Spraying over Østfold i dag 23.10.

DAGEN I DAG STARTET MED KLART VÆR MED SOL. pÅ FORMIDDAGEN IDAG STARTET SPRAYINGEN MED STRIPER PÅ KRYSSOG TVERS FORAN SOLA. dE FØRSTE FLYENE HADDE STRIPER SOM LØSTE SEG OPP ETTER BARE NOEN FÅ MINUTTER.

ETTERHVERT KOM FLY SOM ETTERLOT SEG TYKKE OG LANGE STRIPER. dE FLYENE SOM KOM FRA NORD BEGYNTE FØRST Å SPRAYE NÅR DE HADDE NÅDD CA 20.000FT DVS CA 6000M OG NOEN STARTET SPRAAYINGEN LIKE FØR DE NÅDDE STRIPENE ETTER FLY SOM FLØY ØST-VEST, VEST-ØST OG DA FORAN SOLA.

ETTER ET PAR TIMER SÅ HADDE PARTIKLENE SOM BLE SPRAYET SPREDD SEG OG HIMMELEN BLE DEKKET MED ET TILNÆRMET BLÅTT TEPPE SOM LA SEG OVER ET STORT OMRÅDE AV ØSTFOLD. mIN ERFARING TILSIER AT DEN MIXEN SOM BLE SLUPPET GJORDE SITT TIL AT MAN FIKK ETTERHVERT EN SYNKENDE TEMP. KL. 19 VISTE GRADESTOKKEN 0 GRADER.

DENNE AKTIVITETEN AV FLY SAMT RUTENE TILSIER FØLGENDE:

DENNE LØRDAGEN HADDE EN UVANLIG FLERE OVERFLYVINGER EN HVA TILFELLET HAR VÆRT PÅ TIDLIGERE LØRDAGER. NOE IGJEN VIL JEG DA PÅSTÅ AT DE SOM MELDER VÆRET NÅ KOMMUNISERER MED HVA /HVILKE TYPER MIXER SOM SPRAYES OG HVOR DET SPRAYES. HER PÅ ØSTLANDET ER DET IMORGEN SØNDAG MELDT OVERSKYET OG NEDBØR OG NEDBØREN KAN I NATT KOMME SOM SNØ SIDEN TEMPERATUREN ALLEREDE ER NED MOT FRYSEPKT.

JEG HAR FLERE GANGER I DET SISTE PÅSTÅTT AT METEROLOGER NÅ “SAMARBEIDER” MED FLYSELSKAPER NÅR DE SKAL MELDE VÆRET. DET KOMMER MER OG MER TIL SYNE DERSOM MAN FØLGER MED PÅ HVOR DET SPRAYES…SER PÅ HVORDAN PARTIKLENE(SKYENE) BLIR TIL OG UTSEENDE PÅ SKYENE…SAMT FØLGER MED PÅ TEMPERATUREN.

KONKLUSJONEN BLIR DA:

DERSOM MAN VET HVA SOM ER I MIXEN……SER PÅ SKYLAGET SOM OPPSTÅR…FØLGER MED PÅ TEMPERATUREN….HVORDAN STRIPEN GÅR(RETNINGER) SAMT OGSÅ HVILKEN RETNING DE “LAGDE SKYENE” GÅR SAMT FØLGER MED PÅ VÆRKARTET SÅ KAN MAN FAKTISK ANTA HVA SLAGS VÆR VI FÅR NÆRMESTE DØGNET. dETTER MIN ERFARING OG PÅSTAND. aNDRE FÅR GJØRE SEG SELV OPP EN MENING OM DET JEG BESKRIVER HER. MEN VIL PÅSTÅ AT DET ER HOLD I NOE AV DET JEG BESKRIVER SIDEN JEG HAR FULGT MED PÅ Å OBSERVERE FLYENES RUTER…HV SLAGS BRENNSTOFF…HVILKE FLY SOM HAR EGNE “TANKER” OMBORD(SOM FEKS FLY FRA UAE…QATAR..UAL…ETD SAMT DE MINDRE VIP FLYENE GLF6…GLS5…FOR Å NEVNE NOEN.

DET SISTE ÅRET OG SPESIELT DE SISTE MNDR HAR OGSÅ STORE TANKFLY FRA RAF USAF SAMT NATOFLYET AWACS BESØKT NORGE. SPESIELLT ER OGSÅ AT DE BENYTTER FLYTYPER SOM SPESIALBYGDE HERCULES SAMT GLOBEMASTER.

USAF HAR ØKT SIN TILSTEDEVÆRELSE NOE ENORMT DE SISTE MNDR I EUROPA OG GÅR I TRAFIKK MELLOM DOHA RAMSTEIN I TYSKLAND OG MILDENHALL I ENGLAND.

DET ALLER SISTE NÅ ER AT MAN OGSÅ HER I NORGE HAR BEGYNT Å BENYTTE DRONER(SOM LIGNER PÅ FLY) TIL DENNE SPRAYINGEN. AT DET BENYTTES DRONER KAN MAN SE PÅ STRIPENE DER DE FLYR I SIRKLER . DETTE HAR FOREKOMMET FRA TRØNDELAG OG TIL TROMSØ.

JEG VIL OPPFORDRE FOLK SOM SER SLIKE TYPER SIRKLER PÅ HIMMELEN OM Å TA FOTO/VIDEO DA DETTE ER NOE SOM SELVFØLGELIG IKKE BLIR INFORMERT OM.

REDAKTØREN

Legg igjen en kommentar