Amin-modifisert grafen: Trombo-beskyttende tryggere alternativ til grafenoksid for biomedisinske applikasjoner

Abstrakt

Abstrakt bilde

Graphene og dets derivater har tiltrukket seg betydelig forskningsinteresse basert på deres anvendelsespotensial på forskjellige felt, inkludert biomedisin. Nylige rapporter fra laboratoriet vårt og andre steder har imidlertid pekt på alvorlige toksiske effekter av dette nanomaterialet på celler og organismer. Grafenoksid (GO) ble funnet å være svært trombogent hos mus og fremkalte sterk aggregerende respons i humane blodplater. Ettersom blodplater spiller en sentral rolle i hemostase og trombedannelse, begrenser trombotoksisitet av GO potensielt dets biomedisinske anvendelser. Overflatekjemi av nanomaterialer er en kritisk determinant for biokompatibilitet, og derfor viser differensialfunksjonaliserte nanomaterialer variabel celletoksisitet. Amin-modifiserte karbon-nanorør har nylig vist seg å ha cytobeskyttende virkning, som ikke ble utstilt av deres relativt giftige karboksylerte kolleger. Vi evaluerte derfor effekten av aminmodifikasjon av grafen på blodplate -reaktivitet. Bemerkelsesverdig avslørte resultatene våre for første gang at amin-modifisert grafen (G-NH2 ) hadde absolutt ingen stimulerende effekt på humane blodplater og induserte heller ikke pulmonal tromboemboli hos mus etter intravenøs administrering. Videre fremkalte det ikke lysering av erytrocytter, en annen viktig cellulær komponent i blod. Disse funnene kontrasterte påfallende observasjonene med GO og redusert GO (RGO). Vi konkluderer med at G-NH 2 ikke er utstyrt med trombotoksisk egenskap i motsetning til andre ofte undersøkte grafenderivater og dermed potensielt trygt for in vivo biomedisinske applikasjoner.NØKKELORD:

støttende informasjon


Materialer som brukes; figurer og respektive legender for G-NH 2- karakterisering og MTT-analyse av G-NH 2- behandlede blodplater. Dette materialet er gratis tilgjengelig via Internett på http://pubs.acs.org .

Amin-modifisert grafen: Trombo-beskyttende tryggere alternativ til grafenoksid for biomedisinske applikasjoner

22visninger

223aksjer

0nedlastingerHopp til fig aksje navigasjonDelenedlastingfiken andel

Betingelser og vilkår

De fleste elektroniske støttende informasjonsfiler er tilgjengelige uten abonnement på ACS Web Editions. Slike filer kan lastes ned etter artikkel for forskningsbruk (hvis det er en lisens for offentlig bruk knyttet til den aktuelle artikkelen, kan lisensen tillate annen bruk). Tillatelse kan fås fra ACS for annen bruk gjennom forespørsler via RightsLink -tillatelsessystemet: http://pubs.acs.org/page/copyright/permissions.html .

Legg igjen en kommentar