fot dyp. Veiene er ufremkommelige for øyeblikket. Temperaturen har sunket til under 20 F. Gikk ut for å rydde en sti ut inngangsdøren og bakdøren i tilfelle brann. Kan ikke være ute i vinden mer enn ca 15 minutter fordi vindkjølingen er ca -20! Antatt å slippe opp noen rundt 10 AM, men sparke opp igjen rundt 4 PM. Dette er etter min mening livsfarlig vær! Alle veier inn og ut av Lake Tahoe-regionen er også stengt!    Svare
  •  Earth Angel sier:26. desember 2021 kl. 18.10Ber for din sikkerhet Lance, og alle de i ditt område. Jeg håper virkelig at strømmen forblir på. Hvis ikke håper jeg du og naboene dine har peis eller vedovner med tørr ved lagret et sted. Gud hjelpe dyrelivet som fortsatt er der. Hvordan kan de overleve en så brutal og unormal temp. Endringer? Slik grusomhet og ignorering av livet. Det er virkelig vanskelig å forstå for noen med hjerte og samvittighet. Ha det bra venn.
 8.  Lance sier:26. desember 2021 kl. 04:34Når det gjelder det konstruerte været her i området der jeg bor i South Lake Tahoe, har det snødd kontinuerlig siden ca. 9:30 den 25. desember. Omtrent 2 fot med snø på bakken nå fra og med dette innlegget. Strømmen i nærområdet rundt der vi bor forblir på. Vet ikke om noen andre steder lenger unna. Umulig å reise hvor som helst for øyeblikket. Mye kaldere enn i går da en artisk kaldfront har beveget seg sørover fra Alaska. Temperaturen er akkurat nå 21 F. Skredvarsel for Sierra-fjellene er nå gjeldende. Det er en kanon rett W for Meyers langs Hwy 50 som brukes til å forårsake snøskred, slik at det er trygt å kjøre opp Meyers klasse, som er mye farligere nå på grunn av den katastrofale Caldor-brannen. Snøploger brukes til å rydde snøen som havner på veien etter at de bruker kanonen til å forårsake skredene. Veldig farlig! Håper strømmen holder seg på. Jeg vil være ute så snart det lyser for å rydde snøen fra innkjørsler, men det er ingen måte noen kommer noen vei før de store snøfreserne og snøryddingsbilene rydder de 2 pluss fotene med snø/is fra veiene. Whiteout-forhold av og på. Kunne ikke se over gaten et par ganger i går av denne grunn. Skal ikke slutte å snø før sent på mandag! Uvirkelig og unaturlig! Det er ingen måte at noen kommer noen vei før de store snøfreserne og snøryddingsbilene rydder de 2 pluss fotene med snø/is fra veiene. Whiteout-forhold av og på. Kunne ikke se over gaten et par ganger i går av denne grunn. Skal ikke slutte å snø før sent på mandag! Uvirkelig og unaturlig! Det er ingen måte at noen kommer noen vei før de store snøfreserne og snøryddingsbilene rydder de 2 pluss fotene med snø/is fra veiene. Whiteout-forhold av og på. Kunne ikke se over gaten et par ganger i går av denne grunn. Skal ikke slutte å snø før sent på mandag! Uvirkelig og unaturlig!       Svare
 9.  Gary Morrow sier:25. desember 2021 kl. 23.33Julen var en tung sprøytedag her i South Carolina. Det samme skjedde denne siste Thanksgiving. DE tar ikke ferie. Hva slags person går ut om morgenen og sprayer luften med stygg gift og så kommer hjem til Thanksgiving-middag med familien? Svare
 10.  Paul Davis sier:25. desember 2021 kl. 21.36   Boston Field Report: … forrige uke på 50- og 60-tallet; på vei til 70-tallet. den siste uken … jetsprøyter, hvitaktig himmel og regn-kald-snø-is-hendelsene … jeg vokste opp i Midtvesten på 70- og 80-tallet og denne kulden/snøen er veldig annerledes … en hard, bitende kulde … akkurat som tørrisen som jeg har jobbet med i laboratorier…en veldig bitende kulde… et lag med is på alt..Og timingen, rett i tide for alle reisende som kommer til Boston for sin hvite jul… Veldig dårlig egentlig……. en ulv i fåreklær…- Stor takk for arbeidet du gjør.-PaulSvare
 11.  Flint sier:25. desember 2021 kl. 19:39Min kjære bror Dane, du er garantert en speidergutt. Jeg har hørt på sendingen din i årevis. Jeg tror på deg, og jeg har advart alle som ville lytte om at vi er ute av tiden. De fleste vil ikke høre det, og jeg forstår hvorfor. Det er min tro som en ærlig til Gud kristen, at det vi er vitne til er slutten av tiden. Jeg er en prepper, for å si det sånn, men jeg har ingen illusjoner om å overleve “apokalypsen”. Dette er dessverre en krig vi ikke kan vinne. Jeg sier det med tungt hjerte, å være marinesoldat. Denne verden, som den er, er ikke vårt hjem. Synden har ødelagt den komplekse skjønnheten som Herren har designet den til å være. Jeg vet med sikkerhet at du i din kjærlighet til det intrikate vevde stoffet i naturen tror på en høyere makt. Hvordan kunne du ikke det? Når det er sagt, Jeg ber deg om å snakke mer om Skaperen og evig liv i programmene dine. Hvis bare noen få av tingene du diskuterer skjer, vil det å kjempe for å redde denne nåværende “sivilisasjonen” være irrelevant. Det neste livet er den mest presserende agendaen for hånden. Jeg setter pris på alt ditt harde arbeid og engasjement for dette emnet, det har jeg alltid gjort. Men jeg tror rett og slett ikke at denne verden kan “reddes”. Ikke nok mennesker er villige til å gi sitt siste pust for å få det til. Så med all respekt, jeg skulle ønske du snakket litt om himmelen og måten å komme dit på. Når du står foran Herren, som vi alle vil gjøre, vil jeg at du skal være her, “godt gjort, gode og trofaste tjener”, det er det jeg lengter etter å høre. Det er derfor jeg fortsetter å advare folk og å være det Ordet sier er en “Vakter.”Nå som jul, tenkte jeg å skrive et brev til deg og oppmuntre deg til å fortsette. Du gjør definitivt en forskjell hver uke. Du sier ofte at det ikke er en dette eller omstendighet, men det er en denne OG den omstendighet. Jeg tror at en del av det er Bibelen og Åpenbaringsboken. For all del, fortsett med det gode arbeidet, men kanskje du selv trenger å vikle tankene dine rundt ideen om at alt dette ender i fullstendig tragedie, og at det beste vi kan gjøre er å forberede oss på å møte Gud på gode vilkår. God jul min bror, hold kursen, og må Herren velsigne familien din. PS Hvem kan si hva som kan skje hvis alle visste sannheten?!! Jeg skal ikke slutte å fortelle det, og jeg vet at du ikke vil gjøre det heller. Gud har tidligere gitt etter for ødeleggelsen han planla for et sted. Nineve er et godt eksempel.👍 Svare
  •  Che Mical MacHine sier:26. desember 2021 kl. 08.35velsigne deg Flint, gode sir, rett på sak. ha det bra, omvend deg i Kristus, vandre med den hellige ånd og kjenn Gud.
   takk også danske!
  •  Flint sier:27. desember 2021 kl. 10:52Jeg ville bare presisere hva jeg mente da jeg sa at vi ikke kan vinne denne krigen. Det er et øyeblikk i filmen The Hobbit, The Return of the King, nær slutten, da en av soldatene kom med kommentaren til kong Thaodin at de ikke kunne slå Mordors hærer.Thaodin svarte, “nei, vi kan ikke, men vi vil møte dem i kamp akkurat det samme”. Vi vil møte dem i kamp akkurat det samme. Til slutt vil sannhet og lys overvinne mørket. Hvis jeg lever, vil Gud være med meg, men hvis jeg dør, vil jeg være med ham. I hovedsak vinner vi uansett. Vi må ikke gi etter for frykt, hat eller apati. Hvis Gud være med oss, hvem kan da være mot oss? Jeg har lest slutten av boken, og vi triumferer til slutt over det onde i denne nåværende tidsalder.Vi ble alle født for en tid som denne. Som Dane sier, vi er de vi har ventet på!!!SEMPER FIDELIS, BRØDRE OG SØSTER. Vær nådeløs og aldri gi opp!!!! 
 12.  Robert Coleman sier:25. desember 2021 kl. 19:27Vi er en internasjonal produsent av rimelig brannrednings- og sikkerhetsutstyrmed kontorer i St. Louis, Missouri, USA og Guangzhou, Kinaspesialiserer seg på brannrednings- og sikkerhetsutstyr, for eksempel; Brannutgang røykhetter, branntepper, gassmasker,CHEM-BIO, Røykhetter for gassbrann, CBRN, SCBA, branntau, rømningsstiger, branndrakter. Tilbyr løsninger for myndigheter, militær, brann, førstehjelp, redningsmyndigheterog PPE personlig verneutstyr for enkeltpersoner i VERDEN. Vi leverer NBA i USA / US Air Force / Australian Air Force / Den filippinske marinen /CIA ( Central Intelligence Agency ) Exxon-Mobile / Shell Oil / NASA / De forente nasjoner/ Nestle / FEDEX / Dow Chemical / Samsung Electronics / NVIDIA, Heineken og 1000-vis av andre over hele verden.Nå mer enn noen gang selger vi flere Chem-Bio-Gas Fire Escape Smokes enn noe annet produkt på grunn av COVID og andre trusler mot atmosfæren av geoengineering og regjeringens agenda.Svare
 13.  O2O3 sier:25. desember 2021 kl. 17.25Hei Dane og folket i geoengineringwatch,Tusen takk for denne utvidede og veldig kraftige og interessante sendingen.Jeg ønsker god helse, mot, styrke til alle her for det kommende vanskelige året. Som Dane med rette sier, “vi er ennå ikke slått”. Så lenge vi fortsatt står, kan andre mennesker slutte seg til bevegelsen for å stoppe ødeleggelsen av liv og autoritarismen til den herskende klassen. Det virker for meg som om den mørkere horisonten (selv med den enorme propagandaen for å skjule den) gjør at flere og flere rundt oss prøver å forstå hva som skjer og hvorfor.Svare
 14.  Keith sier:25. desember 2021 kl. 17.23Takk til hele teamet ditt for å være veldig spesifikke. For mange innser ikke, det er ikke bare det vi har gjort, det er også det vi ikke har gjort, som fordømmer oss, igjen, takk og teamet ditt for oppfordringene om å gjøre det som er riktig, uavhengig av personlige kostnader. Gud velsigne deg og god jul. Takk igjen. Svare
 15.  Pierre sier:25. desember 2021 kl. 17.00Takk Dane. Du nevnte kort at Kina-transplantasjonskriminalitet pågår. Dette er folkemord i tusenvis, og dreper sitt eget folk for organer for eliten over hele verden. Slå opp «David Kilgour – China Transplant Crime» fortsatt tilgjengelig på YT. Svare
 16.  V. Susan Ferguson sier:25. desember 2021 kl. 16:49130+ grupper til Wall Street: Vann er ikke en vareMer enn 130 sivilsamfunnsgrupper denne uken krevde at føderale regulatorer stengte Chicago Mercantile Exchanges vannfuturesmarked, og advarte Wall Street mot å varemerke det som siden antikken har blitt behandlet som «en felles rettighet for alle».
  Advarende Wall Street mot å vare det som har blitt behandlet siden antikkens historie som «en felles rettighet for alle», krevde mer enn 130 sivilsamfunnsgrupper denne uken at føderale regulatorer stengte Chicago Mercantile Exchanges vannfuturesmarked.
  Food & Water Watch organiserte begjæringen , som ble sendt til Commodity Futures Trading Commission (CFTC), et år etter at Chicago Mercantile Exchange (CME) åpnet verdens første marked for vannfutures, basert på vannrettigheter i tørkeplaget California.
  “Vannindeksfutures er i strid med allmennhetens interesse da de involverer handel med en viktig ressurs,” skrev gruppene, som også inkluderte Public Citizen, For Love of Water (FLOW), Center for Biological Diversity og Institute for Landbruks- og handelspolitikk (IATP).
  Organisasjonene hevdet at CMEs vannfuturesmarked – som børsen selvsertifiserte før lanseringen, og forsikret CFTC om at det oppfylte kravene i kommisjonens forskrifter – undergraver Californias lover og bryter CFTCs egne handelsrestriksjoner.
  “Vann er nødvendig og essensielt for livet og er rett og slett ikke en vare,”sa Zach Corrigan, senioradvokat for Food & Water Watch. “Kommisjonen bør avvise dette skohornsforsøket på å drive investorfortjeneste under en føderal lov som aldri er ment å gjelde en felles offentlig ressurs administrert av staten for offentlig velferd.”
  I vannfutures-markedet, kalt Nasdaq Veles California Water Index Futures, er markedsaktørene i stand til å satse på knappheten på vann i California, hvor 37,3 millioner mennesker for tiden er berørt av tørkeforhold og hvor 2021 var det tørreste året på mer enn et år. århundre.
  Siden markedet åpnet i desember 2020, har deltakerne vært i stand til å satse på statens 1,1 milliarder dollar spotvannmarked, ved å kreve kvartalskontrakter og satse på prisen på 10 acre-fot vann.
  Som FNs kontor for Hugh-kommissæren for menneskerettigheter forklarte da markedet ble lansert:
  “Den nye vannfutureskontrakten lar kjøpere og selgere bytte en fast pris for levering av en fast mengde vann på en fremtidig dato … I tillegg Ettersom bønder, fabrikker og energiselskaper ønsker å låse priser, kan et slikt futuresmarked også lokke spekulanter som hedgefond og banker til å satse på priser, og gjenta den spekulative boblen i matmarkedet i 2008.»
  Vannfuturesmarkedet ble tillatt å lansere takket være den “radikalt deregulerende Commodity Futures Modernization Act of 2000,” sa Dr. Steve Suppan, senior policy analytiker ved IATP, som “tillater børser å selvsertifisere at nye futureskontrakter overholder CFTC-reglene og sentrale regulatoriske prinsipper.”
  Siden CMEs vannfuturesmarked er “en ny aktivaklasse,” sa Suppan, må CFTC “ikke tillate selvsertifisering.”
  Ifølge begjæringen har «egensertifisering ført til at verken kommisjonen eller dens ansatte faktisk har evaluert om terminkontraktene er utsatt for markedsmanipulasjon. 
  CFTC forbyr strengt handel med futures som er “lett mottakelig for manipulering av prisen på en slik kontrakt,” bemerket underskriverne.Gruppene motsatte seg også det faktum at futureskontrakter kan “fritt handles på CMEs marked, og dermed tillate investorer å tjene penger” – et brudd på Californias juridiske doktrine om “nyttig bruk”.
  Under statlig lovgivning, vann rettigheter kan ikke “brukes utelukkende for spekulasjon, for eksempel” å lagre vann for monopol.”
  “I den grad handelen i futures kan føre til overmål spekulasjon og dermed hamstring av de ulike rettigheter som er [eller] Kan utveksles i henhold til statlig lov, som vist nedenfor, vil futuresmarkedet hjelpe og bekjempe brudd på statlig lov – et resultat kommisjonen ikke bør tillate», skrev gruppene i begjæringen.
  Liz Kirkwood, administrerende direktør for FLOW, sa at CMEs kommodifisering av vann bryter med en “grunnleggende menneskerettighet som statene har tillit til for publikum,” og la til at vann “ikke er noe å spekulere på av profitører.”
  “Tilkjempere for frie markeder hevder at markeder skaper effektivitet, men resultatet er vanligvis dystopisk og skremmende,” sa John Aspray, en arrangør hos Food & Water Watch.
  “I denne tiden med tørken forårsaket av global oppvarming i California, er det siste vi trenger å spille på våre dyrebare vannressurser,” sa Conner Everts, administrerende direktør i Southern California Watershed Alliance, som også signerte brevet.https://childrenshealthdefense.org/defender/wall-street-water-not-commodity/Svare
  •  Lance sier:26. desember 2021 kl. 19:03I tilfelle du ikke vet det, er alle ting en vare i det nye kapitalistiske økosystemet, inkludert mennesker og hva mennesker vet! Selv det som finnes i metaversen som ikke engang er en fysisk ting, er en vare! Slå det opp!

Legg igjen en kommentar