Trumps romstyrke er nesten en virkelig ting

Presidenten kunngjorde mandag at han har pålagt forsvarsdepartementet å opprette en sjette gren av militæret

Da ropet over situasjonen ved grensen økte til en øredøvende tonehøyde mandag morgen, var president Trumps sinn et annet sted. Faktisk var det ikke engang i jordens atmosfære, hvor det ville vært bundet av irriterende krefter som tyngdekraften og virkeligheten. Mens han vurderte den uendelige grensen under et møte med National Space Council, kunngjorde presidenten opprettelsen av “Space Force”, en ny gren av militæret som vil få til oppgave å håndtere utenomjordiske saker. “Jeg henviser herved forsvarsdepartementet og Pentagon til umiddelbart å starte prosessen som er nødvendig for å etablere en romstyrke som den sjette grenen av de væpnede styrkene,” sa Trump.

Selv om NASA opererer med et årlig budsjett på nær 20 milliarder dollar, er bare forståelse og utforskning av plass ikke nok for president Trump – han vil dominere det. “Vår skjebne utover jorden er ikke bare et spørsmål om nasjonal identitet, men et spørsmål om nasjonal sikkerhet,” sa han.

I SLEKT

Dette er de viktigste republikanerne som holder taus om familieseparasjon

Trump fremmet ideen om en romstyrke først i mars mens han snakket med militæret i California. “Rommet er et krigskampende domene, akkurat som land, luft og sjø. Vi kan til og med ha en romstyrke, ”sa han etter å ha sørget for at Amerika“ ikke engang ville tenke på ”å dra til Mars hvis Hillary Clinton hadde vunnet valget. Trump tok det opp igjensenere samme måned mens han talte til fotballaget West Point i Det hvite hus. “Du vil være en del av de fem stolte grenene til USAs væpnede styrker: Army, Navy, Marines, Air Force og Coast Guard. Og vi tenker faktisk på en sjette, og det ville være romstyrken, ”sa Trump. “Du har sannsynligvis ikke engang hørt det,” la han til. “Jeg forteller deg det nå. Vi begynner å bli veldig store i verdensrommet, både militært og av andre grunner, og vi tenker seriøst på romstyrken.

Ideen om et romstyrke minner om en plan som ble godkjent av Representantenes hus i fjor sommer for å opprette et “romkorps” som vil bli overvåket av luftvåpenet. Forslaget ble møtt med kritikk fra Pentagon , luftvåpenet  og forsvarsminister James Mattis. “Jeg er imot opprettelsen av en ny militærtjeneste og ytterligere organisatoriske lag i en tid hvor vi er fokusert på å redusere overhead og integrere felles krigsføringsinnsats,” skrev Mattis i et brev til House and Senate Armed Services Committee.

De som går inn for å opprette en ny, romfokusert gren av militæret, har sitert bekymringer for at Kina og Russland overgår USA når det gjelder militære fremskritt utover atmosfæren. Forslaget ville ha krevd opprettelsen av en militær gren for å “kjempe og vinne kriger i verdensrommet” innen 1. januar 2019, men den ble til slutt kuttet fra National Defense Authorization Act.

Selv om romkorpset ville ha operert i luftvåpenet, så det ut til at Trump mandag antydet at romstyrken kunne handle uavhengig. “Vi kommer til å ha luftvåpenet, og vi kommer til å ha romstyrken, atskilt, men like,” sa han mens han gjentok bekymringer over fremgangen som gjøres av Amerikas motstandere. “Så viktig for psyken vår,” sa han om romprogrammet. “Vi vil ikke at Kina og Russland og andre land skal lede oss.”

Trump fortsatte også å vise muligheten for et oppdrag til Mars, som han mer enn gjerne overlater til Elon Musks i verden – eller i det minste i Amerika.https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=eyJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY29va2llX2V4cGlyYXRpb24iOnsiYnVja2V0IjoxMjA5NjAwLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X2hvcml6b25fdHdlZXRfZW1iZWRfOTU1NSI6eyJidWNrZXQiOiJodGUiLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X3NwYWNlX2NhcmQiOnsiYnVja2V0Ijoib2ZmIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH19&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1008749492437508097&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fwww.rollingstone.com%2Fpolitics%2Fpolitics-news%2Ftrumps-space-force-is-almost-a-real-thing-665983%2F&sessionId=49ed768e20259b656b111fddda9b6a102dd61c15&siteScreenName=RollingStone&theme=light&widgetsVersion=1890d59c%3A1627936082797&width=550px

I desember i fjor signerte Trump White Space Space Policy Directive 1 , som oppfordret USA til å jobbe med privat sektor i et forsøk på å sette flere menn på månen og til slutt Mars. “Direktivet jeg signerer i dag vil fokusere Amerikas romprogram på menneskelig leting og oppdagelse,” sa Trump den gang. “Det markerer et første skritt i å returnere amerikanske astronauter til månen for første gang siden 1972, for langsiktig leting og bruk. Denne gangen vil vi ikke bare plante vårt flagg og forlate våre fotavtrykk – vi vil etablere et grunnlag for et eventuelt oppdrag til Mars, og kanskje en dag, til mange andre verdener. “

I mai signerte Trump White Space Space Directive 2 , som reformerte “Amerikas kommersielle rammeverk for regulering av rom.” Det hvite huss rompolitiske direktiv 3, som fokuserer på håndtering av romfart og håndtering av rusk, ble signert mandag. Mens det var forventet å signere direktivet, var kunngjøringen om opprettelsen av romstyrken ikke, og det er fremdeles uklart hvordan eller når denne nye militære grenen skal settes sammen, hvem den vil bli administrert av eller hva dens mål vil være. Det vi vet er at Trump elsker tanken på å gå dristig dit ingen nasjon har gått før. “Det er ikke noe sted som plass,” sa presidenten.

I denne artikkelen: Donald Trump

Legg igjen en kommentar