Militær utvikler “kognitiv krigføring” -våpen

TEMA:MilitærTankekontrollPatrick WoodTeknokrati

15. OKTOBER 2021

“Mastering The Human Domain” er den siste grensen for krigføring: “Målet er å så dissonans, sette i gang motstridende fortellinger, polarisere meninger og radikalisere grupper” for å forstyrre eller fragmentere hele samfunn.

Kognitiv krigføring er definert som “kunsten å bruke teknologier for å endre erkjennelsen av menneskelige mål”. Hvilke teknologier? De samme som driver transhumanisme i global skala, nemlig NBIC – nanoteknologi, bioteknologi, informasjonsteknologi og kognitiv vitenskap. – Teknokratisk nyheter og trender -redaktør Patrick Wood

Av: Ben Norton via The Grey Zone

Vestlige regjeringer i NATOs militære allianse utvikler taktikk for “kognitiv krigføring”, og bruker de antatte truslene fra Kina og Russland for å rettferdiggjøre en “kamp for hjernen din” i “menneskelig domene” for å “gjøre alle til et våpen.”

NATO utvikler nye former for krigføring for å føre en “kamp for hjernen”, som den militære alliansen uttrykte det.

Det USA-ledede NATO-militærkartellet har testet nye former for hybridkrigføring mot sine selvdeklarerte motstandere, inkludert økonomisk krigføring, cyberkrigføring, informasjonskrig og psykologisk krigføring.

Nå spinner NATO ut en helt ny kamp som den har merket kognitiv krigføring. Den nye metoden beskrives som “våpenisering av hjernevitenskaper”, og innebærer “hacking av individet” ved å utnytte “sårbarheten til den menneskelige hjernen” for å implementere mer sofistikert “sosial ingeniørfag”.

Inntil nylig hadde NATO delt krig i fem forskjellige operasjonelle domener: luft, land, sjø, rom og cyber. Men med utviklingen av kognitive krigsføringsstrategier diskuterer den militære alliansen et nytt, sjette nivå: “menneskelig domene”.

En  NATO-sponset studie  av denne nye formen for krigføring i 2020 forklarte tydelig: “Selv om handlinger som utføres på de fem domenene utføres for å ha en effekt på det menneskelige området, er kognitiv krigførings mål å gjøre alle til et våpen.”

“Hjernen vil være slagmarken i det 21. århundre,” understreket rapporten. “Mennesker er det omstridte domenet”, og “fremtidige konflikter vil trolig oppstå blant menneskene digitalt først og fysisk deretter i nærheten av knutepunkter for politisk og økonomisk makt.”

Selv om den NATO-støttede studien insisterte på at mye av forskningen om kognitiv krigføring er designet for defensive formål, innrømmet den også at den militære alliansen utvikler offensiv taktikk og uttalte: “Mennesket er ofte det viktigste sårbarheten, og det bør erkjennes i for å beskytte NATOs menneskelige kapital, men også for å kunne dra nytte av våre motstanderes sårbarheter. ”

I en fryktelig avsløring sa rapporten eksplisitt at “målet med kognitiv krigføring er å skade samfunn og ikke bare militæret.”

Med hele sivilbefolkningen i NATOs trådkors, understreket rapporten at vestlige militærer må jobbe tettere med akademia for å bevæpne samfunnsvitenskap og humaniora og hjelpe alliansen med å utvikle sin kognitive krigskapasitet.

Legg igjen en kommentar