Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine Booster Shot

Oppdatert 24. september 2021SpråkSkrive ut

Hva du trenger å vite

 • CDC anbefaler at følgende grupper skal motta et boost-skudd av Pfizer-BioNTechs COVID-19-vaksine minst 6 måneder etter at de har fullført sin Pfizer-BioNTech-primærserie (dvs. de to første dosene av en COVID-19-vaksine):
 • CDC anbefaler også at følgende grupper kan få et boostskudd av Pfizer-BioNTechs COVID-19-vaksine minst 6 måneder etter at de har fullført sin Pfizer-BioNTech-primærserie, basert på deres individuelle fordeler og risiko:
  • personer i alderen 18–49 år med underliggende medisinske tilstander
  • personer i alderen 18–64 år med økt risiko for eksponering og overføring av COVID-19 på grunn av yrkesmessige eller institusjonelle omgivelser
 • Disse anbefalingene gjelder bare personer som tidligere har mottatt en primærserie fra Pfizer-BioNTech (dvs. de to første dosene av en COVID-19-vaksine).
 • Folk kan snakke med helsepersonell om hvorvidt det er passende å få et Pfizer-BioNTech COVID-19 boosterskudd.

Data som støtter behovet for et boosterskudd

Studier viser at etter å ha blitt vaksinert mot COVID-19, kan beskyttelsen mot viruset reduseres over tid og være mindre i stand til å beskytte mot Delta-varianten. Selv om COVID-19-vaksinasjon for voksne i alderen 65 år og eldre fortsatt er effektiv for å forhindre alvorlig sykdom, har nyere datapdf -ikon[4,7 MB, 88 sider] antyder at vaksinasjon er mindre effektiv for å forhindre infeksjon eller mildere sykdom med symptomer. Nye bevis viser også at blant helsevesenet og andre frontlinjearbeidere reduseres vaksineeffektiviteten mot COVID-19-infeksjoner over tid. Denne lavere effektiviteten skyldes sannsynligvis kombinasjonen av redusert beskyttelse etter hvert som tiden går siden han ble vaksinert (f.eks. Avtagende immunitet), samt den større smittsomheten til Delta -varianten.

Data fra en liten klinisk studie viser at en Pfizer-BioNTech booster skutt økt immunrespons i prøve deltakerne som avsluttet sitt primære serien 6 måneder tidligere. Med en økt immunrespons, burde folk ha forbedret beskyttelse mot COVID-19, inkludert Delta-varianten.

Bare visse populasjoner som opprinnelig ble vaksinert med Pfizer -BioNTech -vaksinen, kan få et boosterskudd på dette tidspunktet.

Personer i alderen 65 år og eldre og voksne 50–64 år med underliggende medisinske tilstander bør få et boost av Pfizer-BioNTech-vaksinen. Risikoen for alvorlig sykdom fra COVID-19 øker med alderen , og kan også øke for voksne i alle aldre med underliggende medisinske tilstander .

Beboere i alderen 18 år og eldre i langtidsomsorgsinstitusjoner bør få et boost av Pfizer-BioNTech-vaksinen. Fordi beboere i langtidssorg bor tett sammen i grupper og ofte er eldre voksne med underliggende medisinske tilstander , har de økt risiko for infeksjon og alvorlig sykdom fra COVID-19.

Personer i alderen 18–49 år med underliggende medisinske tilstander kan få et boost av Pfizer-BioNTech-vaksinen basert på deres individuelle fordeler og risiko. Voksne i alderen 18–49 år som har underliggende medisinske tilstander har økt risiko for alvorlig sykdom fra COVID-19. Denne risikoen er imidlertid sannsynligvis ikke så høy som den ville være for voksne i alderen 50 år og eldre som har underliggende medisinske tilstander. Personer i alderen 18–49 år som har underliggende medisinske tilstander kan få et boostskudd etter å ha vurdert sine individuelle risikoer og fordeler. Denne anbefalingen kan endre seg i fremtiden etter hvert som flere data blir tilgjengelige.

Personer i alderen 18–64 år med økt risiko for eksponering og overføring av COVID-19 på grunn av yrkesmessige eller institusjonelle omgivelser kan få et boost av Pfizer-BioNTech-vaksinen basert på deres individuelle fordeler og risiko.Voksne i alderen 18–64 år som jobber eller bor i visse omgivelser (f.eks. Helsehjelp, skoler, kriminalomsorg, hjemløse tilfluktsrom) kan ha økt risiko for å bli utsatt for COVID-19, som kan spre seg der de jobber eller bor. Siden denne risikoen kan variere på tvers av innstillinger og basert på hvor mye COVID-19 sprer seg i et samfunn, kan personer i alderen 18–64 år som har økt risiko for eksponering og overføring av COVID-19 på grunn av yrkesmessige eller institusjonelle omgivelser få et boostskudd etter å ha vurdert deres individuelle risiko og fordeler. Denne anbefalingen kan endre seg i fremtiden etter hvert som flere data blir tilgjengelige.

Yrker med økt risiko for eksponering og overføring av COVID-19 inkluderer viktige arbeidere i frontlinjen og helsearbeidere som tidligere beskrevet av CDC*

 • Første respondenter (helsearbeidere, brannmenn, politi, forsamlingspersonell)
 • Utdanningspersonalet (lærere, støttepersonell, barnehagearbeidere)
 • Mat- og jordbruksarbeidere
 • Produksjonsarbeidere
 • Korreksjonsarbeidere
 • Amerikanske posttjenestearbeidere
 • Kollektivarbeidere
 • Matbutikker

*Listen kan bli oppdatert i fremtiden

Finn en COVID-19-vaksine

Finn et COVID-19 Vaksine: Søk vaccines.gov , tekst ditt postnummer til 438829, eller ring 1-800-232-0233 for å finne steder i nærheten av deg.

 • Sjekk det  lokale apotekets nettsted for  å se om det er vaksinasjonsinnspillinger eller avtaler.
 • Kontakt din  statlige eller lokale helseavdeling  for mer informasjon.

ofte stilte spørsmål

Når kan jeg få en vaksineforsterker mot COVID-19 hvis jeg IKKE er i en av de anbefalte gruppene?

Ytterligere populasjoner kan bli anbefalt å motta et boost -bilde etter hvert som flere data blir tilgjengelige. De COVID-19 vaksiner som er godkjent og autorisert i USA fortsetter å være effektiv  på å redusere risikoen for alvorlig sykdom, sykehusinnleggelse og død. Eksperter ser på alle tilgjengelige data for å forstå hvor godt vaksinene fungerer for forskjellige populasjoner. Dette inkluderer å se på hvordan nye varianter, som Delta, påvirker vaksineeffektiviteten.

Hva bør folk som mottok Moderna eller Johnson & Johnsons Janssen (J & J/Janssen) vaksine gjøre?

Den rådgivende komité for immuniseringspraksis (ACIP) og CDCs anbefalinger er bundet av hva den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) godkjennereksternt ikonmuliggjør. På dette tidspunktet gjelder Pfizer-BioNTech booster-autorisasjon bare for personer hvis primære serie var Pfizer-BioNTech-vaksine. Personer i de anbefalte gruppene som fikk Moderna- eller J & J/Janssen -vaksinen vil trolig trenge et boosterskudd. Flere data om effektiviteten og sikkerheten til Moderna og J & J/Janssen boosterskudd er ventet snart. Med disse dataene i hånden, vil CDC holde offentligheten informert med en rettidig plan for Moderna og J & J/Janssen boosterskudd.

Hvis vi trenger et boostskudd, betyr det at vaksinene ikke fungerer?

Nei. COVID-19-vaksiner fungerer godt for å forhindre alvorlig sykdom, sykehusinnleggelse og død, selv mot den store sirkulasjonen av Delta-varianten . Imidlertid begynner folkehelseeksperter å se redusert beskyttelse, spesielt blant visse populasjoner, mot mild og moderat sykdom.

Hva er risikoen for å få et boosterskudd?

Så langt rapporteres reaksjonerpdf -ikon[4,7 MB, 88 sider] etter å ha fått Pfizer-BioNTech boosterskudd var det samme som for 2-shot primærserien. Tretthet og smerte på injeksjonsstedet var de vanligste bivirkningene, og samlet sett var de fleste bivirkningene milde til moderate. Som med 2-shot primærserien er imidlertid alvorlige bivirkninger sjeldne , men kan forekomme.

Betraktes jeg fremdeles som “fullstendig vaksinert” hvis jeg ikke får et boostskudd? 
Ja. Alle anses fortsatt som fullstendig vaksinert to uker etter den andre dosen i en serie med 2 skudd, for eksempel vaksinene Pfizer-BioNTech eller Moderna, eller to uker etter en enkeltdose-vaksine, for eksempel J & J/Janssen-vaksinen.

Vaksinasjonskort og boosterskudd

Ved din første vaksinasjonsavtale burde du ha mottatt et vaksinasjonskort som forteller deg hvilken COVID-19-vaksine du mottok , datoen du mottok den og hvor du mottok den. Ta med dette vaksinasjonskortet til din vaksinasjonsavtale.

 • Ta med deg vaksinasjonskortet til avtalen, slik at leverandøren din kan fylle ut informasjon om boosterskuddet ditt.
 • Behold vaksinasjonskortet ditt hvis du trenger det for fremtidig bruk. Vurder å ta et bilde av vaksinasjonskortet ditt etter avtale om boosterskudd som en sikkerhetskopi.
 • Hvis du ikke mottok et COVID-19-vaksinasjonskort ved din første avtale, kan du kontakte vaksinasjonsstedet der du fikk ditt første skudd eller din statlige helseavdeling for å finne ut hvordan du kan få et kort.
  • Hvis du har mistet vaksinasjonskortet ditt eller ikke har en kopi, må du kontakte vaksinasjonsleverandøren direkte for å få tilgang til vaksinasjonsjournalen din.
  • Hvis du ikke kan kontakte din vaksinasjonsleverandør direkte, må du kontakte statens helseavdelinges immuniseringsinformasjonssystem (IIS). Du finner statlig IIS -informasjon  på CDC -nettstedet. Vaksinasjonsleverandører er pålagt å rapportere vaksinasjoner mot COVID-19 til IIS og relaterte systemer.
  • Hvis du registrerte deg for v-safe eller VaxText  etter din første eller andre vaksinedose, kan du få tilgang til vaksinasjonsinformasjonen din ved å bruke disse verktøyene.
  • Hvis du har gjort alt du kan for å finne vaksinasjonsinformasjonen din, ikke klarer å få en kopi eller erstatning av vaksinasjonskortet ditt, og fortsatt trenger en ekstra dose, snakk med en vaksinasjonsleverandør.

CDC   oppbevarer ikke vaksinasjonsjournaler eller bestemmer hvordan vaksinasjonsjournaler brukes, og CDC gir  ikke  det CDC-merkede hvite COVID-19-vaksinasjonskortet til mennesker. Disse kortene distribueres til vaksinasjonsleverandører av statlige helseavdelinger.

Ta kontakt med statens helseavdeling  hvis du har flere spørsmål om vaksinasjonsjournaler. Din lokale eller statlige helseavdeling kan også gi mer informasjon om lover eller forskrifter i ditt område.

Relaterte sider

Legg igjen en kommentar