Interessekonflikt: Dokumenter Beviser At Bill Gates Ga 319 Millioner Dollar Til De Beste Mainstream-Mediene

18. November 2021

I følge MintPress News donerte Bill & Melinda Gates Foundation minst 319 millioner dollar for å finansiere medieprosjekter hos hundrevis av organisasjoner, inkludert CNN, NBC, NPR, PBS og The Atlantic, noe som reiste spørsmål om disse nyhetskanalenes evne til å rapportere objektivt om Gates og hans jobb.

av Alan Macleod

Bill Gates for interessekonflikt ga 319 millioner dollar til store medier

Frem til sin siste rotete skilsmisse nøt Bill Gates noe av et gratispass i bedriftsmedier. Vanligvis presentert som en vennlig nerd som ønsker å redde verden, ble Microsofts medgründer til og med uironisk døpt ” Saint Bill ” av The Guardian.

Mens andre milliardærers medieimperier er relativt kjente, er det ikke i hvilken grad Gates kontanter garanterer det moderne medielandskapet. Etter å ha sortert gjennom over 30 000 individuelle bevilgninger, kan MintPress avsløre at Bill & Melinda Gates Foundation (BMGF) har gitt over 300 millioner dollar i donasjoner for å finansiere medieprosjekter.

Mottakere av disse pengene inkluderer mange av USAs viktigste nyhetskanaler, inkludert CNN, NBC, NPR, PBS og The Atlantic.

Gates sponser også et mylder av innflytelsesrike utenlandske organisasjoner, inkludert BBC, The Guardian, The Financial Times og The Daily Telegraph i Storbritannia; fremtredende europeiske aviser som Le Monde (Frankrike), Der Spiegel (Tyskland) og El País (Spania); så vel som store globale kringkastere som Al-Jazeera.

Gates Foundation-pengene som går til medieprogrammer er delt opp i en rekke seksjoner, presentert i synkende numerisk rekkefølge, og inkluderer en lenke til det aktuelle stipendet på organisasjonens nettside.

Priser direkte til media:

Til sammen utgjør disse donasjonene $166.216.526. Pengene er generelt rettet mot saker nær Gates’ hjerter.

For eksempel gikk CNN-bevilgningen på 3,6 millioner dollar til «rapportering om likestilling med et spesielt fokus på minst utviklede land, og produserte journalistikk om de hverdagslige ulikhetene som kvinner og jenter utsettes for over hele verden», mens Texas Tribune mottok millioner til “for å øke offentlig bevissthet og engasjement i utdanningsreformspørsmål i Texas.”

Gitt at Bill er en av charterskolenes mest ivrige støttespillere , kan en kyniker tolke dette som å plante pro-corporate charter school propaganda i media, forkledd som objektiv nyhetsrapportering.

Gates Foundation har også gitt nesten 63 millioner dollar til veldedige organisasjoner som er nært knyttet til store medier , inkludert nesten 53 millioner dollar til BBC Media Action, over 9 millioner dollar til MTVs Staying Alive Foundation og 1 million dollar til The New York Times Nediest Causes Fund.

Selv om det ikke spesifikt finansierer journalistikk, bør donasjoner til den filantropiske armen til en mediespiller noteres.

Gates fortsetter også å underskrive et bredt nettverk av undersøkende journalistikksentre, til sammen litt over 38 millioner dollar, hvorav mer enn halvparten har gått til det DC-baserte International Center for Journalists for å utvide og utvikle afrikanske medier.

Disse sentrene inkluderer:

 • Internasjonalt senter for journalister – $20 436 938 .
 • Premium Times Center for Investigative Journalism (Nigeria) – $3 800 357 .
 • Pulitzer-senteret for kriserapportering – $2.432.552 .
 • Fondation EurActiv Politech – $2 368 300 .
 • International Women’s Media Foundation – $1 500 000 .
 • Senter for etterforskningsrapportering – $1 446 639 .
 • InterMedia Survey institute —  $1 297 545 .
 • Bureau of Investigative Journalism – $1 068 169 .
 • Internews Network – $985 126 .
 • Communications Consortium Media Center – $858 000 .
 • Institute for Nonprofit News – $650 021 .
 • Poynter Institute for Media Studies – $382,997 .
 • Wole Soyinka Center for Investigative Journalism (Nigeria) – $360 211 .
 • Institutt for avanserte journalistikkstudier – $254 500 .
 • Globalt forum for medieutvikling (Belgia) — $124 823 .
 • Mississippi Center for Investigative Reporting – $100 000 .

I tillegg til dette driver Gates Foundation også presse- og journalistikkforeninger med kontanter, til en verdi av minst 12 millioner dollar. For eksempel har National Newspaper Publishers Association – en gruppe som representerer mer enn 200 utsalgssteder – mottatt 3,2 millioner dollar.

Listen over disse organisasjonene inkluderer:

 • Education Writers Association – $5 938 475 .
 • National Newspaper Publishers Association – $3 249 176 .
 • National Press Foundation – $1 916 172 .
 • Washington News Council – $698 200 .
 • American Society of News Editors Foundation – $250 000 .
 • Reporterkomité for pressefrihet – $25 000 .

Dette bringer den løpende totalen opp til $216,4 millioner.

Stiftelsen setter også av pengene til direkte opplæring av journalister over hele verden, i form av stipend, kurs og workshops.

I dag er det mulig for en person å utdanne seg til reporter takket være et Gates Foundation-stipend, finne arbeid ved et Gates-finansiert utsalgssted og å tilhøre en presseforening finansiert av Gates.

Dette gjelder spesielt journalister som arbeider innen helse, utdanning og global utvikling, de Gates selv er mest aktiv i og hvor gransking av milliardærens handlinger og motiver er mest nødvendig.

Gates Foundation-tilskudd knyttet til instruksjon av journalister inkluderer:

 • Johns Hopkins University – $1 866 408 .
 • Teachers College, Columbia University – $1 462 500 .
 • University of California Berkeley – $767 800.
 • Tsinghua University (Kina) – $450 000 .
 • Seattle University –  $414,524 .
 • Institutt for avanserte journalistikkstudier – $254 500.
 • Rhodes University (Sør-Afrika) – $189 000 .
 • Montclair State University – $160 538 .
 • Pan-Atlantic University Foundation – $130 718 .
 • Verdens helseorganisasjon – $38.403 .
 • The Aftermath Project – $15.435 .

BMGF betaler også for et bredt spekter av spesifikke mediekampanjer rundt om i verden. For eksempel, siden 2014 har den donert 5,7 millioner dollar til Population Foundation of India for å lage dramaer som fremmer seksuell og reproduktiv helse, med den hensikt å øke familieplanleggingsmetoder i Sør-Asia.

I mellomtiden bevilget den over 3,5 millioner dollar til en senegalesisk organisasjon for å utvikle radioprogrammer og nettinnhold som inneholder helseinformasjon.

Tilhengere anser dette for å hjelpe kritisk underfinansierte medier, mens motstandere kan betrakte det som et tilfelle av en milliardær som bruker pengene sine til å plante sine ideer og meninger i pressen.

Medieprosjekter støttet av Gates Foundation:

Totalt: $97,315,408

319,4 Millioner Dollar Og (Mye) Mer

Til sammen kommer disse Gates-sponsede medieprosjektene til totalt 319,4 millioner dollar.

Imidlertid er det klare mangler med denne ikke-uttømmende listen, noe som betyr at det sanne tallet utvilsomt er langt høyere. For det første teller det ikke undertilskudd – penger gitt av mottakere til medier over hele verden.

Og mens Gates Foundation fremmer en følelse av åpenhet om seg selv, er det faktisk verdifull liten offentlig informasjon om hva som skjer med pengene fra hvert stipend, bortsett fra en kort beskrivelse på én eller to setninger skrevet av stiftelsen selv på sin nettside .

Kun donasjoner til selve presseorganisasjoner eller prosjekter som kunne identifiseres fra informasjonen på Gates Foundations nettsider som mediekampanjer ble regnet med, noe som betyr at tusenvis av tilskudd med et eller annet medieelement ikke vises i denne listen.

Et eksempel på dette er BMGFs partnerskap med ViacomCBS, selskapet som kontrollerer CBS News, MTV, VH1, Nickelodeon og BET. Medierapporter på den tiden bemerket at Gates Foundation betalte underholdningsgiganten for å legge inn informasjon og PSA-er i programmeringen, og at Gates hadde grepet inn for å endre historien i populære programmer som ER og Law & Order: SVU.

Men når du sjekker BMGFs tilskuddsdatabase, er “Viacom” og “CBS” ingen steder å finne, det sannsynlige tilskuddet (totalt over 6 millioner dollar) beskriver bare prosjektet som en “offentlig engasjementskampanje rettet mot å forbedre uteksamineringsgraden på videregående skoler og postsekundære fullføringsgrader spesifikt rettet mot foreldre og elever», noe som betyr at det ikke ble regnet med i den offisielle totalen.

Det finnes sikkert mange flere slike eksempler. “For en skatteprivilegert veldedighet som så veldig ofte utbasunerer viktigheten av åpenhet, er det bemerkelsesverdig hvor intenst hemmelighetsfull Gates Foundation er om sine økonomiske strømmer,” sa Tim Schwab , en av få undersøkende journalister som har gransket teknologimilliardæren, til MintPress .

Det er heller ikke inkludert tilskudd rettet mot å produsere artikler til akademiske tidsskrifter. Selv om disse artiklene ikke er ment for masseforbruk, danner de jevnlig grunnlaget for historier i den vanlige pressen og bidrar til å forme fortellinger rundt sentrale spørsmål.

Gates Foundation har gitt vidt og bredt til akademiske kilder, med minst 13,6 millioner dollar som går til å lage innhold for det prestisjetunge medisinske tidsskriftet The Lancet.

Og selvfølgelig ender til og med penger gitt til universiteter for rene forskningsprosjekter til slutt i akademiske tidsskrifter, og til slutt nedstrøms i massemedia. Akademikere er under hardt press for å trykke resultatene sine i prestisjetunge tidsskrifter; “publisere eller gå til grunne” er mantraet i universitetsavdelingene.

Derfor har selv denne typen tilskudd en effekt på våre medier. Verken disse eller tilskudd som finansierer trykking av bøker eller etablering av nettsteder telles i summen, selv om de også er former for medier.

Lav Profil, Lange Tentakler

Sammenlignet med andre teknologimilliardærer har Gates holdt profilen som mediekontroller relativt lav. Amazon- grunnlegger Jeff Bezos’ kjøp av The Washington Post for 250 millioner dollar i 2013 var en veldig klar og åpenbar form for mediepåvirkning, og det samme var eBay-grunnlegger Pierre Omidyars opprettelse av First Look Media, selskapet som eier The Intercept.

Til tross for å fly mer under radaren, har Gates og hans selskaper samlet betydelig innflytelse i media.

Vi er allerede avhengige av Microsoft-eide produkter for kommunikasjon (f.eks. Skype, Hotmail), sosiale medier (LinkedIn) og underholdning (Microsoft XBox). Dessuten kommer maskinvaren og programvaren vi bruker til å kommunisere ofte med høflighet av den 66 år gamle Seattleite.

Hvor mange som leser dette gjør det på en Microsoft Surface- eller Windows-telefon og gjør det via Windows OS? Ikke bare det, Microsoft eier eierandeler i mediegiganter som Comcast og AT&T . Og “MS” i MSNBC står for Microsoft.

Media Gates-Voktere

At Gates Foundation underskriver en betydelig del av medieøkosystemet vårt fører til alvorlige problemer med objektivitet. “Stiftelsens bevilgninger til medieorganisasjoner … reiser åpenbare interessekonfliktspørsmål: Hvordan kan rapportering være objektiv når en stor aktør har pengepungen?” skrev Gates lokale Seattle Times i 2011.

Dette var før avisen godtok BMGF-penger for å finansiere sin “utdanningslab”-seksjon.

Schwabs forskning har funnet ut at denne interessekonflikten går helt til toppen: to New York Times-spaltister hadde skrevet glødende om Gates Foundation i årevis uten å avsløre at de også jobber for en gruppe – Solutions Journalism Network – som, som vist. ovenfor, har mottatt over 7 millioner dollar fra teknologimilliardærens veldedighet.

Tidligere i år nektet Schwab også å rapportere om en historie om COVAX for The Bureau of Investigative Journalism, og mistenkte at pengene Gates hadde pumpet inn i stikkontakten ville gjøre det umulig å nøyaktig rapportere om et emne så nært Gates hjerte.

Sikkert nok, da artikkelen ble publisert i forrige måned, gjentok den påstanden om at Gates hadde lite å gjøre med COVAXs fiasko, og speilet BMGFs holdning og siterte dem hele veien. Først helt på slutten av historien på mer enn 5000 ord avslørte den at organisasjonen den forsvarte betalte lønnen til de ansatte.

«Jeg tror ikke Gates fortalte Bureau of Investigative Journalism hva de skulle skrive. Jeg tror byrået implisitt, om ubevisst, visste at de måtte finne en måte å fortelle denne historien på som ikke var rettet mot finansiereren deres.

De biaserende effektene av økonomiske konflikter er komplekse, men veldig reelle og pålitelige,” sa Schwab, og beskrev det som “en casestudie i farene ved Gates-finansiert journalistikk.”

MintPress kontaktet også Bill & Melinda Gates Foundation for kommentarer, men de svarte ikke.https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=true&embedId=twitter-widget-0&features=eyJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY29va2llX2V4cGlyYXRpb24iOnsiYnVja2V0IjoxMjA5NjAwLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X2hvcml6b25fdHdlZXRfZW1iZWRfOTU1NSI6eyJidWNrZXQiOiJodGUiLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X3NwYWNlX2NhcmQiOnsiYnVja2V0Ijoib2ZmIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH19&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1448321233326592007&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fhumansarefree.com%2F2021%2F11%2Fbill-gates-gave-319-million-to-msm.html&sessionId=01d15e12072d0abcb7a04983ed8d07d49c5f3718&theme=light&widgetsVersion=f001879%3A1634581029404&width=550px

Gates, som samlet formuen sin ved å bygge et monopol og nidkjært vokte sin intellektuelle eiendom, bærer betydelig skyld for feilen i utrullingen av koronavirusvaksinen over hele verden.

Bortsett fra COVAX-fiaskoen, presset han Oxford University til ikke å gjøre den offentlig finansierte vaksinen åpen kildekode og tilgjengelig for alle gratis, men i stedet for å samarbeide med det private selskapet AstraZeneca , en avgjørelse som betydde at de som ikke kunne betale ble blokkert. fra å bruke den.

At Gates har gitt over 100 donasjoner til universitetet, til sammen hundrevis av millioner dollar, spilte sannsynligvis en rolle i avgjørelsen. Frem til i dag har færre enn 5 % av befolkningen i lavinntektsland fått én dose covid-vaksine. Dødstallet fra dette er enormt.

Dessverre er mange av disse virkelige kritikkene av Gates og nettverket hans skjult av ville og usanne konspirasjonsteorier om slike ting som å sette inn mikrobrikker i vaksiner for å kontrollere befolkningen.

Dette har ført til at genuin kritikk av Microsoft-grunnleggeren ofte blir demonetisert og algoritmisk undertrykt, noe som betyr at utsalgssteder sterkt frarådes å dekke emnet, vel vitende om at de sannsynligvis vil tape penger hvis de gjør det. Mangelen på gransking av verdens nest rikeste individ gir på sin side næring til merkelige mistanker.

Gates fortjener det absolutt. Bortsett fra hans dype og potensielt tiår lange bånd til den beryktede Jeffrey Epstein, hans forsøk på å endre det afrikanske samfunnet radikalt og hans investering i den kontroversielle kjemikaliegiganten Monsanto , er han kanskje nøkkeldriveren bak den amerikanske charterskolebevegelsen – et forsøk på å i hovedsak privatisere det amerikanske utdanningssystemet.

Charterskoler er dypt upopulære blant lærernes fagforeninger, som ser på bevegelsen som et forsøk på å redusere deres autonomi og redusere offentlig tilsyn med hvordan og hva barn blir undervist.

Helt til banken

I de fleste dekningene presenteres Gates donasjoner stort sett som altruistiske gester. Likevel har mange pekt på de iboende feilene med denne modellen, og bemerket at det å la milliardærer bestemme hva de gjør med pengene sine, lar dem sette den offentlige dagsordenen, og gir dem enorm makt over samfunnet.

“Filantropi kan og blir brukt bevisst for å avlede oppmerksomheten bort fra ulike former for økonomisk utnyttelse som underbygger global ulikhet i dag,” sa Linsey McGoey , professor i sosiologi ved University of Essex, Storbritannia, og forfatter av “No Such Thing as a Free”. Gave: The Gates Foundation and the Price of Philanthropy.” Hun legger til:

«Den nye ‘ filantrokapitalismen ‘ truer demokratiet ved å øke makten til bedriftssektoren på bekostning av organisasjonene i den offentlige sektor, som i økende grad møter budsjettklemme, delvis ved å gi overdreven lønn for profittorganisasjoner for å levere offentlige tjenester som kan leveres billigere uten engasjement fra privat sektor.»

Veldedighet, som tidligere britiske statsminister Clement Attlee bemerket, “er en kald grå kjærlighetsløs ting. Hvis en rik mann vil hjelpe de fattige, bør han betale skatten med glede, ikke dele ut penger på et innfall.»

Ingenting av dette betyr at organisasjonene som mottar Gates’ penger – media eller annet – er uoppløselig korrupte, og heller ikke at Gates Foundation ikke gjør noe godt i verden.

Men det introduserer en iøynefallende interessekonflikt der selve institusjonene vi er avhengige av for å holde ansvarlig en av de rikeste og mektigste mennene i planetens historie stille blir finansiert av ham.

Denne interessekonflikten er en som bedriftsmedier i stor grad har forsøkt å ignorere, mens den antatt altruistiske filantropen Gates bare blir rikere og ler hele veien til banken.Å Avsløre ‘Alien Agenda’ (Dvs. NWO) Fikk Denne Varsleren DreptForrige InnleggDager Etter Å Ha Låst De Uvaksinerte, Treffer Østerrike COVID-SaksrekordNeste Innlegg

Relaterte Artikler

varslere fda og cdc ignorerer den fordømte rapporten om at over 90 % av sykehusinnleggelser var vaksinert for covid 19 og ingen rapporterte dette til vaers

SENSURKORONAVIRUSAVFOLKINGVAKSINER

Varsler: FDA Og CDC Ignorerer Den Fordømte Rapporten Om At Over 90 % Av Sykehusinnleggelsene Ble Vaksinert For Covid-19 Og Ingen Rapporterte Dette Til VAERS

HAF16. November 2021

dr. clare craig uvanlig hjertesykdom statistikk og sensur

SENSURKORONAVIRUSAVFOLKINGFRI TALEVAKSINER

Dr. Clare Craig: Uvanlig Hjertesykdomsstatistikk Og Sensur

HAF15. November 2021

hvorfor 'metaverse' er storebror i forkledning

STOREBRORBIG TECHKONTROLLMATRISENTRANSHUMANISME

Hvorfor ‘Metaverse’ Er Big Brother In Disguise

HAF13. November 2021

bill gates oppfordrer verdens myndigheter til å straffe alle som motsetter seg masker og vaksiner på nettet

BILL GATESVAKSINER

Bill Gates Oppfordrer Verdens Myndigheter Til Å STRAFTE Alle Som Motsetter Seg Masker Og Vaksiner På Nett

HAF12. November 2021

Legg igjen en kommentar