“I 31.500 fots (9600 meter) høyde sirkulerte det amerikanske etterretningsflyet like utenfor både norsk og russisk luftrom.

Operasjonen pågikk i flere timer, viser data fra flyets transponder.Operasjonen startet allerede 05.05 onsdag morgen da flyet, av typen RC-135, tok av fra den britiske flybasen Mildenhall i Suffolk i England.Flyet er spekket med overvåkningsutstyr og er regnet som et sentral verktøy i amerikansk signaletteretning. Om bord er både etterretningseksperter og soldater som er spesialtrente på elektronisk krigføring, ifølge U.S. Air Force selv.Onsdag ettermiddag var flyet på vei tilbake til flybasen i England,” skriver avisa Nordlys.Hva slags avisoverskrifter blir det ikke når russerne driver tilsvarende etterretningsaktivitet utenfor norsk luftrom?

Kan være et bilde av fly og tekst som sier 'OF 849 U.S. AIR FORCE'

Legg igjen en kommentar