Fem offiserer forsøkte å skutt og drept

28. oktober 2021 

52 år gammel mann ble dømt til tidsubestemt plassering på psykiatrisk avdeling for drapsforsøk i Haderslev i fjor

En 52 år gammel mann er i Retten i Haderslev i dag dømt til tidsubestemt plassering på psykiatrisk avdeling for drapsforsøk mot fem polititjenestemenn.

31. august 2020 skjøt 52-åringen på inngangsdøren sin i en leilighet på Nørregade i Haderslev med en avsaget hagle og en 9 mm pistol, mens betjentene sto utenfor døren. Mannen lå og sov da de fem betjentene banket på døren for å ransake leiligheten etter tips om narkotika på adressen. Mannen forklarte i retten at han ikke oppfattet at det var politiet som sto utenfor. Han trodde det var noen som var etter ham. 52-åringen forklarte i retten at to menn tidligere har truet ham på livet.

I tillegg til drapsforsøket ble 52-åringen også dømt for ulovlig besittelse av våpen etter straffelovens bestemmelser. Han hadde en ni mm Glock-pistol med 133 patroner, en avsaget hagle med 68 patroner, akkurat som politiet fant en avsaget hagle med 37 patroner hos domfeltes ekskone. 52-åringen har innrømmet at våpenet også var hans.

Legg igjen en kommentar