Geoteknologi: NSF $ 9,3 millioner midler HAARP i Gakona, Alaska

25. juni 2021 | University of Alaska Fairbanks | HAARP: Høyfrekvent aktivt forskningsprogram |

National Science Foundation finansierer opprettelse av forskningsobservatorium i Gakona

“Et femårig stipend på 9,3 millioner dollar fra National Science Foundation vil tillate University of Alaska Fairbanks Geophysical Institute å etablere et nytt forskningsobservatorium dedikert til å utforske jordens øvre atmosfære og geospace-miljø.

Det subaurorale geofysiske observatoriet for romfysikk og radiovitenskap vil bli plassert på nettstedet for høyfrekvent aktivt Auroral Research Program i Gakona, Alaska.

Anleggets 33 hektar store ionosfæriske forskningsinstrument vil være midtpunktet i det nye observatoriet.

Et annet NSF-finansiert prosjekt vil legge til en lidar på stedet, som vil gjøre det mulig å studere andre regioner i den øvre atmosfæren. En lidar sender pulser av laserlys for å bestemme sammensetningen, temperaturen og strukturen til regionene i den øvre atmosfæren fra 90 til 150 kilometer.

Det forventes ingen nybygg under NSF-finansiering for å opprette observatoriet, som vil være en stasjon der forskere kan overvåke og motta data fra instrumenter. Universitetet håper å legge til flere instrumenter over tid på Gakona-forskningssiden $ 290 millioner.

Det femårige NSF-tilskuddet vil tillate forskere å undersøke hvordan solen påvirker jordens ionosfære og magnetosfæren for å produsere endringer i romværet. Arbeidet deres vil bidra til å fylle hull i kunnskap om regionen, noe som er viktig fordi ionosfæriske forstyrrelser kan forstyrre kommunikasjonssystemer og forårsake skade og strømbrudd.

“Vi er veldig glade for at NSF har valgt å finansiere vårt forslag om å opprette Subauroral Geophysical Observatory i Gakona,” sa Geophysical Institute Director Robert McCoy, som er prosjektets hovedetterforsker.

Tilskuddet gir midler til observatoriumsoperasjoner, økonomisk støtte til reiser og tid på anlegget for forskere til å gjennomføre sine eksperimenter og utdanning og samfunn. Forskning ved observatoriet forventes opprinnelig å omfatte studier av forskjellige typer nordlys og andre forekomster i ionosfæren, som strekker seg fra rundt 50 miles til 400 miles over jordens overflate.

“Denne NSF-støtten vil gi det vitenskapelige samfunnet økt tilgang til instrumentene ved observatoriet og forhåpentligvis øke det vitenskapelige samfunnet,” sa McCoy.

Gakona-anlegget er et utmerket sted for studiet av ionosfæren og magnetosfæren på grunn av dets beliggenhet i forhold til en av jordens magnetfeltlinjer som når dypt inn i magnetosfæren, magnetfeltet som beskytter planeten mot mye av solens plasmaenergi.

I over 25 år har UAF, Air Force, Navy og Defense Advanced Research Projects Agency samarbeidet om ionosfærisk forskning på nettstedet med høyfrekvent Active Auroral Research Program. Da luftforsvarets midler til forskning og utvikling gikk ned, jobbet det vitenskapelige samfunnet for å finne en løsning for å bevare denne enestående nasjonale forskningsressursen.

I august 2015 overførte luftforsvaret forskningsutstyret til UAF under en utdanningspartnerskapsavtale. UAF Geophysical Institute driver anlegget i henhold til en avtale med luftforsvaret. ”

Lenke for å lese hele artikkelen @ kilde

Lenke til Om HAARP

“Flere universiteter har spilt en viktig rolle i HAARP fra starten til i dag, inkludert University of Alaska, Stanford University, Penn State University, Boston College, Dartmouth University, Cornell University, University of Maryland, University of Massachusetts, MIT, University of California Los Angeles, Clemson University og University of Tulsa. ” Lenke til forskningskampanjer

Legg igjen en kommentar