USAF sender 3-4 tankfly av denne typen av gangen til Europa! 15.08 2021 kl. 01.00

Tjenester: USAF Framdrift: 3x GE CF6-50C2 turbofanmotorer Hastighet: 619 mph Rekkevidde: 4400 miles (med last) Maksimal drivstoffbelastning: 356.000 lbs Mannskap: Fire (pilot, co-pilot, flyingeniør og bomoperatør)

KC-10 Extender er et av få jetfly i verden som er konfigurert til å frakte militær last, utføre tankoppdrag fra luften og transportere personell samtidig. Mens KC-10s hovedoppgave er luftfylling, kan den ta imot 75 passasjerer og transportere 170 000 pund last.

Extender er basert på det sivile kommersielle flyet DC-10 og har vært i tjeneste med det amerikanske flyvåpenet siden 1981. Tjue KC-10-er ble modifisert for å legge til vingemonterte belger som ytterligere forbedrer evnen til å fylle drivstoff. Pågående modifikasjoner inkluderer tillegg av kommunikasjons-, navigasjons- og overvåkingsutstyr for å dekke fremtidige sivile lufttrafikkontrollbehov, og inkorporering av servicebulletiner for å opprettholde Federal Aviation Administration -sertifisering.

Ved hjelp av enten en avansert bensintankbom, eller et slange- og drogue-tanklinjesystem, kan KC-10 fylle en rekke forskjellige amerikanske og allierte militære fly innenfor samme oppdrag. Flyet er utstyrt med belysning for nattoperasjoner.

KC-10s bomoperatør styrer drivstoffpåfyllingen gjennom et digitalt, fly-by-ledningssystem. Operatøren sitter bak på flyet og kan se mottakerflyet gjennom et stort vindu. Under bensinpåfyllingsoperasjoner overføres drivstoff til mottakeren med en maksimal hastighet på 1.180 liter per minutt. maksimal hastighet for påfylling av slange og drogue er 1 786 liter per minutt. Den automatiske lastavlastningen og uavhengige frakoblingssystemer forbedrer sikkerheten og letter luftpåfylling. KC-10 kan luftfylles med en KC-135 eller en annen KC-10A for å øke leveringsområdet.

Den store lastedøren kan godta de fleste flyvåpenes støtteutstyr for jagerfly. Drevne valser og vinsjer inne i lasterommet tillater flytting av tung last. Lasterommet har plass til last fra 27 paller til en blanding av 17 paller og 75 passasjerer.

Legg igjen en kommentar