Norge inne i ny bølge…og Nakstad kjører på med god hjelp av Dassbla og vgBlekka!

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier at Norge absolutt er inne i en fjerde smittebølge.

NY BØLGE: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad fastslår at Norge er inne i en fjerde smittebølge. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NY BØLGE: Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad fastslår at Norge er inne i en fjerde smittebølge. Foto: Nina Hansen / Dagbladet

Frode AndresenPublisert onsdag 25. august 2021 – 11:08
Sist oppdatert onsdag 25. august 2021 – 11:14

For noen mndr siden sa jeg at når skolene begynner så kommer de med enda mer løgn. Tvinger barn til å teste seg for derved få opp smittetallet. Planlagt lang tid i forveien.

Det neste nå blir etterat loven som er ute på høring vil gå igjennom i stortinget: MARTIAL LAW! VISSTE DERE AT DENNE LOVEN OGSÅ SKAL GODKJENNES AV KONGEN? Som en god MALTESER vil denne loven glatt gå igjennom…og Norge blir en vasallstat(som hellas) under ROM!

Tirsdag ble det registrert 1093 nye smittetilfeller i Norge. Nå fastslår assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad overfor Dagbladet at Norge er inne i en fjerde smittebølge.

– Vi er absolutt inne i en fjerde smittebølge nå, men vaksineringen gjør at vi foreløpig ikke har en stor bølge med innleggelser per i dag. Likevel er det viktig å beholde kontrollen slik at ikke så mange blir smittet at innleggelsestallene også øker mye, sier Nakstad til Dagbladet.

På toppen av den tredje smittebølgen, 22. mars, ble det registrert 1107 nye tilfeller i løpet av et døgn.Avviser forvirringVolume 90% SKOLESMITTE: Espen Rostrup Nakstad avviser forvirring om karanteneregler på skolene. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV

Smittetoppen

Overlege Preben Aavitsland sa følgende om årsaken til smitteøkningen tirsdag.

– Den skyldes i hovedsak økt smittespredning blant ungdom og unge voksne, særlig blant uvaksinerte, nå som samfunnet er kommet i gang igjen etter sommeren og kontakten mellom folk er økt. I tillegg er det mer testing nå slik at man oppdager flere av tilfellene enn før, sa Aavitsland til Dagbladet.

Hittil i august har det blitt registrert 3552 nye smittetilfeller i aldersgruppa 10 til 19 år, 2831 nye tilfeller i aldersgruppa 20 til 29 år, 2169 nye tilfeller i aldersgruppa 30 til 39 år og 1828 nye tilfeller i aldersgruppa 0 til 9 år, ifølge MSIS.

Innleggelser

Fra fredag til mandag økte antallet innlagte covid-19-pasienter fra 37 til 53. Siden har antallet gått ned til 52. FHI-overlege Aavitsland omtalte utviklingen som uheldig på mandag.

– Årsaken til økningen er at det har vært mer smittespredning de siste par ukene, særlig blant unge voksne og ungdom. Da blir det også enkelte flere innleggelser, særlig blant de rundt 500 000 voksne som ennå ikke har vaksinert seg, sa han og konkluderte:

– Utviklingen er uheldig, men ikke dramatisk.Kan bli nødt til å ta grepSTATUS VAKSINASJONFULL OVERSIKT3 806 146 (70.9%)i Norge har fått dose nr 12 609 580 (48.62%)i Norge er fullvaksinertKilde: FHI (FHI oppdaterer tallene sine ca kl 13 hverdager, og viser da gårsdagens tall).

Legg igjen en kommentar