Doomsday Seed Vault: Bill Gates, Rockefeller og GMO -gigantene vet noe vi ikke vet

 Lagt ut på Pakalert 26. august 2010

av F. William Engdahl

Global Research , 4. desember 2007

En ting Microsofts grunnlegger Bill Gates ikke kan beskyldes for er sloth. Han programmerte allerede som 14 -åring, grunnla Microsoft som 20 -åring mens han fortsatt var student ved Harvard. I 1995 hadde han blitt oppført av Forbes som verdens rikeste mann fra å være den største aksjonæren i Microsoft, et selskap som hans nådeløse driv bygget inn i et de facto monopol i programvaresystemer for personlige datamaskiner.

I 2006 da de fleste mennesker i en slik situasjon kunne tenke seg å trekke seg tilbake til en stille øy i Stillehavet, bestemte Bill Gates seg for å vie sin energi til sin Bill and Melinda Gates Foundation, verdens største “gjennomsiktige” private stiftelse som det står, med hele 34,6 dollar milliarder tilskudd og en juridisk nødvendighet for å bruke 1,5 milliarder dollar i året på veldedige prosjekter rundt om i verden for å opprettholde sin skattefrie veldedige status. En gave fra en venn og forretningsforbindelse, megainvester Warren Buffett i 2006, på rundt 30 milliarder dollar aksjer i Buffets Berkshire Hathaway, satte Gates ‘fundament i ligaen der det tilbringer nesten hele beløpet av hele FNs årlige budsjett. ‘ Verdens helseorganisasjon .

Så når Bill Gates bestemmer seg gjennom Gates Foundation for å investere rundt 30 millioner dollar av sine hardt opptjente penger i et prosjekt, er det verdt å se på.

Ingen prosjekter er mer interessante for tiden enn et nysgjerrig prosjekt på et av verdens mest avsidesliggende steder, Svalbard. Bill Gates investerer millioner i en frøbank på Barentshavet nær Polhavet, rundt 1100 kilometer fra Nordpolen. Svalbard er et ufruktbart steinbit som ble hevdet av Norge og ble avstått i 1925 av internasjonal traktat (se kart).

På denne gudforladte øya investerer Bill Gates titalls av sine millioner sammen med Rockefeller Foundation , Monsanto Corporation , Syngenta Foundation og Norges regjering, blant annet i det som kalles ‘dommedagens frøbank’. Offisielt heter prosjektet Svalbard Global Seed Vault på den norske øya Spitsbergen, en del av øygruppen Svalbard.


Doomsday Seed Vault

Frøbanken bygges inne i et fjell på øya Spitsbergen nær den lille landsbyen Longyearbyen. Det er nesten klart for “business” i henhold til deres utgivelser. Banken vil ha to sprengningssikre dører med bevegelsessensorer, to låsesperre og vegger av stålarmert betong en meter tykk. Den vil inneholde opptil tre millioner forskjellige frøvarianter fra hele verden, “slik at avlingens mangfold kan bevares for fremtiden,” ifølge den norske regjeringen. Frø blir pakket spesielt inn for å utelukke fuktighet. Det vil ikke være noen heltidsansatte, men hvelvets relative utilgjengelighet vil lette overvåking av mulig menneskelig aktivitet.

Gikk vi glipp av noe her? Pressemeldingen deres uttalte, ‘slik at avlingens mangfold kan bevares for fremtiden.’ Hvilken fremtid ser frøbankens sponsorer for, som vil true den globale tilgjengeligheten av nåværende frø, som nesten alle allerede er godt beskyttet i utpekte frøbanker rundt om i verden?

Når som helst Bill Gates, Rockefeller Foundation , Monsanto og Syngenta kommer sammen om et felles prosjekt, er det verdt å grave litt dypere bak steinene på Spitsbergen. Når vi gjør det, finner vi noen fascinerende ting.

Det første bemerkelsesverdige punktet er hvem som sponser dommedagsfrøhvelvet . Her blir som nevnt, Bill & Melinda Gates Foundation sammen med nordmenn; den amerikanske landbruksgiganten DuPont/Pioneer Hi-Bred, en av verdens største eiere av patenterte genmodifiserte (GMO) plantefrø og tilhørende landbruksprodukter; Syngenta, det sveitsisk-baserte store GMO-frø- og agrikjemikalieselskapet gjennom Syngenta Foundation ; Rockefeller Foundation, den private gruppen som skapte “genrevolusjonen med over 100 millioner dollar frøpenger siden 1970 -tallet; CGIAR, det globale nettverket som ble opprettet av Rockefeller Foundation for å fremme idealet om genetisk renhet gjennom endringer i jordbruket.

CGIAR og ‘The Project’

Som jeg detaljerte i boken, Seeds of Destruction, i 1960 ble Rockefeller Foundation, John D. Rockefeller IIIs landbruksutviklingsråd og Ford Foundation slått sammen for å opprette International Rice Research Institute (IRRI) i Los Baños, Filippinene.1 av 1971, Rockefeller Foundation’s IRRI, sammen med deres Mexico-baserte internasjonale mais- og hveteforbedringssenter og to andre Rockefeller og Ford Foundation-skapte internasjonale forskningssentre, IITA for tropisk jordbruk, Nigeria og IRRI for ris, Filippinene, kombinert for å danne en global rådgivende gruppe for internasjonal jordbruksforskning (CGIAR).

CGIAR ble formet på en serie private konferanser som ble holdt på Rockefeller Foundation’s konferansesenter i Bellagio, Italia. Sentrale deltakere på Bellagio -samtalene var Rockefeller Foundation’s George Harrar, Ford Foundation’s Forrest Hill, Robert McNamara fra Verdensbanken og Maurice Strong, Rockefeller -familiens internasjonale miljøorganisator, som som Rockefeller Foundation -forvalter organiserte FNs jordmøte i Stockholm i 1972. Det var en del av stiftelsens tiår lange fokus for å vende vitenskapen til eugenikkens tjeneste, en fryktelig versjon av rasens renhet, det som har blitt kalt The Project.

For å sikre maksimal effekt, trakk CGIAR inn FNs mat- og jordbruksorganisasjon, FNs utviklingsprogram og Verdensbanken. Ved en nøye planlagt utnyttelse av de første midlene var Rockefeller Foundation på begynnelsen av 1970-tallet i stand til å forme den globale landbrukspolitikken. Og formen gjorde det.

CGIAR, finansiert av sjenerøse studiestipender fra Rockefeller og Ford Foundation, sørget for at ledende landbruksforskere og agronomer fra tredje verden ble brakt til USA for å ‘mestre’ begrepene moderne landbruksproduksjon for å bringe den tilbake til hjemlandet. I prosessen skapte de et uvurderlig innflytelsesnettverk for amerikansk agribusiness promotion i disse landene, spesielt promotering av GMO ‘Gene Revolution’ i utviklingsland, alt på vegne av vitenskap og effektivt, fritt marked landbruk.

Genetisk konstruere et mesterløp?

Nå begynner Svalbard Seed Bank å bli interessant. Men det blir bedre. ‘Prosjektet’ jeg refererte til er prosjektet til Rockefeller Foundation og mektige økonomiske interesser siden 1920-tallet for å bruke eugenikk, senere omdøpt til genetikk, for å rettferdiggjøre opprettelsen av et genetisk konstruert Master Race. Hitler og nazistene kalte det Ayran Master Race.

Hitlers eugenikk ble i stor grad finansiert av den samme Rockefeller -stiftelsen som i dag bygger et dommedagsfrøhvelv for å bevare prøver av hvert frø på planeten vår. Nå blir dette virkelig spennende. Den samme Rockefeller Foundation skapte den pseudo-vitenskapelige disiplinen molekylærbiologi i deres nådeløse jakt på å redusere menneskeliv ned til den “definerende gensekvensen”, som de håpet kunne deretter modifiseres for å endre menneskelige egenskaper etter eget ønske. Hitlers eugenikkforskere, hvorav mange stille ble brakt til USA etter krigen for å fortsette sin biologiske eugenikkforskning, la mye av grunnlaget for genteknologi av forskjellige livsformer, mye av det støttet åpent til langt inn i det tredje riket av Rockefeller Stiftelse sjenerøse tilskudd.2

Den samme Rockefeller-stiftelsen opprettet den såkalte grønne revolusjonen, ut av en tur til Mexico i 1946 av Nelson Rockefeller og tidligere landbrukssekretær i New Deal og grunnlegger av Pioneer Hi-Bred Seed Company, Henry Wallace.

Den grønne revolusjonen påsto å løse verdens sultproblem i stor grad i Mexico, India og andre utvalgte land der Rockefeller jobbet. Rockefeller Foundation -agronom, Norman Borlaug, vant en Nobels fredspris for sitt arbeid, neppe noe å skryte av med Henry Kissinger som deler det samme.

I virkeligheten, da den år senere dukket opp, var den grønne revolusjonen en strålende Rockefeller -familieordning for å utvikle en globalisert landbruksvirksomhet som de deretter kunne monopolisere akkurat som de hadde gjort i verdens oljeindustri som begynte et halvt århundre før. Som Henry Kissinger erklærte på 1970 -tallet: ‘Hvis du kontrollerer oljen, kontrollerer du landet; hvis du kontrollerer mat, kontrollerer du befolkningen. ‘

Agribusiness og Rockefeller Green Revolution gikk hånd i hånd. De var en del av en storslått strategi som inkluderte Rockefeller Foundation finansiering av forskning for utvikling av genteknologi av planter og dyr noen år senere.

John H. Davis hadde vært assisterende landbrukssekretær under president Dwight Eisenhower på begynnelsen av 1950 -tallet. Han forlot Washington i 1955 og gikk til Harvard Graduate School of Business, et uvanlig sted for en landbruksekspert på den tiden. Han hadde en klar strategi. I 1956 skrev Davis en artikkel i Harvard Business Review der han erklærte at “den eneste måten å løse det såkalte gårdsproblemet en gang for alle og unngå tungvint regjeringsprogrammer, er å gå fra landbruk til landbruksvirksomhet.” Han visste nøyaktig hva han hadde i tankene, selv om få andre hadde en anelse da – en revolusjon i landbruksproduksjonen som ville konsentrere kontrollen om næringskjeden i bedriftens multinasjonale hender, vekk fra den tradisjonelle familiebonden.

Et avgjørende aspekt som drev interessen til Rockefeller Foundation og amerikanske landbruksselskaper var det faktum at den grønne revolusjonen var basert på spredning av nye hybridfrø i utviklingsmarkeder. Et viktig aspekt ved hybridfrø var mangel på reproduksjonsevne. Hybrider hadde en innebygd beskyttelse mot multiplikasjon. I motsetning til vanlige åpne pollinerte arter hvis frø ga utbytter som ligner foreldrene, var utbyttet av frøet som ble båret av hybridplanter betydelig lavere enn for første generasjon.

Det synkende avlingskarakteristikken for hybrider betydde at bønder normalt må kjøpe frø hvert år for å oppnå høy avling. Dessuten eliminerte det lavere utbyttet til andre generasjon handelen med frø som ofte ble utført av frøprodusenter uten oppdretterens tillatelse. Det forhindret omfordeling av kommersielt avlingsfrø av mellommenn. Hvis det store multinasjonale frøet

selskaper var i stand til å kontrollere foreldrenes frølinjer i huset, ingen konkurrent eller bonde ville være i stand til å produsere hybrid. Den globale konsentrasjonen av hybridfrøpatenter til en håndfull gigantiske frøfirmaer, ledet av DuPont’s Pioneer Hi-Bred og Monsantos Dekalb la grunnen for den senere GMO-frørevolusjonen.4

Innføringen av moderne amerikansk landbruksteknologi, kjemisk gjødsel og kommersielle hybridfrø gjorde alle lokale bønder i utviklingsland, spesielt de større mer etablerte, avhengige av utenlandsk, hovedsakelig amerikansk landbruksvirksomhet og petrokjemisk selskapsinngang. Det var et første skritt i den som skulle bli en tiår lang, nøye planlagt prosess.

Under den grønne revolusjonen gjorde Agribusiness store inntog i markeder som tidligere hadde begrenset tilgang til amerikanske eksportører. Trenden ble senere kalt “markedsorientert landbruk.” I virkeligheten var det landbruksstyrt landbruk.

Gjennom den grønne revolusjonen jobbet Rockefeller Foundation og senere Ford Foundation hånd i hånd med å forme og støtte de utenrikspolitiske målene til United States Agency for International Development (USAID) og CIA.

En stor effekt av den grønne revolusjonen var å avfolke landsbygda til bønder som ble tvunget til å flykte til slumbyer i slummen rundt byene i desperat jakt etter arbeid. Det var ikke tilfeldig; det var en del av planen om å lage billige arbeidskraftbassenger for kommende amerikanske multinasjonale produsenter, de siste års ‘globalisering’.

Da selvfremmelsen rundt den grønne revolusjonen døde, var resultatene ganske annerledes enn det som var lovet. Problemer hadde oppstått ved vilkårlig bruk av de nye kjemiske plantevernmidlene, ofte med alvorlige helsemessige konsekvenser. Monokulturdyrking av nye hybridfrøvarianter reduserte jordens fruktbarhet og avkastning over tid. De første resultatene var imponerende: dobbelt eller til og med trippel utbytte for noen avlinger som hvete og senere mais i Mexico. Det bleknet snart.

Den grønne revolusjonen ble vanligvis ledsaget av store vanningsprosjekter som ofte inkluderte lån fra Verdensbanken for å bygge enorme nye demninger og oversvømme tidligere bosatte områder og fruktbart jordbruksland i prosessen. Superhvete ga også større utbytter ved å mette jorda med store mengder gjødsel per dekar, gjødsel er et produkt av nitrater og petroleum, varer kontrollert av de Rockefeller-dominerte Seven Sisters store oljeselskapene.

Store mengder ugressmidler og plantevernmidler ble også brukt, noe som skapte flere markeder for olje- og kjemikaliegigantene. Som en analytiker uttrykte det, den grønne revolusjonen var faktisk bare en kjemisk revolusjon. Uansett kunne utviklingsland betale for de enorme mengdene med kjemisk gjødsel og plantevernmidler. De ville få kreditten av Verdensbanken og spesielle lån fra Chase Bank og andre store New York -banker, støttet av amerikanske regjeringsgarantier.

Disse lånene ble brukt i et stort antall utviklingsland og gikk hovedsakelig til de store grunneierne. For de mindre bøndene fungerte situasjonen annerledes. Små bondebønder hadde ikke råd til kjemiske og andre moderne innsatsvarer og måtte låne penger.

Opprinnelig prøvde forskjellige regjeringsprogrammer å gi noen lån til bønder slik at de kunne kjøpe frø og gjødsel. Bønder som ikke kunne delta i denne typen programmer måtte låne fra privat sektor. På grunn av de ublu renter for uformelle lån, fikk ikke mange småbønder engang fordelene med de første høyere avkastningene. Etter høsting måtte de selge de fleste om ikke alle produktene sine for å betale ned lån og renter. De ble avhengige av pengeutlånere og handelsmenn og mistet ofte landet sitt. Selv med myke lån fra offentlige etater, ga voksende eksistensavlinger plass for produksjon av kontantavlinger.5

Siden flere tiår har de samme interessene, inkludert Rockefeller Foundation som støttet den første grønne revolusjonen, arbeidet for å fremme en andre ‘genrevolusjon’ som Rockefeller Foundation -president Gordon Conway kalte det for flere år siden, spredningen av industrielt landbruk og kommersielle innspill, inkludert GMO -patenterte frø .

Gates, Rockefeller og en grønn revolusjon i Afrika

Med den sanne bakgrunnen for 1950 -tallets Rockefeller Foundation Green Revolution klar i tankene, blir det spesielt nysgjerrig at den samme Rockefeller Foundation sammen med Gates Foundation som nå investerer millioner av dollar for å bevare hvert frø mot et mulig “dommedagsscenario” også investerer millioner i et prosjekt kalt The Alliance for a Green Revolution in Africa.

AGRA, som det kaller seg selv, er igjen en allianse med den samme Rockefeller Foundation som skapte “genrevolusjonen.” En titt på AGRAs styre bekrefter dette.

Det inkluderer ingen ringere enn tidligere FNs generalsekretær Kofi Annan som styreleder. I sin aksepttale i et World Economic Forum -arrangement i Cape Town Sør -Afrika i juni 2007 uttalte Kofi Annan: ‘Jeg takker denne utfordringen med takknemlighet til Rockefeller Foundation, Bill & Melinda Gates Foundation og alle andre som støtter vår afrikanske kampanje . ‘

I tillegg teller AGRA -styret en sørafrikaner, Strive Masiyiwa som er tillitsmann for Rockefeller Foundation. Den inkluderer Sylvia M. Mathews fra Bill & Melinda Gates Foundation; Mamphela Ramphele, tidligere administrerende direktør i Verdensbanken (2000 – 2006); Rajiv J. Shah fra Gates Foundation; Nadya K. Shmavonian fra Rockefeller Foundation; Roy Steiner fra Gates Foundation. I tillegg inkluderer en Alliance for AGRA Gary Toenniessen, administrerende direktør i Rockefeller Foundation og Akinwumi Adesina, assisterende direktør i Rockefeller Foundation.

For å fylle ut oppstillingen inkluderer Programs for AGRA Peter Matlon, administrerende direktør, Rockefeller Foundation; Joseph De Vries, direktør for Program for Africa’s Seed Systems and Associate Director, Rockefeller foundation; Akinwumi Adesina, assisterende direktør, Rockefeller Foundation. I likhet med den gamle mislykkede grønne revolusjonen i India og Mexico, er den nye Africa Green Revolution helt klart høyt prioritert av Rockefeller Foundation.

Selv om de til nå holder en lav profil, menes Monsanto og de store GMO-landbruksgigantene i hjertet av å bruke Kofi Annans AGRA til å spre sine patenterte GMO-frø over hele Afrika under den villedende etiketten ‘bioteknologi’, den nye eufemismen for genetisk utviklede patenterte frø. Til dags dato er Sør -Afrika det eneste afrikanske landet som tillater lovlig planting av GMO -avlinger. I 2003 godkjente Burkina Faso GMO -forsøk. I 2005 utarbeidet Kofi Annans Ghana Ghana lovgivning for biosikkerhet, og viktige tjenestemenn uttrykte sine intensjoner om å forske på GMO-avlinger.

Afrika er det neste målet i USAs regjeringskampanje for å spre GMO over hele verden. Den rike jorda gjør den til en ideell kandidat. Ikke overraskende mistenker mange afrikanske regjeringer det verste fra GMO -sponsorene ettersom et mangfold av genteknologi og biosikkerhetsprosjekter har blitt igangsatt i Afrika, med sikte på å introdusere GMO i Afrikas landbrukssystemer. Disse inkluderer sponsorater som tilbys av den amerikanske regjeringen for å utdanne afrikanske forskere i genteknologi i USA, biosikkerhetsprosjekter finansiert av United States Agency for International Development (USAID) og Verdensbanken; GMO -forskning som involverer afrikanske opprinnelige matavlinger.

Rockefeller Foundation har jobbet i årevis for å promotere, stort sett uten suksess, prosjekter for å introdusere GMO i områdene i Afrika. De har støttet forskning som støtter anvendelsen av GMO -bomull i Makhathini -leilighetene i Sør -Afrika.

Monsanto, som har et sterkt fotfeste i Sør -Afrikas frøindustri, både GMO og hybrid, har tenkt seg et genialt småbrukerprogram kjent som ‘Seeds of Hope’ -kampanjen, som introduserer en grønn revolusjonspakke til fattige bønder i liten skala, fulgte , selvfølgelig, av Monsantos patenterte GMO -frø. 6

Syngenta AG i Sveits, en av ‘Four Horsemen of the GMO Apocalypse’, øser millioner av dollar inn i et nytt drivhusanlegg i Nairobi, for å utvikle GMO insektresistent mais. Syngenta er også en del av CGIAR

Gå videre til Svalbard

Nå er det rett og slett filosofisk slurv? Det som fører Gates og Rockefeller-fundamentene til samtidig å støtte spredning av patenterte og snart Terminator-patenterte frø over hele Afrika, en prosess som, som den har gjort andre steder på jorden, ødelegger plantefrøvarianter som monokultur industrialisert landbruksvirksomhet blir introdusert? Samtidig investerer de titalls millioner dollar for å bevare hver frøsort som er kjent i et bombesikkert dommedagshvelv nær den fjerntliggende polarsirkelen ‘slik at avlingens mangfold kan bevares for fremtiden’ for å omarbeide sin offisielle utgivelse?

Det er ingen tilfeldighet at Rockefeller og Gates-stiftelsene slår seg sammen for å drive en grønn revolusjon i GMO-stil i Afrika, samtidig som de stille finansierer ‘dommedagsfrøhvelvet’ på Svalbard. GMO -landbruksgigantene er opp til ørene i Svalbard -prosjektet.

Faktisk kaller hele Svalbard-virksomheten og de involverte menneskene de verste katastrofebildene av Michael Crichton-bestselgeren Andromeda Strain, en sci-fi-thriller der en dødelig sykdom av utenomjordisk opprinnelse forårsaker rask, dødelig koagulering av blodet som truer hele den menneskelige arten . På Svalbard vil fremtidens verdens sikreste frølager bli bevoktet av politimennene i GMO Green Revolution – Rockefeller and Gates Foundations, Syngenta, DuPont og CGIAR.

Svalbard -prosjektet vil bli drevet av en organisasjon kalt Global Crop Diversity Trust (GCDT). Hvem er de til å ha en så fantastisk tillit til hele planetens frøvarianter? GCDT ble grunnlagt av FNs mat- og jordbruksorganisasjon (FAO) og Bioversity International (tidligere International Plant Genetic Research Institute), en avlegger av CGIAR.

Global Crop Diversity Trust er basert i Roma. Styret ledes av en kanadisk Margaret Catley-Carlson, også i rådgivende styre for Group Suez Lyonnaise des Eaux, et av verdens største private vannselskaper. Catley-Carlson var også president frem til 1998 i New York-baserte befolkningsrådet, John D. Rockefellers organisasjon for befolkningsreduksjon , som ble opprettet i 1952 for å fremme Rockefeller-familiens eugenikkprogram under dekning av å fremme “familieplanlegging”, prevensjonsmidler, sterilisering og “befolkningskontroll” i utviklingsland.

Andre GCDT -styremedlemmer inkluderer tidligere Bank of America -sjef for tiden sjef for Hollywood DreamWorks Animation, Lewis Coleman. Coleman er også hoveddirektør i Northrup Grumman Corporation, en av USAs største militære industri Pentagon -entreprenører.

Jorio Dauster (Brasil) er også styreleder i Brasil Ecodiesel. Han er en tidligere ambassadør i Brasil i EU, og sjefforhandler for Brasils utenlandsgjeld for finansdepartementet. Dauster har også fungert som president for det brasilianske kaffeinstituttet og som koordinator for prosjektet for modernisering av Brasiliens patentsystem, som innebærer legalisering av patenter på frø som er genmodifisert, noe inntil nylig er forbudt av Brasiliens lover.

Cary Fowler er Trusts administrerende direktør. Fowler var professor og direktør for forskning ved Institutt for internasjonale miljø- og utviklingsstudier ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Han var også seniorrådgiver for generaldirektøren for Bioversity International. Der representerte han Future Harvest Centers of the Consultative Group on International Agricultural Research (CGIAR) i forhandlinger om den internasjonale traktaten om plantegenetiske ressurser. På 1990 -tallet ledet han det internasjonale programmet for plantegenetiske ressurser ved FAO. Han utarbeidet og overvåket forhandlinger om FAOs globale handlingsplan for plantegenetiske ressurser, vedtatt av 150 land i 1996.

Styremedlem i GCDT Dr. Mangala Rai i India er sekretær for Indias avdeling for landbruksforskning og utdanning (DARE) og generaldirektør for det indiske rådet for jordbruksforskning (ICAR). Han er også styremedlem i Rockefeller Foundation’s International Rice Research Institute (IRRI), som promoterte verdens første store GMO-eksperiment, den mye hypede ‘Golden Rice’ som viste seg å være mislykket. Rai har fungert som styremedlem for CIMMYT (International Maize and Wheat Improvement Center), og medlem av Executive Council for CGIAR.

Global Crop Diversity Trust Donorer eller finansielle engler inkluderer også, med ordene til Humphrey Bogart Casablanca -klassikeren, ‘alle de vanlige mistenkte’. I tillegg til Rockefeller og Gates Foundations inkluderer donorene GMO-giganter DuPont-Pioneer Hi-Bred, Syngenta fra Basel Sveits, CGIAR og Utenriksdepartementets energisk pro-GMO-byrå for utviklingshjelp, USAID. Det ser faktisk ut til at vi har GMO- og befolkningsreduksjonsrevene som vokter menneskehetens hønsehus, den globale frødiversitetsbutikken på Svalbard. 8

Hvorfor nå Svalbard?

Vi kan legitimt spørre hvorfor Bill Gates og Rockefeller Foundation sammen med de store gentekniske landbruksgigantene som DuPont og Syngenta, sammen med CGIAR bygger Doomsday Seed Vault i Arktis.

Hvem bruker en slik frøbank i utgangspunktet? Planteoppdrettere og forskere er de store brukerne av genbanker. Dagens største planteavlere er Monsanto, DuPont, Syngenta og Dow Chemical, de globale plantepatenterende GMO-gigantene. Siden tidlig i 2007 har Monsanto verdens patentrettigheter sammen med USAs regjering for anlegg såkalt ‘Terminator’ eller Genetic Use Restriction Technology (GURT). Terminator er en illevarslende teknologi der et patentert kommersielt frø begår “selvmord” etter en høsting. Kontrollen fra private frøfirmaer er total. Slik kontroll og makt over næringskjeden har aldri tidligere eksistert i menneskehetens historie.

Denne smarte genmanipulerte terminatoregenskapen tvinger bønder til å returnere hvert år til Monsanto eller andre GMO -frøleverandører for å få nye frø til ris, soyabønner, mais, hvete uansett de store avlingene de trenger for å mate befolkningen. Hvis den blir introdusert bredt rundt om i verden, kan det i løpet av kanskje et tiår eller så gjøre verdens flertall av matprodusenter til nye føydale livegne i trelldom til tre eller fire gigantiske frøbedrifter som Monsanto eller DuPont eller Dow Chemical.

Det kan selvfølgelig også åpne døren for å få de private selskapene, kanskje etter ordre fra vertsregjeringen, Washington, til å nekte frø til et eller annet utviklingsland hvis politikk tilfeldigvis gikk imot Washingtons. De som sier ‘Det kan ikke skje her’ bør se nærmere på aktuelle globale hendelser. Bare eksistensen av denne konsentrasjonen av makt hos tre eller fire private amerikansk-baserte landbruksgiganter er grunnlag for å lovlig forby alle GMO-avlinger, selv om høstgevinsten deres var reell, noe de åpenbart ikke er.

Disse private selskapene, Monsanto, DuPont, Dow Chemical, har neppe en uberørt rekord når det gjelder forvaltning av menneskeliv. De utviklet og spredte slike innovasjoner som dioksin, PCB, Agent Orange. De tildekket i flere tiår klare bevis på kreftfremkallende og andre alvorlige konsekvenser for menneskers helse ved bruk av giftige kjemikalier. De har gravlagt alvorlige vitenskapelige rapporter om at verdens mest utbredte ugressmiddel, glyfosat, den viktigste ingrediensen i Monsantos Roundup -ugressmiddel som er knyttet til kjøp av de fleste Monsanto genetisk konstruerte frø, er giftig når det siver ut i drikkevann.9 Danmark forbød glyfosat i 2003 da den bekreftet at den har forurenset landets grunnvann

Mangfoldet som er lagret i frøgenbankene er råstoffet for planteavl og for mye grunnleggende biologisk forskning. Flere hundre tusen prøver deles ut årlig for slike formål. FNs FAO lister opp rundt 1400 frøbanker rundt om i verden, den største i USAs regjering. Andre store banker eies av Kina, Russland, Japan, India, Sør -Korea, Tyskland og Canada i synkende størrelsesrekkefølge. I tillegg driver CGIAR en kjede av frøbanker i utvalgte sentre rundt om i verden.

CGIAR, som ble opprettet i 1972 av Rockefeller Foundation og Ford Foundation for å spre sin landbruksmodell for Green Revolution, kontrollerer de fleste private frøbanker fra Filippinene til Syria til Kenya. I alle disse nåværende frøbankene har mer enn seks og en halv million frøvarianter, hvorav nesten to millioner er “forskjellige”. Svalbards Doomsday Vault vil ha kapasitet til å huse fire og en halv million forskjellige frø.

GMO som et biovåpenvåpen?

Nå kommer vi til hjertet av faren og potensialet for misbruk iboende i Svalbard -prosjektet til Bill Gates og Rockefeller -stiftelsen. Kan utviklingen av patenterte frø for de fleste av verdens største næringsvekster som ris, mais, hvete og fôrkorn som soyabønner til slutt brukes i en fryktelig form for biologisk krigføring?

Det eksplisitte målet med eugenikklobbyen finansiert av velstående elitefamilier som Rockefeller, Carnegie, Harriman og andre siden 1920 -tallet, har legemliggjort det de kalte ‘negativ eugenikk’, det systematiske drapet på uønskede blodlinjer. Margaret Sanger, en rask eugeniker, grunnleggeren av Planned Parenthood International og en intim av Rockefeller -familien, skapte noe som heter The Negro Project i 1939, med base i Harlem, som hun i et brev til en venn bekreftet, handlet om det faktum at, som hun sa det, ‘vi ønsker å utrydde negerbefolkningen.’ 11

Et lite bioteknologiselskap i California, Epicyte, kunngjorde i 2001 utviklingen av genmodifisert mais som inneholdt et spermicid som gjorde sæd hos menn som spiste det sterilt. På den tiden hadde Epicyte en joint venture -avtale om å spre teknologien med DuPont og Syngenta, to av sponsorene til Svalbard Doomsday Seed Vault. Epicyte ble siden kjøpt opp av et bioteknologiselskap i North Carolina. Overraskende å vite var at Epicyte hadde utviklet sitt sæddrepende GMO -mais med forskningsmidler fra det amerikanske landbruksdepartementet, den samme USDA som, til tross for verdensomspennende motstand, fortsatte å finansiere utviklingen av Terminator -teknologi, som nå eies av Monsanto.

På 1990 -tallet lanserte FNs Verdens helseorganisasjon en kampanje for å vaksinere millioner av kvinner i Nicaragua, Mexico og Filippinene mellom 15 og 45 år, angivelig mot Tentanus, en sykdom som skyldes at man tråkker på en rusten spiker. Vaksinen ble ikke gitt til menn eller gutter, til tross for at de antageligvis er like utsatt for å tråkke på rustne negler som kvinner.

På grunn av den merkelige anomalien, Comite Pro Vida de Mexico, ble en romersk -katolsk lekmannsorganisasjon mistenksom og fikk testet vaksine. Testene viste at tetanus-vaksinen som ble spredt av WHO bare til kvinner i fertil alder inneholdt humant koriongonadotrofin eller hCG, et naturlig hormon som i kombinasjon med en tetanustoksoidbærer stimulerte antistoffer som gjorde en kvinne ute av stand til å opprettholde en graviditet. Ingen av kvinnene som ble vaksinert ble fortalt.

Det kom senere ut at Rockefeller Foundation sammen med Rockefeller’s Population Council, Verdensbanken (hjemmet til CGIAR) og USAs National Institutes of Health hadde vært involvert i et 20 år langt prosjekt som ble startet i 1972 for å utvikle skjult abortvaksine med tetanusbærer for WHO. I tillegg donerte Norges regjering, vert for Svalbard Doomsday Seed Vault, 41 millioner dollar for å utvikle den spesielle abortive tetanus -vaksinen. 12

Er det en tilfeldighet at de samme organisasjonene, fra Norge til Rockefeller Foundation til Verdensbanken, også er involvert i Svalbard seed bank -prosjektet? I følge prof. Francis Boyle som utarbeidet loven om bekjempelse av terrorisme mot biologiske våpen fra 1989, vedtatt av den amerikanske kongressen, forbereder Pentagon seg nå på å kjempe og vinne biologisk krigføring som en del av to Bush nasjonale strategidirektiver vedtatt, bemerker han, “uten offentlig kunnskap og anmeldelse” i 2002. Boyle legger til at bare i 2001-2004 brukte den amerikanske føderale regjeringen 14,5 milliarder dollar til sivilt biokrigsrelatert arbeid, en svimlende sum.

Rutgers University -biolog Richard Ebright anslår at over 300 vitenskapelige institusjoner og rundt 12 000 individer i USA i dag har tilgang til patogener egnet for biokrig. Alene er det 497 amerikanske NIH -tilskudd til forskning på smittsomme sykdommer med potensial for biokrig. Selvfølgelig blir dette begrunnet under rubrikken for å forsvare seg mot mulig terrorangrep som så mye er i dag.

Mange av de amerikanske regjeringens dollar brukt på biowarfare -forskning involverer genteknologi. MIT-biologiprofessor Jonathan King sier at de ‘voksende bioterrorprogrammene representerer en betydelig voksende fare for vår egen befolkning.’ King legger til, “mens slike programmer alltid kalles defensive, med biologiske våpen , overlapper defensive og offensive programmer nesten fullstendig.” 1. 3

Tiden vil vise om, God Forbid, Svalbard Doomsday Seed Bank of Bill Gates og Rockefeller Foundation er en del av en annen endelig løsning, dette innebærer utryddelse av Late, Great Planet Earth.


F. William Engdahl er forfatter av Seeds of Destruction, Hidden Agenda of Genetic Manipulation som nettopp ble utgitt av Global Research. Han er også forfatter av A Century of War: Anglo-American Oil Politics and the New World Order , Pluto Press Ltd .. For å kontakte på e-post: info@engdahl.oilgeopolitics.net .

Doomsday Vault beskytter verdens frø i “60 minutter”http://www.youtube.com/embed/lXW_vzQppGI

Bill Gates innrømmer sine populasjonskontrollprogrammerhttp://www.youtube.com/embed/XWyL9dg8la8

Legg igjen en kommentar