SKR: Barn ska kunna vaccineras – mot föräldrarnas vilja

PUBLICERAD 5 OKTOBER 2021

Sveriges kommuner och regioner (SKR) meddelar nu att svenska 15-åringar ”får bestämma själva” huruvida de ska vaccineras med de kontroversiella coronavaccinen och att barnens föräldrar inte ska ha någon bestämmanderätt i frågan.

– SKR har sett över det juridiska stödet till regioner och kommuner och konstaterar att det går att genomföra mognadsbedömningar ner till 15 års ålder, menar Emma Spak, sektionschef på avdelningen för vård och omsorg på SKR i en kommentar till Bonnierägda Dagens Nyheter.

Om lite mer än en vecka påbörjar Sverige massvaccinationerna av barn mellan 12 och 15 år. I stor utsträckning kommer dessa…


Sveriges kommuner och regioner (SKR) meddelar nu att svenska 15-åringar ”får bestämma själva” huruvida de ska vaccineras med de kontroversiella coronavaccinen och att barnens föräldrar inte ska ha någon bestämmanderätt i frågan.

– SKR har sett över det juridiska stödet till regioner och kommuner och konstaterar att det går att genomföra mognadsbedömningar ner till 15 års ålder, menar Emma Spak, sektionschef på avdelningen för vård och omsorg på SKR i en kommentar till Bonnierägda Dagens Nyheter.

Om lite mer än en vecka påbörjar Sverige massvaccinationerna av barn mellan 12 och 15 år. I stor utsträckning kommer dessa…Legg igjen en kommentar