Hva er UNESCO egentlig?

denne prosessen er så inkluderende som mulig siden innsatsen er universell.fred og inkludering av kjønn. UNESCO -anbefalingen vil definere delte verdier og prinsipper, og identifisere konkrete politiske tiltak for etikk ved AI. Hvis det blir vedtatt, detvil fungere som et etisk kompass og et globalt normativt grunnlag for å bygge sterk respekt for rettsstaten i den digitale verden.På grunn av sitt tverrfaglige kall, sitt mandat i etikk for vitenskap og teknologi og sine humanistiske verdier, er UNESCO det ideelle stedet å diskutere AI og dens innvirkning på menneskehetens fremtid. Standardinnstilling representerer en av UNESCOs viktigste konstitusjonelle funksjoner.Det resulterende utkastet til anbefaling ble sendt 17. september 2020 til UNESCOs 193 medlemsstater. Forhandlinger og en informasjonskampanje vil gå foran den planlagte endelige vedtakelsen av medlemslandene på UNESCOs 41. generalkonferanse i november 2021.På UNESCOs generalkonferanse i november 2019 bestemte medlemslandene at tiden var inne for å begynne å forberede det første internasjonale standardinstrumentet om etikk for AI. FNs generalsekretær Antonio Guterres berømmet UNESCO for å ha tatt utfordringen. “Kunstig intelligens er et kritisk grensespørsmål for hele FN -systemet og hele verden,” sa han.I mars 2020 utnevnte UNESCO 24 tverrfaglige eksperter på de sosiale, økonomiske og kulturelle implikasjonene av AI for å utvikle et utkast til anbefaling. For å få synspunkter fra interessenter ble dette fulgt av en omfattende konsultasjonsprosess, som involverte eksperter fra 155 land, medlemmer avpublikum (gjennom en global online undersøkelse),7Kunstig intelligens (AI)har et enormt potensial. Det kan brukes som et verktøy for å spore pandemier som COVID-19, for eksempel.For å ta opp de alvorlige etiske bekymringene reiser det også,

Legg igjen en kommentar