Central Intelligence Bulletin.

CIB

Harry Truman var den første amerikanske presidenten som mottok en daglig etterretning. Etter hans ledelse begynte Daily Summary produksjonen i februar 1946 og fortsatte til februar 1951. President Truman var fornøyd med produktet, men en undersøkelsesgruppe bestilt av National Security Council i 1949 var kritisk til Daily Summary og ga flere anbefalinger til Forbedre den. Den nye versjonen, kalt Current Intelligence Bulletin, begynte produksjonen 28. februar 1951, og dette forble formatet på presidentens daglige oversikt gjennom Dwight Eisenhowers to vilkår, selv om den fikk tittelen Central Intelligence Bulletin i 1958. The Current/Central Intelligence Bulletin vokste lengre enn forgjengeren over tid med tillegg av flere elementer og mer analyse,

2. januar-30. juni 1961

Den nye Kennedy-administrasjonen konfronterte en rekke internasjonale spørsmål i 1961. I april landet en gruppe CIA-utdannede cubanske eksiler ved Pigs Bay på sørkysten av Cuba med målet om å styrte Fidel Castro-regimet og etablere et -Kommunistisk regjering. Den undertallige invaderende styrken ble raskt frastøtt av Castros tropper. Årets rapporter ble dominert av den forverrede Kongo -krisen, med fragmenteringen av landet utvidet til tross for FNs innsats, og USAs bekymring over det høye tempoet i sovjetisk testing av romfartøyer og interkontinentale ballistiske missiler. Situasjonen i Laos forverret seg, da den kommunistiske Pathet Lao-opprøret fikk styrke mot den USA-støttede Royal Lao-regjeringen.

Endringene ved CIA etter svinebukta inkluderte en formatoppdatering for presidentens daglige etterretningsrapport. Den nye versjonen, kalt President’s Intelligence Checklist (PICL), ble først levert 17. juni 1961. Central Intelligence Bulletin fortsatte å bli produsert som en egen publikasjon frem til 10. januar 1974, da den ble erstattet av National Intelligence Daily. PICL var imidlertid presidentens primære skriftlige etterretningskilde gjennom resten av Kennedy -administrasjonen. Kennedy PICL -rapportene er tilgjengelig her

Denne historiske utgivelsen inkluderer: Central Intelligence Bulletin-rapporter fra 2. januar til 30. juni 1961 (2752 sider).

Denne utgivelsen er den trettende og siste utgivelsen i serien Current/Central Intelligence Bulletin.

Se gjeldende/sentral etterretningssamling


Aquiline

Aquiline
Aquiline

aquiline adj. av eller som ørnen.

Aerial intelligence -innsamlingsplattformer har spilt en kritisk rolle i USAs nasjonale sikkerhet fra den tidligste begynnelsen av luftfart. CIAs OXCART-program fra 1960-tallet og bruken av U-2-er er eksempler på innovasjoner i samlingen som har holdt amerikanske ledere informert om motstandernes evner og intensjoner. Til tross for suksessen medførte bruken av disse plattformene imidlertid betydelige risikoer og konsekvenser, inkludert påvisning og til og med tap av piloter, for eksempel nedgangen av U-2 som ble fløyet av Francis Gary Powers i 1960. Stadig utvikling av CIA førte til utviklingskonsept av ubemannetluftfartøyer (UAV) som innsamlingsplattformer. Et innovativt byråprogram på 1960 -tallet med kodenavnet Aquiline var det aller første som testet dette konseptet. Basert først på studiet av fuglens flytegenskaper, ble Aquiline tenkt som et langdistanse kjøretøy som trygt og skjult kunne gi et vindu til nektede områder som Sovjetunionen gjennom fotografering og andre evner, og ville til og med støtte på plass agent operasjoner. Selv om det aldri ble operativt, viste konseptet seg som uvurderlig som en forløper for dagens UAV-er med flere funksjoner.

Lær mer om CIAs tidlige ørn (40 dokumenter/289 sider).


Kommunismens kollaps i Øst-Europa: En 30-årig arv

President Bush

Kommunismens kollaps i Øst-Europa: En 30-årig arv

Denne samlingen inneholder et bredt utvalg av artikler fra National Intelligence Daily-CIAs viktigste form for nåværende etterretningsanalyse fra februar 1989 til mars 1990. Disse artiklene representerer mye av byråets kortsiktige analyse av hendelser som utspiller seg i Central and Øst -Europa som populær motstand mot sovjetisk uredelighet brøt ut og overgikk raskt alt kommunistregimene var forberedt på å forstå eller som de kunne svare på. Materialet representerer også en viktig kilde til informasjon og innsikt for amerikanske beslutningstakere om hva som skjedde i disse landene, hvor situasjonen var på vei, og hvordan et sammenbrudd av kommunistisk styre i Europa og begynnelsen på oppbruddet av Sovjetunionen ville påvirke Europa og USA.

Vær oppmerksom på: Noe av materialet er merket “NR” eller “ikke relevant.” Dette betyr at materiale ikke er relatert til hendelser i Sentral- og Øst -Europa, og derfor ikke ble vurdert for avklassifisering som en del av denne samlingen.

Lær mer om sammenbruddet av kommunistisk styre i Europa (105 dokumenter/151 sider)

Legg igjen en kommentar