Den australske lovgiveren Frank Pangolla krever vaksinepas, så uvaksinerte blir “kontrollert og begrenset”.

  • Utgave: 21. juli 2021

En annen lovgiver angriper sivile friheter.

En australsk lovgiver har foreslått vaksinepass for alle over 18 år som en måte å gi en begrensning til de som nekter vaksinen. Det strenge forslaget kommer når landet håndterer nye bølger av infeksjoner som er mye lavere enn i andre land.

“Mens folk fremdeles har et valg om de skal vaksinere seg eller ikke, må det de kan gjøre i samfunnet kontrolleres og begrenses,” sa Frank Pangallo, et parlamentsmedlem i Upper House, og snakket til Adelaide Now.

SA-Best Party-lovgiveren sa at vaksinasjonssertifisering burde være obligatorisk på serveringssteder, offentlige steder, arbeidsplasser og for reiser. Han foreslo innføring av “vaxport”, et vaksinasjonssertifiseringsdokument (vaksinepas) for å unngå det han sier ville være en “helse- og økonomisk katastrofe” i Australia.

Så langt har den australske regjeringen, ledet av statsminister Scott Morrison, ikke antydet at den vil gi mandat til vaksinepass. Når han snakket med Adelaide Nå, sa folkehelseansvarlig prof. Nicola Spurrier at regjeringen vurderer obligatorisk vaksinering for høyrisikoyrker, ikke den større befolkningen. Helseministeren Stephen Wade sa at regjeringen var forpliktet til å ha vaksinene fortsatt “gratis og frivillig.”

“Jeg forstår at folk vil tro at dette er et ganske drastisk og drakonisk skritt, men denne pandemien fortsetter å utvikle seg på måter og bølger ingen kan forutsi,” la Pangallo til. Han fortsatte å argumentere for at “vi ser ikke ut til å kontrollere spredningen og de variantene som dukker opp – ikke bare () Delta-stammen, men den dødelige Lambda-varianten fra Peru.”
Pangallo oppfordret regjeringen til å oppdatere vaksinasjonsprogrammet slik at enkeltpersoner som ennå ikke er kvalifisert til å få viruset, kan få det hvis de vil.

I Australia er for øyeblikket ikke personer under 40 år berettiget til å få Pfizer-vaksine, men det ble nylig kunngjort at de kunne få AstraZeneca-skuddet med grønt lys fra legen sin. En rådgivning fra den australske tekniske rådgivningsgruppen for immunisering (ATAGI) anbefaler AstraZeneca jab bare for personer over 60 år, og anbefaler Pfizer for de under 60 år.

“Australia er i ferd med å føre en helse- og økonomisk katastrofe som krever sterk og avgjørende ledelse for å hindre at hele landet går i lås,” sa Pangallo. “Tunge tider skaper sterk ledelse og sterk ledelse skaper gode tider. Dette er det som trengs nå. Pussyfootingen av Scott Morrison må stoppe. ”

Bare 13% av den australske befolkningen har blitt fullvaksinert så langt.

Legg igjen en kommentar