Ordføreren hedret dem som vaksinerer haldenserne

BUKETT: Ordfører Anne-Kari Holm ga en bukett til enhetsleder for helsehuset Solfrid Ramdal. Hun tok imot buketten på vegne av vaksineringspersonalet på vaksinehuset på Sørlifeltet. Her sammen med Marie Herrebrøden fra Halden Sanitetsforening.  Alle FOTO: Cristian H. Hansen
PYNTET: Et stykke vaksinekake, takk!
BUKETT: Ordfører Anne-Kari Holm ga en bukett til enhetsleder for helsehuset Solfrid Ramdal. Hun tok imot buketten på vegne av vaksineringspersonalet på vaksinehuset på Sørlifeltet. Her sammen med Marie Herrebrøden fra Halden Sanitetsforening.  Alle FOTO: Cristian H. Hansen

BUKETT: ORDFØRER ANNE-KARI HOLM GA EN BUKETT TIL ENHETSLEDER FOR HELSEHUSET SOLFRID RAMDAL. HUN TOK IMOT BUKETTEN PÅ VEGNE AV VAKSINERINGSPERSONALET PÅ VAKSINEHUSET PÅ SØRLIFELTET. HER SAMMEN MED MARIE HERREBRØDEN FRA HALDEN SANITETSFORENING. ALLE FOTO: CRISTIAN H. HANSENInnhenta pensjonister og helsefagarbeidere på vaksinesenteret ble overøst med både heder og kake da ordfører Anne-Kari Holm kom på besøk.Cristian H. Hansen

Disse folkene bør anmeldes for å bidra til det som kommer i nær fremtid!!

Onsdag formiddag var det en helt spesiell gjest på vaksinesenteret på Sørlifeltet. Ordfører Anne-Kari Holm kom sammen med kommunedirektør Roar Vevelstad med en bukett til alle dem som har vaksinert haldenserne.

En markering av at alle over 18 år bosatt i Halden kommune nå har fått tilbud om vaksine.

Markeringen var også til heder for de gjeninnkalte pensjonerte og yrkesaktive helsefagarbeiderne som har tatt seg av store deler av vaksineringen i Halden.Startskuddet

– Det er veldig hyggelig å se dere, møter ordføreren forsamlingen med.

Holm var selv ferdig vaksinert i mars. Pleien hun fikk av de flinke helsefagarbeiderne satte spor.

– Organiseringen, profesjonaliteten og vennligheten dere har utvist er fra øverste hylle. Jeg har bare blitt møtt av smil og oppmuntrende mennesker, skildrer Anne-Kari Holm.

Da nedstengingen av landet ble iverksatt våren 2020 startet kjøret for at verden skulle finne en vaksine for covid-19.

Gode nyheter dukket opp i verdenspressa på sensommeren samme år. Nyhetene om at vaksinene var på vei.

6. januar 2021 satte fagsykepleier Marie Berger den første vaksinedosen i Halden på 90 år gamle Inger Marie Ohlsen, som bor på Bergheim bo- og aktivitetssenter.

På mange måter startskuddet for at vaksineringen var i gang i Halden.

– Hun var en veldig modig eldre dame, berømmer Anne-Kari Holm.– Betydelig logistikk

Siden den gang har vaksinene gått slag i slag.

– Det er en stor arbeidsplass og det var betydelig logistikk som måtte på plass i løpet av få måneder. Uvissheten rundt hvor mange doser som ble tildelt Halden stilte også høye krav til logistikken. Det var viktig å få nok folk og riktig kompetanse, påpeker ordfører Anne-Kari Holm.

Sanitetsforeningen har spilt en viktig rolle i dette henseende, roser Holm.

– Derfor retter jeg en særlig takk til Sanitetsforeningen, som har vært disponible med tidligere sykepleiere og helsepersonell. Vi har vært kjempeheldige som har fått stor hjelp av dem. Men det gjelder også sykepleiere fra Halden kommune og ikke minst tidligere kommuneoverlege Halvard Bø som utsatte pensjonisttilværelsen for å bidra under pandemien.

Ifølge Holm skal den avtredende kommuneoverlegen ha jobbet så iherdig at direktøren for helse og mestring i Halden, Veronica Aam til slutt måtte ta grep.

– Han har jobbet døgnet rundt og svarte på alle telefoner. Han har nesten jobbet litt for mye. Helsedirektør Veronica Aam har måtte ordre ham til å slå av telefonen, hevder Holm.Sammen om vaksinering

Ekteparet Laine og Gro Ettehag pensjonerte seg fra helsesektoren henholdsvis for tolv og fire år siden. Pensjonistene er noen av dem som igjen har tatt på seg hvite frakker for å kunne bidra under pandemien.

– Det føles meningsfullt, sier Laine Ettehag.

Selv startet Laine å jobbe innen psykiatrien på sykehuset, på 90-tallet.

Ektefellen Gro Ettehag har fått jobbe med gamle kjente fra før hun ble pensjonert.

– Det har vært veldig hyggelig, sier ektefellen Gro og retter et blikk til de Eva Kristin Haagensen og Eva Marie Faraase som sitter like ved. De har jobbet sammen i bedriftshelsetjenesten i Halden siden 70-tallet.Mottok buketten

Enhetsleder helsehus Solfrid Ramdal i Halden kommune tok imot buketten på vegne av de dyktige helsefagarbeiderne på vaksinekontoret. Holm berømmer enhetslederen for hennes store organiseringsevne.

– Du vil bli husket for den jobben du har gjort, roser ordføreren.

Ifølge Holm har senteret høstet gode tilbakemeldinger fra Haldens befolkning.

– Profesjonelt, trygt og effektive er lovord noen har kommet med. De har også strekt seg ekstra for å sørge for at alle blir vaksinert, og har dratt på hjemmebesøk hos dem som ikke har hatt mulighet til å komme seg til vaksinesenteret.

Kommunikasjonsmedarbeider Lisa Gustavsen fra Halden kommune har dagens vaksinerapport. Så langt har alle innbyggerne i Halden fått tilbud om vaksine, men alle har ikke fått første dose.Vaksinerer 2350 denne uka

Halden har 25.153 innbyggere over 18 år (pr. 1 januar 2021).

Denne uka vaksineres 2130 med 1. dose og 220 med 2. dose. Ved ukeslutt vil 19.161 ha fått 1. dose, og av disse har 8.647 fått 2. dose.

Uke 28 får vi totalt 2424 med omtrent samme fordeling av 1. dose og 2. dose.

– Vaksinering handler ikke bare om statistikk. Det handler om menneskeliv.

Solfrid Ramdal ser tilbake på utfordringene pandemien har gitt kommunene i Norge.

– Det var tre viktige institusjoner som raskt måtte på plass da pandemien kom. Testsenter, smittesporing og vaksinering. Helsehuset var i endring på den tiden og det var rimelig hektisk i enheten allerede. Det viktigste jeg gjorde på den tiden var å holde tak i Halvard Bø.

– 18. desember klokka 18:39 sendte jeg en formelt brev til Sanitetsforeningen om bistand. Før nyttår hadde Sanitetsforeningen en liste klar med 30 personer som kunne bistå. Det var en blanding av på yrkesaktive og pensjonister.

– Til sammen har vi hatt 65 personer i omløp her – pluss Halvard, avslutter Ramdal.

Legg igjen en kommentar