Federal Reserve Cartel: The Eight Families

Av Dean HendersonGlobal Research, 19. juni 2020Region: USATema: Global økonomi , historie , olje og energi

Av relevans for den nåværende krisen, ble denne nøye undersøkte artikkelen først publisert av Global Research 1. juni 2011.

(Del en av en firedeltsserie)

Four Horsemen of Banking (Bank of America, JP Morgan Chase, Citigroup og Wells Fargo) eier Four Horsemen of Oil (Exxon Mobil, Royal Dutch / Shell, BP og Chevron Texaco); sammen med Deutsche Bank, BNP, Barclays og andre europeiske gamle pengesemoter. Men deres monopol over den globale økonomien ender ikke ved kanten av oljelappen.

I følge selskap 10K-innleveringer til SEC er Four Horsemen of Banking blant de ti beste aksjeeierne i nesten alle Fortune 500-selskaper. [1]

Så hvem er da aksjonærene i disse pengesenterbankene?

Denne informasjonen beskyttes mye nærmere. Mine spørsmål til bankreguleringsbyråer angående aksjeeierskap i de 25 beste amerikanske holdingselskapene ble gitt Freedom of Information Act-status før de ble nektet av “nasjonal sikkerhet”. Dette er ganske ironisk, siden mange av bankens aksjeeiere er bosatt i Europa.

Et viktig lager for rikdommen til det globale oligarkiet som eier disse bankholdingselskapene er US Trust Corporation – grunnlagt i 1853 og nå eid av Bank of America. En nylig amerikansk tillitsdirektør og æresforvalter var Walter Rothschild. Andre regissører inkluderte Daniel Davison fra JP Morgan Chase, Richard Tucker fra Exxon Mobil, Daniel Roberts fra Citigroup og Marshall Schwartz fra Morgan Stanley. [2]

JW McCallister, en oljeindustri-insider med House of Saud-forbindelser, skrev i The Grim Reaper at informasjonen han fikk fra saudiarabiske bankfolk siterte 80% eierskap til New York Federal Reserve Bank – den klart mektigste Fed-avdelingen – av bare åtte familier, hvorav fire er bosatt i USA. De er Goldman Sachs, Rockefellers, Lehmans og Kuhn Loebs fra New York; Rothschilds i Paris og London; Warburgs of Hamburg; Lazards of Paris; og Israel Moses Seifs fra Roma.

CPA Thomas D. Schauf bekrefter McCallisters påstander og la til at ti banker kontrollerer alle de tolv Federal Reserve Bank-filialene. Han kaller NM Rothschild of London, Rothschild Bank of Berlin, Warburg Bank of Hamburg, Warburg Bank of Amsterdam, Lehman Brothers of New York, Lazard Brothers of Paris, Kuhn Loeb Bank of New York, Israel Moses Seif Bank of Italy, Goldman Sachs of New York og JP Morgan Chase Bank of New York. Schauf lister opp William Rockefeller, Paul Warburg, Jacob Schiff og James Stillman som enkeltpersoner som eier store aksjer i Fed. [3] Schiffs er innsidere hos Kuhn Loeb. Stillmans er Citigroup-innsidere, som giftet seg med Rockefeller-klanen ved århundreskiftet.

Eustace Mullins kom til de samme konklusjonene i sin bok The Secrets of the Federal Reserve, der han viser kart som forbinder Fed og dets medlemsbanker til familiene til Rothschild, Warburg, Rockefeller og de andre. [4]

Kontrollen som disse bankfamiliene utøver over den globale økonomien kan ikke overvurderes og er ganske forsettlig innhyllet i hemmelighold. Deres bedriftsmediaarm er rask til å miskreditere all informasjon som avslører dette private sentrale bankkartellet som “konspirasjonsteori”. Likevel forblir fakta.

The House of Mo rgan

Federal Reserve Bank ble født i 1913, samme år som den amerikanske banksjef J. Pierpont Morgan døde og Rockefeller Foundation ble dannet. House of Morgan ledet amerikansk økonomi fra hjørnet av Wall Street og Broad, og fungerte som kvasi-amerikansk sentralbank siden 1838, da George Peabody grunnla den i London.

Peabody var en forretningsforbindelse til Rothschilds. I 1952 la Fed-forsker Eustace Mullins fram antagelsen om at Morgans ikke var noe annet enn Rothschild-agenter. Mullins skrev at Rothschilds, “… foretrakk å operere anonymt i USA bak fasaden til JP Morgan & Company”. [5]

Forfatter Gabriel Kolko uttalte: “Morgans aktiviteter i 1895-1896 med å selge amerikanske gullobligasjoner i Europa var basert på en allianse med House of Rothschild.” [6]

Morgan finansielle blekksprut pakket raskt tentaklene rundt hele kloden. Morgan Grenfell opererte i London. Morgan et Ce styrte Paris. Rothschilds Lambert-fettere opprettet Drexel & Company i Philadelphia.

House of Morgan tok seg av Astors, DuPonts, Guggenheims, Vanderbilts og Rockefellers. Den finansierte lanseringen av AT&T, General Motors, General Electric og DuPont. I likhet med de Londonbaserte Rothschild- og Barings-bankene, ble Morgan en del av maktstrukturen i mange land.

I 1890 lånte Morgan House ut til Egyptens sentralbank, finansierte russiske jernbaner, flytende brasilianske provinsielle statsobligasjoner og finansierte argentinske offentlige byggeprosjekter. En lavkonjunktur i 1893 forbedret Morgans makt. Det året reddet Morgan den amerikanske regjeringen fra en bankpanikk og dannet et syndikat for å støtte opp regjeringsreservene med en forsendelse på Rothschild-gull til 62 millioner dollar. [7]

Morgan var drivkraften bak vestlig ekspansjon i USA, og finansierte og kontrollerte vestbaserte jernbaner gjennom stemmefortrinn. I 1879 ga Cornelius Vanderbilts Morgan-finansierte New York Central Railroad fortrinnsrater til John D. Rockefellers spirende Standard Oil-monopol, og sementerte forholdet Rockefeller / Morgan.

House of Morgan falt nå under Rothschild og Rockefeller-familiens kontroll. En New York Herald-overskrift leste, “Railroad Kings Form Gigantic Trust”. J. Pierpont Morgan, som en gang uttalte “Konkurranse er en synd”, mente nå gledelig, “Tenk på det. All konkurrerende jernbanetrafikk vest for St. Louis satt under kontroll av rundt tretti mann. ”[8]

Morgan og Edward Harrimans bankmann Kuhn Loeb hadde monopol på jernbanene, mens bankdynastiene Lehman, Goldman Sachs og Lazard sluttet seg til Rockefellers for å kontrollere den amerikanske industribasen. [9]

I 1903 ble Banker’s Trust opprettet av de åtte familiene. Benjamin Strong fra Banker’s Trust var den første guvernøren i New York Federal Reserve Bank. Opprettelsen av Fed i 1913 smeltet makten til de åtte familiene til den amerikanske og amerikanske regjeringens militære og diplomatiske styrke. Hvis deres utenlandske lån ble ubetalt, kunne oligarkene nå distribuere amerikanske marinesoldater for å kreve inn gjelden. Morgan, Chase og Citibank dannet et internasjonalt utlånssyndikat.

House of Morgan var koselig med British House of Windsor og Italian House of Savoy. Kuhn Loebs, Warburgs, Lehmans, Lazards, Israel Moses Seifs og Goldman Sachs hadde også nære bånd til europeiske kongelige. I 1895 kontrollerte Morgan gullstrømmen inn og ut av USA. Den første amerikanske fusjonsbølgen var i sin spede begynnelse og ble fremmet av bankfolk. I 1897 var det seksti-ni industrielle fusjoner. I 1899 var det tolvhundre. I 1904 sa John Moody – grunnlegger av Moody’s Investor Services – at det var umulig å snakke om Rockefeller og Morgan-interesser som separate. [10]

Offentlig mistillit til skurtreskeren. Mange betraktet dem som forrædere som jobbet for gamle europeiske penger. Rockefellers Standard Oil, Andrew Carnegies US Steel og Edward Harrimans jernbaner ble alle finansiert av bankmannen Jacob Schiff i Kuhn Loeb, som jobbet tett med de europeiske Rothschilds.

Flere vestlige stater forbød bankfolk. Populistisk predikant William Jennings Bryan var tre ganger den demokratiske kandidaten til president fra 1896-1908. Det sentrale temaet i hans antiimperialistiske kampanje var at Amerika falt i en felle av “økonomisk slaveri til britisk hovedstad”. Teddy Roosevelt beseiret Bryan i 1908, men ble tvunget av denne spridende populistiske brannslukkingen til å vedta Sherman Anti-Trust Act. Han gikk deretter etter Standard Oil Trust.

I 1912 ble Pujo-høringene holdt, som adresserte konsentrasjon av makt på Wall Street. Samme år solgte fru Edward Harriman sine betydelige aksjer i New Yorks Guaranty Trust Bank til JP Morgan, og opprettet Morgan Guaranty Trust. Dommer Louis Brandeis overbeviste president Woodrow Wilson om å be om en slutt på sammenslåtte styredirektorater. I 1914 ble Clayton Anti-Trust Act vedtatt.

Jack Morgan – J. Pierponts sønn og etterfølger – svarte med å ringe Morgan-klientene Remington og Winchester til å øke våpenproduksjonen. Han hevdet at USA trengte å komme inn i WWI. Wilson ble innviet av Carnegie Foundation og andre oligarkifronter. Som Charles Tansill skrev i America Goes to War, “Allerede før våpenskollisjonen ga det franske firmaet Rothschild Freres kabel til Morgan & Company i New York, noe som antydet at et lån på 100 millioner dollar skulle flytes, hvorav en vesentlig del skulle være igjen i USA for å betale for franske kjøp av amerikanske varer. ”

House of Morgan finansierte halvparten av USAs krigsinnsats, mens de mottok provisjoner for å stille opp entreprenører som GE, Du Pont, US Steel, Kennecott og ASARCO. Alle var Morgan-klienter. Morgan finansierte også den britiske boerekrigen i Sør-Afrika og den fransk-preussiske krigen. Paris-fredskonferansen i 1919 ble ledet av Morgan, som ledet både tysk og alliert gjenoppbyggingsarbeid. [11]

På 1930-tallet dukket populismen opp igjen i Amerika etter at Goldman Sachs, Lehman Bank og andre tjente på krasjet i 1929. [12] Husbankkomiteens formann Louis McFadden (D-NY) sa om den store depresjonen, “Det var ingen tilfeldighet. Det var en nøye konstruert hendelse … De internasjonale bankirene prøvde å få til en tilstand av fortvilelse her, slik at de kunne dukke opp som herskere over oss alle ”.

Senator Gerald Nye (D-ND) ledet en etterforskning av ammunisjon i 1936. Nye konkluderte med at House of Morgan hadde kastet USA inn i WWI for å beskytte lån og skape en blomstrende våpenindustri. Nye produserte senere et dokument med tittelen The Next War, som cynisk refererte til “den gamle gudinnen for demokratietrik”, der Japan kunne brukes til å lokke USA inn i andre verdenskrig.

I 1937 advarte innenrikssekretær Harold Ickes om innflytelsen fra “America’s 60 Families”. Historikeren Ferdinand Lundberg skrev senere en bok med nøyaktig samme tittel. Høyesterettsdommer William O. Douglas sa: “Morgan påvirker … den mest skadelige i industri og finans i dag.”

Jack Morgan svarte med å knuffe USA mot andre verdenskrig. Morgan hadde nære relasjoner med familiene Iwasaki og Dan – Japans to rikeste klaner – som har eid henholdsvis Mitsubishi og Mitsui siden selskapene kom fra sjogunater fra det 17. århundre. Da Japan invaderte Manchuria, slaktet kinesiske bønder i Nanking, bagatelliserte Morgan hendelsen. Morgan hadde også nære forbindelser med den italienske fascisten Benito Mussolini, mens den tyske nazisten Dr. Hjalmer Schacht var en Morgan Bank-kontakt under andre verdenskrig. Etter krigen møtte Morgan-representanter Schacht ved Bank of International Settlements (BIS) i Basel, Sveits. [1. 3]

The House of Rockefeller

BIS er den mektigste banken i verden, en global sentralbank for de åtte familiene som kontrollerer de private sentralbankene i nesten alle vestlige og utviklingsland. Den første presidenten i BIS var Rockefeller-bankmannen Gates McGarrah – en tjenestemann ved Chase Manhattan og Federal Reserve. McGarrah var bestefar til den tidligere CIA-direktøren Richard Helms. Rockefellers – som Morgans – hadde nære bånd til London. David Icke skriver i Children of the Matrix at Rockefellers og Morgans bare var “gofers” for de europeiske Rothschilds. [14]

BIS eies av Federal Reserve, Bank of England, Bank of Italy, Bank of Canada, Swiss National Bank, Nederlandsche Bank, Bundesbank og Bank of France.

Historikeren Carroll Quigley skrev i sin episke bok Tragedy and Hope at BIS var en del av en plan, “å skape et verdenssystem med økonomisk kontroll i private hender som var i stand til å dominere det politiske systemet i hvert land og økonomien i verden som helhet … å bli styrt på en feodalistisk måte av verdens sentralbanker som handler i hemmelige avtaler. “

Den amerikanske regjeringen hadde en historisk mistillit til BIS, og lyktes uten hell for dens død på Bretton Woods-konferansen etter andre verdenskrig. I stedet ble de åtte familiens makt forverret med Bretton Woods-opprettelsen av IMF og Verdensbanken. Den amerikanske sentralbanken tok først aksjer i BIS i september 1994. [15]

BIS har minst 10% av monetære reserver for minst 80 av verdens sentralbanker, IMF og andre multilaterale institusjoner. Den fungerer som finansiell agent for internasjonale avtaler, samler inn informasjon om den globale økonomien og fungerer som utlåner av siste utvei for å forhindre global økonomisk kollaps.

BIS fremmer en agenda for monopolkapitalistisk fascisme. Det ga et bro lån til Ungarn på 1990-tallet for å sikre privatisering av landets økonomi. Det fungerte som kanal for åtte familiers finansiering av Adolf Hitler- ledet av Warburgs J. Henry Schroeder og Mendelsohn Bank of Amsterdam. Mange forskere hevder at BIS er på vei mot global hvitvasking av narkotika. [16]

Det er ikke tilfeldig at BIS har hovedkontor i Sveits, favoritt gjemmested for rikdommen til det globale aristokratiet og hovedkvarter for P-2 italienske frimureres Alpina Lodge og Nazi International. Andre institusjoner som de åtte familiene kontrollerer inkluderer World Economic Forum, den internasjonale pengekonferansen og World Trade Organization.

Bretton Woods var en velsignelse for de åtte familiene. IMF og Verdensbanken var sentrale i denne “nye verdensordenen”. I 1944 ble de første obligasjonene i Verdensbanken fløt av Morgan Stanley og First Boston. Den franske Lazard-familien ble mer involvert i House of Morgan-interessene. Lazard Freres – Frankrikes største investeringsbank – eies av familiene Lazard og David-Weill – gamle genoiske bankundersøkelser representert av Michelle Davive. En nylig styreleder og administrerende direktør i Citigroup var Sanford Weill.

I 1968 lanserte Morgan Guaranty Euro-Clear, et Brussel-basert bankklaringssystem for Eurodollar-verdipapirer. Det var den første slike automatiserte innsatsen. Noen tok til å kalle Euro-Clear for ”udyret”. Brussel fungerer som hovedkvarter for den nye europeiske sentralbanken og for NATO. I 1973 møtte Morgan-tjenestemenn i hemmelighet i Bermuda for å gjenopplive det gamle House of Morgan ulovlig, tjue år før Glass Steagal Act ble opphevet. Morgan og Rockefellers ga den økonomiske støtten til Merrill Lynch, og økte den til Big 5 i amerikansk investeringsbank. Merrill er nå en del av Bank of America.

John D. Rockefeller brukte sin oljeformue til å skaffe Equitable Trust, som hadde sluttet opp flere store banker og selskaper innen 1920-tallet. Den store depresjonen bidro til å konsolidere Rockefellers makt. Hans Chase Bank fusjonerte med Kuhn Loebs Manhattan Bank for å danne Chase Manhattan, og sementerte et langvarig familieforhold. Kuhn-Loebs hadde – sammen med Rothschilds – finansiert Rockefellers søken etter å bli konge av oljelappen. National City Bank of Cleveland forsynte John D. de pengene som trengs for å sette i gang med monopoliseringen av den amerikanske oljeindustrien. Banken ble identifisert i Kongressens høringer som en av tre Rothschild-eide banker i USA på 1870-tallet, da Rockefeller først ble innlemmet som Standard Oil of Ohio. [17]

En Rockefeller Standard Oil-partner var Edward Harkness, hvis familie kom til å kontrollere Chemical Bank. En annen var James Stillman, hvis familie kontrollerte produsenter Hanover Trust. Begge bankene har slått seg sammen under paraplyen JP Morgan Chase. To av James Stillmans døtre giftet seg med to av William Rockefellers sønner. De to familiene kontrollerer også en stor del av Citigroup. [18]

I forsikringsbransjen kontrollerer Rockefellers Metropolitan Life, Equitable Life, Prudential og New York Life. Rockefeller-banker kontrollerer 25% av alle eiendeler til de 50 største amerikanske forretningsbankene og 30% av alle eiendelene til de 50 største forsikringsselskapene. [19] Forsikringsselskaper – de første i USA ble lansert av frimurere gjennom deres Woodman’s of America – spiller en nøkkelrolle i Bermuda narkotikapenger.

Bedrifter under Rockefeller-kontroll inkluderer Exxon Mobil, Chevron Texaco, BP Amoco, Marathon Oil, Freeport McMoran, Quaker Oats, ASARCO, United, Delta, Northwest, ITT, International Harvester, Xerox, Boeing, Westinghouse, Hewlett-Packard, Honeywell, International Paper , Pfizer, Motorola, Monsanto, Union Carbide og General Foods.

Rockefeller Foundation har nære økonomiske bånd til både Ford og Carnegie Foundations. Andre familiefilantropiske anstrengelser inkluderer Rockefeller Brothers Fund, Rockefeller Institute for Medical Research, General Education Board, Rockefeller University og University of Chicago – som fremmer en jevn strøm av høyreekstreme økonomer som unnskyldere for internasjonal kapital, inkludert Milton Friedman.

Familien eier 30 Rockefeller Plaza, hvor det nasjonale juletreet tennes hvert år, og Rockefeller Center. David Rockefeller var medvirkende til byggingen av World Trade Center-tårnene. Hovedfamilien til Rockefeller er et stort kompleks i upstate New York, kjent som Pocantico Hills. De eier også en 32-roms 5th Avenue duplex på Manhattan, et herskapshus i Washington, DC, Monte Sacro Ranch i Venezuela, kaffeplantasjer i Ecuador, flere gårder i Brasil, en eiendom på Seal Harbor, Maine og alpinanlegg i Karibien, Hawaii og Puerto Rico. [20]

Familiene Dulles og Rockefeller er fettere. Allen Dulles opprettet CIA, bisto nazistene, skjulte Kennedy-treffet fra abboren hans i Warren-kommisjonen og inngikk en avtale med det muslimske brorskapet om å skape tankekontrollerte leiemordere. [21]

Bror John Foster Dulles ledet de falske Goldman Sachs-tillitene før aksjemarkedet i 1929 og hjalp sin bror med å styrte regjeringer i Iran og Guatemala. Begge var Skull & Bones, Council on Foreign Relations (CFR) -innsidere og 33. graders murere. [22]

Rockefellers var medvirkende til å danne den befolkningsorienterte klubben i Roma på familiens eiendom i Bellagio, Italia. Pocantico Hills-eiendommen deres fødte den trilaterale kommisjonen. Familien er en stor finansierer av eugenikkbevegelsen som skapte Hitler, menneskelig kloning og den nåværende DNA-besettelse i amerikanske vitenskapelige miljøer.

John Rockefeller Jr. ledet Population Council til han døde. [23] Hans navnesønn er en senator fra West Virginia. Bror Winthrop Rockefeller var løytnantguvernør i Arkansas og er fortsatt den mektigste mannen i den staten. I et intervju i oktober 1975 med magasinet Playboy, viste visepresident Nelson Rockefeller – som også var guvernør i New York – familiens nedlatende verdensbilde: ”Jeg er stor troende på planlegging – økonomisk, sosial, politisk, militær, total verdensplanlegging. ”

Men av alle Rockefeller-brødrene er det Trilateral Commission (TC) grunnlegger og Chase Manhattan styreleder David som har ledet familiens fascistiske agenda på global skala. Han forsvarte sjah i Iran, det sørafrikanske apartheidregimet og den chilenske Pinochet-juntaen. Han var den største finansmannen for CFR, TC og (under Vietnamkrigen) Komiteen for en effektiv og varig fred i Asia – en kontraktsbonanza for de som lever av konflikten.

Nixon ba ham om å være finansminister, men Rockefeller takket nei til jobben, vel vitende om at hans makt var mye større ved Chase-roret. Forfatter Gary Allen skriver i The Rockefeller File at i David møtte David Rockefeller tjuefem statsledere, inkludert herskerne i Russland og Røde Kina.

Etter Nugan Hand Bank / CIA-kuppet 1975 mot den australske statsministeren Gough Whitlam, kjørte hans britiske kronutnevnt etterfølger Malcolm Fraser til USA, hvor han møtte president Gerald Ford etter å ha konferert med David Rockefeller. [24]

*

Dean Henderson er forfatter av Big Oil & Deres bankfolk i Persiabukten: Fire ryttere, åtte familier og deres globale intelligens, narkotika og terror nettverk og The Grateful Unrich: Revolution in 50 Countries. Left Hook-bloggen hans er på www.deanhenderson.wordpress.com

Merknader

[1] 10K arkivering av Fortune 500-selskaper til SEC. 3-91

[2] 10 000 arkivering av US Trust Corporation til SEC. 6-28-95

[3] “Federal Reserve ‘Fed Up’. Thomas Schauf. www.davidicke.com 1-02

[4] The Federal Secrets hemmeligheter. Eustace Mullins. Bankers Research Institute. Staunton, VA. 1983. s.179

[5] Ibid. s.53

[6] Konservatismens triumf. Gabriel Kolko. MacMillan og Company New York. 1963. s.142

[7] Regel etter hemmelighold: Den skjulte historien som forbinder den trilaterale kommisjonen, frimurerne og de store pyramidene. Jim Marrs. HarperCollins Publishers. New York. 2000. s.57

[8] The House of Morgan. Ron Chernow. Atlantic Monthly Press NewYork 1990

[9] Marrs. s.57

[10] Demokrati for de få. Michael Parenti. St. Martin’s Press. New York. 1977. s.178

[11] Chernow

[12] The Great Crash of 1929. John Kenneth Galbraith. Houghton, Mifflin Company. Boston. 1979. s.148

[13] Chernow

[14] Matrixens barn. David Icke. Bro av kjærlighet. Scottsdale, AZ. 2000

[15] Tillitsspillet: Hvordan ikke-valgte sentralbankfolk styrer den endrede verdensøkonomien. Steven Solomon. Simon & Schuster. New York. 1995. s.112

[16] Marrs. s.180

[17] Ibid. s.45

[18] The Money Lenders: The People and Politics of the World Banking Crisis. Anthony Sampson. Penguin Books. New York. 1981

[19] Rockefeller-filen. Gary Allen. ’76 Trykk. Seal Beach, CA. 1977

[20] Ibid

[21] Dope Inc .: The Book That Drove Kissinger Crazy. Redaktører av Executive Intelligence Review. Washington DC. 1992

[22] Marrs.

[23] Rockefeller-syndromet. Ferdinand Lundberg. Lyle Stuart Inc. Secaucus, NJ. 1975. s.296

[24] Marrs. s.53

relaterte artikler

De fire rytterne bak Amerikas oljekrig

Mens amerikanere blir ranet ved bensinpumpen, rapporterer Exxon Mobil en økning på 60% i kvartalsvis nettofortjeneste til kule 10 milliarder dollar.

26. april 2011

Konsolidering av amerikansk pengemakt: De fire rytterne i global bank

25. mai 2011

Storbritannias kongelige bryllup: En stor dag for det globale oligarkiet

En feiring av diktaturet om global kapital over demokrati …

28. april 2011Den opprinnelige kilden til denne artikkelen er Global ResearchCopyright © Dean Henderson , Global Research, 2020


Kommenter globale forskningsartikler på vår Facebook-side

Bli medlem av global forskning

Legg igjen en kommentar