Til de spesiellt interesserte ang drivstoff i fly…her JP8:

Å undersøke effekten av jetbrensel på dieselmotorens ytelse og utslipp er svært viktig for militære kjøretøyer, på grunn av US Army Single Fuel Forward Policy som krever at utplasserte kjøretøyer må fylle bensin med flydrivstoff JP-8. Det er en kjent dreiemoment og drivstofføkonomisk straff knyttet til drift av en dieselmotor med JP-8 drivstoff, på grunn av dens lavere tetthet og viskositet. På den annen side har noen få eksperimentelle studier antydet at parafinbasert brensel har potensiale for å senke eksosutslipp, spesielt svevestøv, sammenlignet med diesel # 2 (DF-2). Imidlertid har hittil studier typisk fokusert på å kvantifisere effekten av å bare erstatte den vanlige DF-2 med JP-8, i stedet for å undersøke årsakene bak de observerte forskjellene fullt ut. Denne forskningen evaluerer effekten av å bruke JP-8 drivstoff i en kraftig dieselmotor på drivstoffinnsprøytning, forbrenning, ytelse og utslipp, og bruker deretter den oppnådde innsikten til å foreslå endringer i motorens kalibrering for å dempe virkningen av handel- offs. Eksperimenter ble utført på en Detroit Diesel Corporation (DDC) S60-motor utstyrt med avgassresirkulering (EGR). Resultatene indikerer at dreiemoment og drivstofføkonomi for diesel kan matches, uten røyk eller NOx-straff, ved å øke injeksjonsvarigheten for å kompensere for den lavere drivstofftettheten. Det lavere cetantallet av JP-8 forårsaket en økt tenningsforsinkelse og økt forblandet forbrenning, og deres kumulative effekt førte til relativt uendret forbrenningsfase. Under nesten alle forhold førte JP-8 til lavere utslipp av NOx og svevestøv (PM) og forskjøvet avveining av NOx-PM gunstig.

1 Kommentar on “Til de spesiellt interesserte ang drivstoff i fly…her JP8:

Legg igjen en kommentar